handdator

Visa fullständig version : Hjälp med grillning.


shape
2010-04-17, 16:48
Nu ska jag och frugan grilla, jag sa att jag visste hur man gjorde så hon gick och gjorde sitt. Hur gör man? Vi har en vanlig svart kolgrill, jag har lagt kolet över nedersta gallret och tänt på med tändvätska och satt på locket. Elden slocknar?

hahavaffan
2010-04-17, 16:50
Eld behöver syre ffs :D Sätt alltså INTE på locket när du tänt kolen. Lägg kolen i en pyramid på nedersta gallret, och skvätt på tändvätska. Vänta 20 minuter. Skvätt på lite till och tänd. Låt kolen brinna typ 20 min eller vad det tar, tills det bara är glöd. Då kan du peta ut kolen så att en jämn bädd av glödande kol ligger under gallret köttet ska ligga på. På med köttet, och locket om du så önskar.

Herr Oberst
2010-04-17, 16:50
Varsågod.
Komplett instruktionsvideo finns här!
YX42u8CXD-Y

O_Wao
2010-04-17, 16:51
Har du öppnat spjället?

Alla kolgrillar har ett spjäll någonstans, antingen på locket eller under. Öppna det, annars kvävs elden.

Loke
2010-04-17, 16:54
Det här med att spruta tändvätska och sedan vänta, är inte det rätt ologiskt? Tändvätska dunstar ju, kan ju inte vara mycket som sugs upp av kolet.

Herr Oberst
2010-04-17, 16:55
Det här med att spruta tändvätska och sedan vänta, är inte det rätt ologiskt? Tändvätska dunstar ju, kan ju inte vara mycket som sugs upp av kolet.

Se bifogad video

shape
2010-04-17, 16:55
Varsågod.
Komplett instruktionsvideo finns här!
YX42u8CXD-Y

Sådär mycket vill jag inte hälla på? Jag hällde på så det täckte översta ytan, och satte fyr - jag har inte väntat på att kolet skall "suga" in vätskan?

shape
2010-04-17, 16:56
Har du öppnat spjället?

Alla kolgrillar har ett spjäll någonstans, antingen på locket eller under. Öppna det, annars kvävs elden.

Ja, det har jag! Den har en luftingång nerifrån och ett litet spjäll som är öppnat på locket.

Osten80
2010-04-17, 16:57
Ring och beställ en kebab. Grillning verkar vara lite för komplicerat för dig.

OneManArmy
2010-04-17, 17:46
Tack gode gud för internet ;)

På med lite tändvätska och låt skiten brinna tills du har en fin glöd. Sen är det bara att börja tillaga maten

egge
2010-04-17, 18:06
Det här med att spruta tändvätska och sedan vänta, är inte det rätt ologiskt? Tändvätska dunstar ju, kan ju inte vara mycket som sugs upp av kolet.

True. Det är ju ångorna som brinner.

Olegh
2010-04-17, 18:10
Ring och beställ en kebab. Grillning verkar vara lite för komplicerat för dig.

Ja jävlar. +1.