handdator

Visa fullständig version : en fråga ang. mage och korsrygg.


grakka
2010-04-09, 21:51
Riktigt dålig rubrik men kom inte på något bättre *rolleyes*

Har ett problem/dilemma. Det känns som att min mage bara blir större och större när jag tränar den. Alltså inte att den är stor och tjock. Det jag menar är att den blir större utåt istället för att bli mer "fit". Bör jag lägga ner tunga övningar för magen? T.ex mage i cable och andra övningar där man kan belasta tungt, och t.ex köra högreppare med vanliga situps istället?

Ett alternativ är såklart att sluta träna magen men det känns samtidigt inte som ett bra alternativ. Värt att nämna är även att jag svankar ganska mycket i min normala hållning. Skulle vilja säga att det är på gränsen till "för" mycket. Har dock ingen aning om hur jag ska lösa detta på bästa sättet. Har alltid tränat rygg och mage, och anser att balansen mellan dom är bra fördelat. Är inte extra stark/svag i något utav det.
Någon som har ett bra förslag på vad man kan/bör göra för att få aningen mindre svank samt slankare mage? Känns som att detta är två faktorer som påverkar varandra.

:smash:

vasslefranmjolk
2010-04-09, 21:54
http://www.bodybuilding.com/fun/ms-fit5.htm

grakka
2010-04-09, 22:04
http://www.bodybuilding.com/fun/ms-fit5.htm

Tack för tipset. Har provat det under en period och det verkar inte hjälpa i mitt fall (iaf inte tillräckligt). Om jag har fattat det rätt så är vakuum övningen mest till för att få in magen, men då återstår fortfarande svankproblemet.