Kei Landin
2010-04-06, 21:04
Hej!
Nu när deffen närmar sig sitt slut har jag bestämt mig för att baka lussekatter. :D
Efter mycket sökande ser jag att recepten varierar något enormt.
En del har kesella. En del har kardemumma i. Några förespråkar att använda sig utav gammaldags mjölk.
Någon skrev att man bör låta den "nermortlade" saffranen ligga i mjölk i 30 min för att sedan blanda "saffran-mjölken" med resten av ingredienserna. (För att dra ut saffran-smaken)
En person gjorde två separata degar, en med saffran och en utan saffran för att sedan blanda ihop de båda innan h*n gräddade de. :smash:
Och någon öste den jäsande degen med smält smör, och menade på att det viktigaste av allt är hur man rullar lussekatterna och att det är det som avgör resultatet.
- Listan är oändlig!
Jag undrar också hur lussekatter reagerar på att gräddas i en varmluftsugn. Någon som har erfarenhet där?
Hur bakar ni era lussekatter?
Vilket är det optimala receptet för smak?
Mvh Marcus Landin
Nu när deffen närmar sig sitt slut har jag bestämt mig för att baka lussekatter. :D
Efter mycket sökande ser jag att recepten varierar något enormt.
En del har kesella. En del har kardemumma i. Några förespråkar att använda sig utav gammaldags mjölk.
Någon skrev att man bör låta den "nermortlade" saffranen ligga i mjölk i 30 min för att sedan blanda "saffran-mjölken" med resten av ingredienserna. (För att dra ut saffran-smaken)
En person gjorde två separata degar, en med saffran och en utan saffran för att sedan blanda ihop de båda innan h*n gräddade de. :smash:
Och någon öste den jäsande degen med smält smör, och menade på att det viktigaste av allt är hur man rullar lussekatterna och att det är det som avgör resultatet.
- Listan är oändlig!
Jag undrar också hur lussekatter reagerar på att gräddas i en varmluftsugn. Någon som har erfarenhet där?
Hur bakar ni era lussekatter?
Vilket är det optimala receptet för smak?
Mvh Marcus Landin