Mony
2003-10-01, 21:42
Passar utmärkt som storkok. Häll i gamla mjölkkartonger och frys in.
Stor bit högrev med eller utan ben (högrev=oxkött)
Vatten
Buljongtärning
Grönsaker efter smak, morötter, palsternacka, rotselleri, kålrot, purjolök, vitkål, osv.
Kryddor
Lägg högreven i en stor gryta (minst 5 liters) med en 3 liter vatten och en buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda i 2h.
Lyft upp köttet och skär i bitar.
Sila spadet och diska ur kastrullen (kommer lite köttproteiner på kanten) Häll tillbaka spadet. Tärna grönsakerna. Häll grönsaker och kött tillbaka i spadet. Fyll på mer vatten tills grytan blir full. Koka ytterligare i 30min-1h beroende på tjocklek på grönsakerna samt hur mjuka man vill ha dem. Krydda och smaka av
SMASKENS!
Stor bit högrev med eller utan ben (högrev=oxkött)
Vatten
Buljongtärning
Grönsaker efter smak, morötter, palsternacka, rotselleri, kålrot, purjolök, vitkål, osv.
Kryddor
Lägg högreven i en stor gryta (minst 5 liters) med en 3 liter vatten och en buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda i 2h.
Lyft upp köttet och skär i bitar.
Sila spadet och diska ur kastrullen (kommer lite köttproteiner på kanten) Häll tillbaka spadet. Tärna grönsakerna. Häll grönsaker och kött tillbaka i spadet. Fyll på mer vatten tills grytan blir full. Koka ytterligare i 30min-1h beroende på tjocklek på grönsakerna samt hur mjuka man vill ha dem. Krydda och smaka av
SMASKENS!