Visa fullständig version : Hur vill du ha din biff stekt?
Här är mallen vi utgår efter.
http://i38.photobucket.com/albums/e109/jonhansson/cook-a-steak-blue-rare-medium-welld.jpg
clinteastwood
2010-04-30, 14:36
Well done!
Ignorera kommentarerna på bilderna, det är en smaksak, jag vill bara veta vad ni föredrar.
Arnesson
2010-04-30, 14:38
Oftast medium, ibland medium rare
Verbatim
2010-04-30, 14:39
Medium rare är det som gäller.
Ganymedes
2010-04-30, 14:40
På senare tid har jag gått ända ner till rare. Brukade föredra well done. Och med föredra menar jag att jag valde det pga alla andras uttalande och inte för att jag provat mig fram till det. Precis som de flesta här, antar jag? Rare är rejält mycket mer smak i. Det smakar kött. Well done smakar mer åt leverhållet i jämförelse. Inte illa på något sätt, men rare ger betydligt mer köttsmak. Tips: du dör inte av att prova själv men du missar mycket av att enbart gå på andras åsikter.
Shakemynuts
2010-04-30, 14:41
När jag åt kött var det alltid medium rare som gällde. Ganska underligt att jag mår illa av kött, konsistensen liksom, men smaken är bra och då jag väl åt det endast medium rare jag valde.
Nordenator
2010-04-30, 14:41
Medium rare. Me liky summadat red meat.
King Grub
2010-04-30, 14:41
Medium well. Kanske ännu lite mer done.
Minst medium. Tror jag skapat en tråd om just det här faktiskt. :)
Medium rare faktiskt STEK IKVÄLL :D
Well done, lite åt bricketthållet helst, annars avstår jag hellre.
hahavaffan
2010-04-30, 15:12
Medium om det är en oskillad restaurang och medium-rare om det är en schysst restaurang.
Mellan medium och well done går hur bra som helst. Doppar fötterna i vattnet lite och flörtar med medium rare ibland om jag känner mej ambitiös. Fasen vad hungrig jag blev nu!:)
svennebanan
2010-04-30, 15:14
Medium-rare, absolut inte mer än medium.
medium-rare, absolut inte mer än medium.
+1
The Swedish Oak
2010-04-30, 16:30
Medium Rare, ska va lite blodig/saftig. Man har ju lärt sig efter att ha ätit en del "skosulor" som har blivit för stekta och sega.
Medium eller medium-rare. Föredrar nog mer det sistnämnda.
Yllegarn
2010-04-30, 16:58
Well done.
Föredrar min mat död och tillagad. ;)
Rare, ska vara blodigt. Mums!
Rare, ska vara blodigt. Mums!
Japp.
Jag valde rare, men i praktiken beror det på köttet. Högrev är så förbannat svårt att tugga rått. Lövbiff kan man däremot äta utan tillagning / blue rare.
Var är "raw" ?
Klein vill också rösta i tråden!
För övrigt föredrar jag nog medium rare.
Rare, perfekt med ett strävt vin vid sidan om nom nom.
Japp.
Jag valde rare, men i praktiken beror det på köttet. Högrev är så förbannat svårt att tugga rått. Lövbiff kan man däremot äta utan tillagning / blue rare.
Den som steker en skiva högrev, till oavsett tillagningsgrad och serverar skulle jag bli jävligt skeptisk till.
Högrev är gott, när den fått koka lääääänge, eller mald till färs.
Sysslar inte med sånt trams.
creperiet
2010-04-30, 19:29
Tog Medium (134F), men inte som de stekt biffarna på bilderna. Längre vilotid och kortare stektid så att de blir som mittendelen rätt igenom!
Den som steker en skiva högrev, till oavsett tillagningsgrad och serverar skulle jag bli jävligt skeptisk till.
Högrev är gott, när den fått koka lääääänge, eller mald till färs.
Det var jag själv, första gången i sällskap av högrev. Ett stort misstag. Numera blir det bara högrev i grytor.
Var är "raw" ?
I den här tråden kör vi med lindor & bälte.
beror på vad det är för del, men generellt medium rare
Eddie Vedder
2010-04-30, 19:50
Jag tog Rare.
Förr skulle jag nog ha föredragit mer välstekt men på sistone uppskattar jag riktigt blodigt kött.
Jaha var det mat ni pratade om härinne, jag trodde det var nåt annat *rolleyes* Läste bara "Hur vill du ha din biff"..
Solbrännd och snygg med tredagars stubb skulle jag svarat isf :P
isterbuk
2010-04-30, 20:55
Well done, har svårt för rött kött.
Dissector
2010-04-30, 21:13
Försökte mig just på en fin rare ryggbiff! Halvbra resultat, gott som fan iallafall!
HEIMDALL FÖR FAN
För att få bra kött.
1 ta ut köttet 30 min innan så det inte är så kallt.
2 smör och rapsolja 50/50. Smör för smak och stekyta, rapsolja för värmetålighet.
3 låt pannan bli ordentligt varm innan du stoppar i smör och kött.
4 vira in köttet i alufolie och låt köttet vila en stund innan du serverar.
5 drick öl till! :D
WHITEFOLKS
2010-04-30, 21:21
Runt medium rare men som folk påpekat så hänger det ju på köttet också.
Nalfaren
2010-04-30, 22:21
Jag gillar blodigt, saftigt och gott. Brukar alltid beställa detta.
