handdator

Visa fullständig version : Smör


Gosti123
2010-04-08, 20:13
Hur många kalorier innehåller 100 g margarinsmör?

mikaelj
2010-04-08, 20:15
Margarin är gjort på växtolja.
Smör är gjort på grädde. Smör brukar vara 80% fett, dvs 720 kcal.

Annars kan du kolla upp det själv på t ex http://www.fineli.fi

Lillstadspojken
2010-04-08, 20:16
720 kcal är väl rätt vanligt.

[Edit]: Punkt tvåa...

Ean
2010-04-08, 20:16
Beror på vilket smör det är, fett% osv.

mikaelj
2010-04-08, 20:17
Beror på vilket smör det är, fett% osv.

Smör är alltid smör. Jag har inte sett något smör som har en annan fetthalt än 80%.

Det är viktigt att skilja på smör och margarin.

Gosti123
2010-04-08, 20:26
Finns det något kalorisnålt alternativ till smör när man gör chokladbollar?

Kesella borde väl inte vara så gott till det eller?

(Jag ska ej göra det till bollar utan bara äta smeten)

mikaelj
2010-04-08, 20:28
Kalorisnålt godis?

Vad sägs om att göra godis på riktigt så att det är gott och äta mindre av det? Snarare än att göra något "nyttigt" godis och äta jättemycket ("för det är ju så nyttigt") som dessutom inte smakar nå't.

Eddie Vedder
2010-04-08, 20:33
Smör är alltid smör. Jag har inte sett något smör som har en annan fetthalt än 80%.

Jodå, Valios är 81% tror jag.:)

dt06mj2
2010-04-08, 20:34
Kesella borde väl inte vara så gott till det eller?



Kvarg går bra till de flesta chokladliknande kakorna.

TehSaxo
2010-04-08, 20:35
Jodå, Valios är 81% tror jag.:)

Haha :D

mikaelj
2010-04-08, 20:38
Jodå, Valios är 81% tror jag.:)

Arf!

Alfred Nobel
2010-04-08, 20:44
Arf!

alf? http://coobs.files.wordpress.com/2008/08/alf.jpg

Eddie Vedder
2010-04-08, 20:47
Hur många kalorier innehåller 100 g margarinsmör?

Har du inget paket?

mikaelj
2010-04-08, 20:50
alf? http://coobs.files.wordpress.com/2008/08/alf.jpg

Mm, Arfs japanske vän Alf.

Rickard
2010-04-08, 23:06
Jag har köpt riktigt starksmör på 82% på Willis. Ganska litet paket från något obskyrt märke.

Peter Hansen
2010-04-08, 23:54
körde lätta 27% och det funkade skitbra till chockladbolarna..om en aning salt. Hade även sötningsmedel och jag tycker smaken blev riktigt bra.

Tunroth
2010-04-09, 09:29
Provade igår att göra med 5 % phiadelphia, blev faktiskt förvånansvärt gott!

Ape3
2010-04-09, 09:53
Jag har köpt riktigt starksmör på 82% på Willis. Ganska litet paket från något obskyrt märke.

Starksmör! :laugh:

Eddie Vedder
2010-04-09, 09:56
Provade igår att göra med 5 % phiadelphia, blev faktiskt förvånansvärt gott!

Sålänge man inte förväntar sig att det ska smaka SAMMA SAK så låter det där gott. Likaså att görachokladbollar/chokladsmet på kvarg. I alla fall den 10%-iga kvargen, den allra magraste känns i mina ögon för torrt.

Men just mer syrlighet och kanske mindre socker skulle ju kunna bli en lite mer "vuxen" smak. Kanske blanda i lite cognac eller annan lämpligt smakande sprit i smeten? Det tror jag kan bli gott.

Gosti123
2010-04-09, 10:02
Vad heter hemsidan där man kan leta upp hur mycket av vad som maten innehåller?

Jag har letat på www.slv.se men hittar inte deras tabell.

Vezzlan
2010-04-09, 10:08
Vad heter hemsidan där man kan leta upp hur mycket av vad som maten innehåller?

Jag har letat på www.slv.se men hittar inte deras tabell.


De här?

http://www7.slv.se/livsmedelssok/
http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv

rooz
2010-04-09, 10:09
Vad heter hemsidan där man kan leta upp hur mycket av vad som maten innehåller?

Jag har letat på www.slv.se men hittar inte deras tabell.

http://www7.slv.se/livsmedelssok/?epslanguage=sv

Gosti123
2010-04-09, 10:44
Okej, synd att dom inte har med allt.

Någon som har förslag som man kan ha istället för havregryn i sin chokladbollssmet?

mikaelj
2010-04-09, 11:13
Fibrex.

dt06mj2
2010-04-09, 11:31
Fibrex.

Fibrex som bas i chokladbollar? Låter inte gott, men jag är villig att lära mig!

mikaelj
2010-04-09, 11:38
Fibrex som bas i chokladbollar? Låter inte gott, men jag är villig att lära mig!

Antagligen helt hemskt, men om man är ute efter lätfett(?!) vill man säkert ha något som inte innehåller några kolhydrater heller...

Jag säger det igen: godis/efterrätter/bakverk ska vara söta och feta och goda. Försök inte göra godsaker nyttiga.

Det finns en bra förklaring bakom det, men tills jag lyckas formulera den går jag på min magkänsla.

Rickard
2010-04-09, 11:47
Fibrex som bas i chokladbollar? Låter inte gott, men jag är villig att lära mig!

Antagligen helt hemskt, men om man är ute efter lätfett(?!) vill man säkert ha något som inte innehåller några kolhydrater heller...

Jag säger det igen: godis/efterrätter/bakverk ska vara söta och feta och goda. Försök inte göra godsaker nyttiga.

Det finns en bra förklaring bakom det, men tills jag lyckas formulera den går jag på min magkänsla.

http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4101045&postcount=66
*rolleyes*