Pompere
2010-04-23, 11:16
Hallå där!
Har nyligen köpt Kassler från LIDL och har alltid tänkt att det är ett utmärkt kött till min nuvarande deff. Så har alltid följt tabellen på livsmedelverket där det står;
100g - 106 kcal, 20,7g protein, 0,5g kolhydrater, 2,2g fett.
http://www7.slv.se/livsmedelssok/detalj.aspx?livsmedelsId=1006&vikt=100
Men ser nu på den kasslerns näringsinnehåll och märker massa ämnen som borde påverka näringsvärdet radikalt.
Här kommer listan;
KASSLER STORBIT
Varmrökt benfri
Köttcentralen (märket)
Mager benfri kotlett, potatisstärkelse (nativ & modifierad), stabiliseringsmedel E 450, E 451, E 407A. Torkad glukossirap. Druvsocker. Animaliskt protein (från gris). E 250. Jästextrakter. Antioxidationsmedel E 301.
Ursprung Danmark.
Är detta "normalt" innehåll i vanlig kassler?
Kan jag fortfarande följa tabellen från livsmedelsverket med tanke på näringsinnehållet?
Kan även tillägga att kasslern skiftar färg på köttet (vilket jag tror alla kassler är dock, men endå!), ljusrosa till 70% av de totala köttet, i mitten av köttbiten, sedan är det en mer mörkare nyans av rosa på kanterna utav köttet (ca 20% av köttet kanske).
Tack på förhand!
Har nyligen köpt Kassler från LIDL och har alltid tänkt att det är ett utmärkt kött till min nuvarande deff. Så har alltid följt tabellen på livsmedelverket där det står;
100g - 106 kcal, 20,7g protein, 0,5g kolhydrater, 2,2g fett.
http://www7.slv.se/livsmedelssok/detalj.aspx?livsmedelsId=1006&vikt=100
Men ser nu på den kasslerns näringsinnehåll och märker massa ämnen som borde påverka näringsvärdet radikalt.
Här kommer listan;
KASSLER STORBIT
Varmrökt benfri
Köttcentralen (märket)
Mager benfri kotlett, potatisstärkelse (nativ & modifierad), stabiliseringsmedel E 450, E 451, E 407A. Torkad glukossirap. Druvsocker. Animaliskt protein (från gris). E 250. Jästextrakter. Antioxidationsmedel E 301.
Ursprung Danmark.
Är detta "normalt" innehåll i vanlig kassler?
Kan jag fortfarande följa tabellen från livsmedelsverket med tanke på näringsinnehållet?
Kan även tillägga att kasslern skiftar färg på köttet (vilket jag tror alla kassler är dock, men endå!), ljusrosa till 70% av de totala köttet, i mitten av köttbiten, sedan är det en mer mörkare nyans av rosa på kanterna utav köttet (ca 20% av köttet kanske).
Tack på förhand!