handdator

Visa fullständig version : Sötningsmedel, vilket använder ni?


austria
2010-03-25, 10:35
Vilket sötningsmedel använder ni om ni inte tar socker? Till exempel till bakning, matlagning m.m.

Finns det bättre och sämre sötningsmedel?

King Grub
2010-03-25, 10:39
Finns det bättre och sämre sötningsmedel?

Aspartam är sämre till bakning och matlagning; det klarar inte värmen utan förlorar sötman.

austria
2010-03-25, 11:33
Aha....kan du rekommendera något annat sötningsmedel som tål värme bättre?

vicarious
2010-03-25, 14:45
Canderel.

OneManArmy
2010-03-25, 14:53
canderel.

+1

omnibus
2010-03-25, 14:54
Valfritt strö med rött lock använder jag till kvargen, samma skrot på willys, lidl och ica, förpackningen är identisk.

Exhale_
2010-03-25, 14:58
Använder inte sötningsmedel då jag anser det vara onödigt för min del.

Scratch89
2010-03-25, 19:47
Använder inte sötningsmedel då jag anser det vara onödigt för min del.

Söt smak är aldrig onödigt!

Ristretto
2010-03-25, 19:56
Suketter bit brukar jag använda. Går bra att mala sönder med en sked och sen blanda ner i vad man vill som ska bli gott. Till exempel om man tycker att sirapen är lite besk så är det perfekt.

kalaskonrad
2010-03-25, 20:28
Var brukar man hitta dessa sötningsmedel i butikerna? Ligger det vanligtvis bland sockret osv?

Ristretto
2010-03-25, 20:47
Var brukar man hitta dessa sötningsmedel i butikerna? Ligger det vanligtvis bland sockret osv?

Jopp, till vänster om sockret.

Exhale_
2010-03-25, 22:57
Söt smak är aldrig onödigt!

True, jag sockrar ju givetvis *kissass*

pony
2010-03-25, 23:03
Canderel.

Canderel smakar tyvärr apa *spy*

Jag föredrar Hermesetas (http://www.hermesetas.se/data/se/recept/koeket.php) pga att det dels smakar relativt "normalsött" och dessutom går bra att värma.

vicarious
2010-03-26, 08:21
Canderel smakar tyvärr apa *spy*

Jag föredrar Hermesetas (http://www.hermesetas.se/data/se/recept/koeket.php) pga att det dels smakar relativt "normalsött" och dessutom går bra att värma.

Nu brukar inte jag äta direkt ur Canderel paketet med sked men det kanske är så du konsumerar sötningsmedel? :D Oftast har man ju nånting annat som ger smak, sötningsmedlet ska ju egentligen bara ge sötma. Jag har aldrig upplevt att Canderel-smaken överröstar nån annan smak där jag använder det.

Har iofs aldrig provat Hermesetas men om det är mer värmetåligt kan ju det vara ett plus. Vad innehåller Hermesetas?

Grovah
2010-03-29, 12:03
Vilket sötningsmedel använder ni om ni inte tar socker? Till exempel till bakning, matlagning m.m.

Finns det bättre och sämre sötningsmedel?

Jag använder Suckrin när jag behöver sötma till en efterätt eller så. Dessutom ska det tydligen vara en naturlig produkt till skillnad från många andra sötningsmedel.

/Grovah

Frumpish
2010-03-29, 12:12
Suketter bit brukar jag använda. Går bra att mala sönder med en sked och sen blanda ner i vad man vill som ska bli gott. Till exempel om man tycker att sirapen är lite besk så är det perfekt.


*rolleyes*