handdator

Visa fullständig version : kcal stuff...


Pretender
2002-06-18, 22:59
testar för första gången att "deffa", mao. minska underhudsfettet. Kör morgonpromenader innan frukost på drygt 1 h, men det krävs visst även ändringar med kosten (från vad jag har förstått)...

Har lite problem med att räkna kcal och så (då det oftast inte är jag som fixar varma måltider). Iaf lite fakta: är 19 år, 190cm, 78 kg - hur mkt kcal måste jag äta /dygn under en "deff-period"?

Detta är vad jag käkar nu:
Frukost: 4 grova mackor med endast tunn skinka + 500g lättyoggi
Mellanmål 1: 500g lättyoggi
Lunch: kyckling/korv/köttfärs med pasta/ris/potatis
Mellanmål 2: 4 grova mackor
Middag: se Lunch

Oftast hinner jag inte med 2 varma mål/dag, eftersom det är sommarlov och jag vaknar vid 13-tiden :)

Aningen svårt att räkna ut kcal-intag utifrån det jag skrev, men alla tips uppskattas!

Tacksam för alla svar

//Pretender

Munter
2002-06-19, 09:57
Hm det där var inte många rätt. Använd sökfunktionen och se vad alla andra käkar under deffen. Det där som kallas 'protein', sägs vara bra men jag har ingen aning om hur man får i sig sådant. :p

Daemon
2002-06-19, 10:07
Det är inte svaret på din fråga men...

Vad sägs om att lägga på deig lite vikt innan du försöker dig på en deff??
190cm och 78kg, det kan inte finnas altför mycket att deffa fram??

Börja med att lära dig att äta, väx, och sen deffa!

Detta inlägg är skrivet i all välmening.
//Daemon

Munter
2002-06-19, 10:29
Instämmer helt och hållet med ovanstående.

Pretender
2002-06-19, 12:01
Daemon>> tro det eller ej, men jag vägde bara 68 kg för drygt ett år sedan :)
Tänkte bara att det skulle vara kul att se om man kan få fram vissa defenitioner tydligare (typ magmusklerna)

Munter>> vad menar du med "där var inte många rätt" - du har inte lust att säga vad som inte är rätt? Vore hyggligt

//Pretender

ekim
2002-06-19, 12:32
Vet inte om du är seriös eller inte men jag svarar ändå.Jag är i din längd och vägde 78kg när jag börja träna lite smått, alltså rejäl undervikt.Tycker absolut inte att du ska deffa nu inte bulka heller för den delen skynd lagom är bäst så slipper man bli fet.

Prova att byta ut yoggin mot 500gram keso istället lägg till frukter av valfritt slag.
Korv är inte mycket att ha så bort med den,kyckling är bra minst 200 gram och ett glas mjölk kan du trycka i dig,Be om att få lax då och då ifall du har nåt inflytande över matlagningen.Grovt bröd är bra lägg till tonfisk med eller utan olja 2st burkar det är inte äckligt dom som gnäller schopar sig bara.

Försök att äta var tredje timme ingen katastrof om det går fyra,kan tom vara bra beror på vad man är uteefter men helst inte mer. Sedär ett helt ovetenskapligt ihop knopatt kost schema svårare än så behöver du inte göra det för dig själv nu ibörjan testa ett tag och när du vant dig vid att äta så där kan man fixa till kosten ytterligare.

ivandrago
2002-06-19, 12:48
deffa är riktigt tråkigt och hårt om man inte är superdupermotiverad.. Om du inte känner dig tjock så finns det ingen direkt poäng att deffa än.. Bygg istället, men bulka inte för den skull.. Ät bra mat, dvs inte korv, och träna hårt så får du muskler men blir inte tjockare.

Visst kan det vara bra att prova att deffa som ett test av ens personlighet, men det kan även förstöra mycket motivation och träning om man inte får de resultat man väntar sig...


Att bygga muskler däremot är betydligt roligare!!

Pretender
2002-06-19, 13:05
Frazze: tackar mjukast för ditt svar, hjälpte mkt. Ska nog testa det du sa (lugnar mig med deffen)...
Ger kanske inte intrycket av att vara seriös :D men jag tar träning på största allvar

Ska jag även lägga ned all träning av fettförbränning/konditionsuppbyggande form? Eller funkar det som ett bra komplement till den övriga träningen?

//Pretender

Munter
2002-06-19, 16:20
Munter>> vad menar du med "där var inte många rätt" - du har inte lust att säga vad som inte är rätt? Vore hyggligt Jag tänkte mest på att du knappt får i dig något protein, inget illa menat. Ersätt youghurt och mackor med gröt och proteinshakes, t.ex. Men som sagt...du gör nog bäst i att bygga lite massa först med tanke på din ringa vikt för längden, och då skulle du definitivt behöva mer protein.

Stålkrull
2002-06-20, 11:39
Renodlad fettförbränning och konditionsuppbyggning är två olika saker, även om de ofta påverkar varandra. Mitt råd är att avstå från fettförbränningsträning och träna” måttlig” kondition t.ex. genom intervallträning vilket inte bränner så mycket energi och fortsätt att styrketräna. Du behöver all energi till muskeluppbyggnad. Vidare ska du öka proteinintaget markant.

//Janne

razores
2002-06-21, 20:01
Stålkrull: Intervall träning bränner ju mer energi än t ex morgonpromenader. För intervaller så har du ju (förhoppningsvis) högre puls och då går det åt mer energi. Samtidigt för du bättre kondition vilket i sin tur gör att du får lägre vilopuls som sedan resulterar i en högre "vilande" Förbräning.
Dock vet jag inte huruvida det bränner mer fett men mer energi kräver det ju. Så har jag iallfall läst mig till. Rätta mig om jag har fel...