handdator

Visa fullständig version : Komma igång innan sommaren


Leetsauce
2010-03-30, 12:44
Undrar hur ett träningsprogram skulle se ut som skulle kunna få en lite mullig man att biffa till sig lite halvt synligt till sommaren. Inga extrema grejor, men det ska blir lite mer tydliga muskler etc. 3-4 dagar i veckan borde jag träna, tänkte personligen 3dagar styrka, 1dag kondition, men vet inte vad ni tycker. Gillar inte o träna ben, är ganska stor rent kroppligt och byggd ganska bredaxlad med också kraftiga ben, så för mig känns det som att ett löppass eller två i veckan är allt benen behöver.
Jag kommer heller inte - om ni inte anser det av största vikt - ha tillgång till ett riktigt gym, utan kommer att träna hemma; har tillgång till skivstång och hantlar samt lats om den tros göra mycket men den är lite meckig att ställa upp.

Rekomenderar ni att börja 2 dagar styrka, 1dag kondition o sen bygga upp till 3 styrka? Jag hade föresten tänkt mig rygg/axlar, tricep/bröst och biceps/mage de tre olika passen med något liknande följande som övningar:

RYGG/AXLAR
Press framför nacke
Press bakom nacke
Hantellyft stående
Stångrodd
Marklyft
Stångshrugs

TRICEPS/BRÖST
Enarms hantelextension
Annan tricepsextension
French Press
Bänkpress(variera med hantlar)
Flyes
Lutande bänkpress(variera med hantlar)

BICEPS/MAGE
Stångcurl
Hantelcurl
Koncentrationscurl
Situps
Rullgrej*

*Ett litet hjul med handtag på varje sida. Man sitter på knä, tar tag i handtagen och rullar ut från kroppen.

Pjotor
2010-03-30, 13:01
Det bästa du kan göra nu för att få synliga muskler är att deffa (minska andelen kroppsfett). Det gör du genom följande kombination:

1) Ligg på kaloriunderskott -- ät mindre än du gör av med
2) Förbränna fett -- träna med låg till medelhög intensitet under längre perioder
3) Behåll de muskler du har -- träna ganska tung styrketräning

Läs detta (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881) för mer detaljerad information.

LoTiX
2010-03-30, 13:44
Fem nybörjare om dagen går direkt in på att posta sina egenpåhittade scheman, inget av dem duger. Här är vad du kan börja med: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=87454

fiskebulle
2010-03-30, 13:47
Fem nybörjare om dagen går direkt in på att posta sina egenpåhittade scheman, inget av dem duger. Här är vad du kan börja med: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=87454

Det suger verkligen musten ur en att förklara för var och en som kommer hit att han/hon gjort fel innan och bör göra si & så för att det ska fungera bättre. Dessutom så verkar ju en del inte vilja ha hjälp utan försvarar sitt schema med näbbar & klor. Bläh va trist.