Men i Paris förra året på en mindre restaurang med dåligt engelsktalande servitör
så lyckades jag nog beställa lite väl blodigt :| Kocken stod och tittade på mig
flera gånger om jag kunde äta köttet. Hade riktigt ont i magen ett par dagen
sedan, hade fått salmonella troligen :)
http://www.nalf.se/dump/photographs/skit/blodigstek.jpg
Men mätt blev jag och allt blev uppätet :)
Jag ber dem oftast bara slänga upp köttstycket på tallriken rött, blodigt och fint.
Jag gillar blodigt, saftigt och gott. Brukar alltid beställa detta.
Men i Paris förra året på en mindre restaurang med dåligt engelsktalande servitör
så lyckades jag nog beställa lite väl blodigt :| Kocken stod och tittade på mig
flera gånger om jag kunde äta köttet. Hade riktigt ont i magen ett par dagen
sedan, hade fått salmonella troligen :)
Men mätt blev jag och allt blev uppätet :)
För att klara salmonella måste du upp i 70c eller 160f ,dvs helt genomstekt, well done. Så sjuk hade du blivit även med bara lite blod. Om det nu var salmonella.
Nalfaren
2010-04-30, 22:34
För att klara salmonella måste du upp i 70c eller 160f ,dvs helt genomstekt, well done. Så sjuk hade du blivit även med bara lite blod. Om det nu var salmonella.
Ah, akuten kl 03.00 trodde att de va det iaf. Blev feber först och sedan någon dag efter på natten blev det värst. Då fick jag åka in för kunde knappt andas :|
Kan ha varit något annat självklart :)
Ah, akuten kl 03.00 trodde att de va det iaf. Blev feber först och sedan någon dag efter på natten blev det värst. Då fick jag åka in för kunde knappt andas :|
Kan ha varit något annat självklart :)
Nejdå, det kan mycket väl vara salmonella, men du hade inte räddats av en mera mediumstekt köttbit, så det är inget att gräma sig över ;)
Edit: och du fick din biff perfekt rare faktiskt, om du jämför hur djupt stekningen går mot rare på bilden jag postade.
Den som steker en skiva högrev, till oavsett tillagningsgrad och serverar skulle jag bli jävligt skeptisk till.
Högrev är gott, när den fått koka lääääänge, eller mald till färs.
Undra hur många ungdomar som skall handla mat hittar grytbitar och tänker att de blir perfekta grillspett.
On Topic så gillar jag medium rare bäst. Fast det är väldigt viktigt att den är köttet är ca rumstemp när det steks då och får vila en liten stund efteråt. Har man inte tid med det så föredrar jag den lite mer stekt.
Nalfaren
2010-04-30, 22:41
Nejdå, det kan mycket väl vara salmonella, men du hade inte räddats av en mera mediumstekt köttbit, så det är inget att gräma sig över ;)
Edit: och du fick din biff perfekt rare faktiskt, om du jämför hur djupt stekningen går mot rare på bilden jag postade.
Ah då är jag med :)
Ja det va ju gott :)
Undra hur många ungdomar som skall handla mat hittar grytbitar och tänker att de blir perfekta grillspett.
Ibland får jag känslan att de som säljer färdiga grillspett i charkar och liknande har tänkt just så...
Numer är det endast well done som gäller.
Testade blue rare, blev så magsjuk att det inte ens fanns på kartan. Sedan dess klarar jag inte att där är rött kött i, får enorma illamåendekänslor.
Synd, då jag verkligen gillade lite blodig biff.
Dan_the_man
2010-05-01, 08:02
Medium rare. Hellre att den blir lite för blodig än lite för stekt.
Men hallå? Vadå bara jag på blue rare?
Rare. Någon måtta får det allt vara.
Eddie Vedder
2010-05-01, 08:45
Men hallå? Vadå bara jag på blue rare?
Ja din kost brukar väl aldrig vara udda?:D
Rare eller medium rare, beror lite pa vad det ar for biff.
Dåligt Original
2010-05-01, 09:41
well done, lite åt bricketthållet helst, annars avstår jag hellre.
+1
well done! och tjockt me krydda :D
mjölk-dryck
2010-05-01, 10:18
Som mitten av medium fast över större yta.
Någon annan som blev bra sugen på en pepparbiff med couronnesås och kroketter? :D
Supercharger
2010-05-01, 10:49
Medium eller medium/rare.
Godast så helt enkelt.
Nattljus
2010-05-01, 11:19
well done
JimmyJoe
2010-05-01, 11:32
Nästan levandes?
Fatalist
2010-05-01, 14:40
Medium Rare. Mmm blir en rejäl biff när jag kommer upp till Stockholm igen.
Alltid well done. Mår illa av att tänka på att äta en rare stek
Fyfan alltså, ni som äter well done, det smakar ju inte ens kött längre.
Lite vegetarian light över well done stekar.
Beror helt på vilken typ av kött det är. Oftast medium rare.
Nejdå, det kan mycket väl vara salmonella, men du hade inte räddats av en mera mediumstekt köttbit, så det är inget att gräma sig över ;)
Edit: och du fick din biff perfekt rare faktiskt, om du jämför hur djupt stekningen går mot rare på bilden jag postade.
Fast är det verkligen så enkelt? Jag menar, ok, det finns en viss temperatur då man vet att köttet inte kan ge salmonella, men det betyder väl inte att man vet att under den temperaturen kommer salmonellakött ge ätaren salmonella? Om 90% av köttet har fått den rätta temperaturen så måste ju risken att smittas vara lägre än om bara 10% av köttet fått den temperaturen. Eller?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.