Fjonkzor
2010-04-18, 12:29
Tjena.
Jo jag är lite fundersam när de kommer till att räkna kalorier på produkter som man steker och ofta minskar i massa från de att man lägger dem i pannan till man tar upp dom.
Ett litet exempel:
Hamburgekött, 240kcal per 100g
en biff läggs i panan som väger 90g dvs 240*0,9=216kcal
eller
färdigstekt biff 60g 240*0,6=144kcal.
Jag kanske gjorde de onödigt invecklat nu men de jag undrar är vilken vikt man ska räkna med när man räknar ut kcal innehållet för produkter som kan minska i vikt vid tillagning.
Jo jag är lite fundersam när de kommer till att räkna kalorier på produkter som man steker och ofta minskar i massa från de att man lägger dem i pannan till man tar upp dom.
Ett litet exempel:
Hamburgekött, 240kcal per 100g
en biff läggs i panan som väger 90g dvs 240*0,9=216kcal
eller
färdigstekt biff 60g 240*0,6=144kcal.
Jag kanske gjorde de onödigt invecklat nu men de jag undrar är vilken vikt man ska räkna med när man räknar ut kcal innehållet för produkter som kan minska i vikt vid tillagning.