Nils.R
2010-04-01, 23:37
Här kommer en tokgod linsgryta
Ingredienser:
2-4 potatisar
1-3 gula lökar
2-4 morötter
3dl röda linser
1 buljongtärning
kryddor
färsk ingefära
tomatpuré
sambal oelek
vatten
pressad citron
Hacka löken och ingefäran, tärna potatisen och skala morötterna.
Fräs löken lite lätt, på med önskade kryddor t.ex salt,paprika,cayennepeppar osv,
Häll i vatten, mängd beror på hur tjock du vill ha den och hur mkt du har i av de olika ingredienserna, men ungefär 1.5 liter är lagom,
Släng i buljongtärningen, potatisen och ingefäran, morötterna kan antingen skivas i eller rivas, jag tycker det är godast att riva dom.
I med linserna, tomatpurén och sambal oelek
Koka på svag värme under lock i 35-45min.
Pressa gärna i citron när du äter den, det gör den otroligt mycket godare.
Naturligtvis kan man variera med vilka olika rotfrukter man vill, t.ex kålrot osv
Andra linser än röda tycker jag personligen inte passar så bra, då de röda mosar sig och det blir väldigt "grytigt" och gott.
Ingredienser:
2-4 potatisar
1-3 gula lökar
2-4 morötter
3dl röda linser
1 buljongtärning
kryddor
färsk ingefära
tomatpuré
sambal oelek
vatten
pressad citron
Hacka löken och ingefäran, tärna potatisen och skala morötterna.
Fräs löken lite lätt, på med önskade kryddor t.ex salt,paprika,cayennepeppar osv,
Häll i vatten, mängd beror på hur tjock du vill ha den och hur mkt du har i av de olika ingredienserna, men ungefär 1.5 liter är lagom,
Släng i buljongtärningen, potatisen och ingefäran, morötterna kan antingen skivas i eller rivas, jag tycker det är godast att riva dom.
I med linserna, tomatpurén och sambal oelek
Koka på svag värme under lock i 35-45min.
Pressa gärna i citron när du äter den, det gör den otroligt mycket godare.
Naturligtvis kan man variera med vilka olika rotfrukter man vill, t.ex kålrot osv
Andra linser än röda tycker jag personligen inte passar så bra, då de röda mosar sig och det blir väldigt "grytigt" och gott.