handdator

Visa fullständig version : Ris


STarfish
2003-10-05, 17:57
YO!

När man Parboiled kokat ris, sen slänger det på stek järnet 5 minuter... förändras GI värdet då?

King Grub
2003-10-05, 18:17
Stärkelsen i ris förblir relativt oförändrad vid upphettning och tillagning, till skillnad mot t ex potatis, så jag tror inte skillnaden blir speciellt stor.

LunaSpice
2003-10-05, 18:19
Då kan jag passa på att ställa en annan fråga om ris.

Jag har köpt jasminris med 100% brutna korn. Spelar det någon roll gentemot hela korn? GI-värder syftar jag mest på.

King Grub
2003-10-05, 18:26
Leta igenom den här GI-listan och se om du hittar något liknande själv:

http://www.coldcure.com/html/glycemicindex.html

Men rent generellt har hela korn eller sädeslag lägre GI än brutna.

Mony
2003-10-05, 23:08
Ju klibbigare ris, desto högre GI, har jag hört.
Paraboiled/fullkorn framför jasminris