handdator

Visa fullständig version : Tonfisk biffar/burgare!


Tobbeh
2010-03-21, 22:40
Funderade lite ikväll, hur jag skulle äta tonfisken.. lessnat på att äta rakt ur konserven =D

Kom fram till att jag skulle pröva göra biffar på den!

2x eldorados tonfisk i olja 170gram per konserv
3 äggvitor
Svart, vitpeppar och lite salt.

Blandade ihop allting och stekte det på högvärme, smakade otroligt bra!

100gram tonfisk
23 gram protein
170 kcal
10 gram fett

100 gram äggvita
10 gram protein
41 kcal


Du är vad du äter, BIFF

F.W.Y.H
2010-03-21, 22:52
Pimpa det med lite finhackad lök, pressad citron och vitlök.

Tack för idén, hade helt glömt det.

Tobbeh
2010-03-21, 22:57
Ska pröva det nästa gång! =D

nöjet är helt på min sida!

kalaskonrad
2010-03-22, 07:00
rikligt med chili eller curry-krydda är också ett hett tips :thumbup: (En blandning utav båda är bäst i mitt tycke) :)

Baboom
2010-03-22, 09:13
Här är mina favoriter -> http://www.andreazengstrom.se/2008/06/andys-tonfisk-burgare.html

GI-Joe
2010-03-22, 14:06
Helt ok, men jag gjorde det lite enklare kanske men det var helt ok det med :)

2 burkar tonfisk i vatten
2 ägg med omega 3 och 6
lite santa maria orange pepper

Och grovt bröd med lite hemmagjord remouladsås. Nyttigt, gott och simpelt

Tobbeh
2010-03-22, 14:49
Här är mina favoriter -> http://www.andreazengstrom.se/2008/06/andys-tonfisk-burgare.html

Detta ska prövas i veckan, när man har lite extra tid över! =D

tackar man tackar

rolf
2010-03-22, 19:41
Testade att göra tonfiskbiffarna i första inlägget och kryddade frimodigt och det blev riktigt gott! Nästa gång ska jag testa att röra ner lite ketchup i kladdet också och smälta ost över det.

fyrkantig_rondell
2010-03-22, 22:14
Testade att göra tonfiskbiffarna i första inlägget och kryddade frimodigt och det blev riktigt gott! Nästa gång ska jag testa att röra ner lite ketchup i kladdet också och smälta ost över det.

Tips! När biffarna nästan är färdigstekta, testa att lägga på en tunn skiva mozzarella + lite oregano på varje biff. Blir Kanoners.:thumbup:

rolf
2010-03-23, 10:10
Tips! När biffarna nästan är färdigstekta, testa att lägga på en tunn skiva mozzarella + lite oregano på varje biff. Blir Kanoners.:thumbup:

Jag använde faktiskt oregano igår och det var succé, ska testa med mozzarellan! :thumbup:

AlmostRipped
2010-03-23, 11:29
Har gjort tonfiskbiffar förut men alltid kul att göra variationer på den så blir något nytt ikväll...

Ska kanske testa Baboom's version, lät riktigt gott!

Tidigare har jag alltid gjort på 2 burkar tonfisk, 2 ägg, salt, peppar, oregano, chilikrydda samt vitlök och stekt den, blev riktigt gott det med men man måste ju variera sig lite!

Helena E
2010-03-23, 11:40
Det är inte dumt att ha i finhackad purjolök och lite sweet-chillisås, tom barnen tycker att det är godare än den vanliga hamburgare...

Senap har jag alltid i mina "vanliga" biffar och funkar superbra här med!

Ungrim
2010-03-23, 11:57
Detta måste man ju testa, är det någon nackdel att slänga i hela ägg istället för bara vitan?? (förutom energi/näring innehållet)

GI-Joe
2010-03-23, 13:09
Detta måste man ju testa, är det någon nackdel att slänga i hela ägg istället för bara vitan?? (förutom energi/näring innehållet)

Nej det tror jag inte, allt sätts ihop bättre :)

Ungrim
2010-03-23, 13:31
Nej det tror jag inte, allt sätts ihop bättre :)

ok, bra, då slipper man vaska kalorier

Curls
2010-03-23, 18:03
Gjorde en variant av andys tips och måste ge den alla möjliga! :)