handdator

Visa fullständig version : Ätardag under uppbyggnad?


nanna
2002-04-25, 15:19
Jag undrar över en sak?
Är det fel att ha en ätardag under uppbyggnad?? :confused:
Med ätardag menar jag att jag har en dag då jag tillåter mig att äta godis så mycket som jag känner för.(brukar inte bli så mycket, får lov att slänga hälften typ)
Sen så undrar jag hur mycket man kan tillåta sig att fuska under uppbyggnaden? Målet är att lägga på mig så mycket massa som möjligt men inte så mycket fett! Min kost ligger under"hjälp, vad är fel på min kost?" Om jag har en ätardag i veckan när jag äter godis, kan jag tillåta mig själv att ta en glass en annan dag utöver ätardagen om jag känner för det eller förstör jag för mig själv då?? :confused:
Skulle bli väldigt tacksam för svar och tips eftersom det här är ngt som jag funderar mycket på!

King Grub
2002-04-25, 16:52
En glass lär inte förstöra det minsta. Du lär ju inte bli grisfet av en Magnum i veckan. :D

Petrus
2002-04-25, 17:26
>nanna,
Under uppbyggnad anser jag själv att det är tillåtet att äta vad fan som helst utöver den "normala" kosten. Det är ju därför det heter uppbyggnad... ;)
Om du samtidigt vill hålla undan fettet från kroppen så är det inte hela världen om det skulle slinka ner lite godis,glass,pizza eller vad fan som helst några dagar i veckan...
Det är vad jag tycker iaf.
Vänligen,

Petrus

Lave
2002-04-25, 18:32
Håller med ovanstående.. Under uppbyggnaden kan man äta det mesta. Iofs försöker jag hålla pizza, kebab, chips o sådana rätter till helgen. Om inte för figuren så iallafall för hälsan.. Men hoppar inte precis över en fet middag med jobbet eller vännerna en onsdag bara för att det inte är helg ;)

[ 25 April 2002: Inlägget har ändrats av: Lave ]

Anton
2002-04-26, 12:33
Hmm, jag kan inte påstå att jag håller med ovanstående, jag själv äter alltid deffmat bara i större eller mindre mängder. Att äta mycket skräpmat sammtidigt som du ligger på + kcal kommer göra dig fet. Under uppbyggnad äter jag inte heller hur mycket jag vill utan äter den mängd som jag märker ger resultat och inget mer än det. Vid speciella tillfällen kan jag göra undantag(födelsedagar etc.) och äta något som ej är nyttigt, dock ej godis och dyligt det äter jag aldrig. DVS. mitt råd är att inte ha en speciell ätardag utan försök att äta så bra som möjligt och vid väl valda tillfällen äta vad du vill.

razores
2002-04-27, 13:22
Anton> Ökar du fettet något under din uppbyggnadsfas? Det verkar som om du är på ständig diet när man läser dina inlägg ;)...

Munter
2002-04-27, 14:10
Jag håller med Anton till viss del. Stora mängder av rätt mat ger dig mycket mer ork än vad en massa skräpmat gör. Men har man lätt att tappa fettet så ere väl bara att njuta på :)

Petrus
2002-04-27, 14:54
Vill bara tillägga att "bulk" behöver inte betyda att man äter fet eller onyttig mat. givetvis är det bättre om man äter sk "deff-mat" även under bulken men i större mängder så man hamnar på +kcal. För det är ju vad bulk går ut på.
Vänligen,
Petrus

Anton
2002-04-29, 13:22
Tinner:
Öhh, ja just det. Det var inte jag som skrev "äta vad fan som helst utöver den normala kosten"

razores:
Ja det kan man faktiskt säga, oavsätt om jag är i deff eller uppbyggnads stadiet äter jag alltid en viss förutbestämd mängd mat, det är i stort sätt aldrig som jag släpper efter helt och äter vad och hur mycket jah vill. Trots det lägger jag på mig en viss mängd fett efter en bulk period, men det är trots allt acceptabelt mycket.

Rob The Man
2002-04-30, 12:19
Under en ätardag ska du helst äta mer av den maten du äter under veckorna istället för att vräka i dig massa glass,pizza,hamburgare,mm men du kan unna dig något gott en pizza obs en bara och inte 4 typ så ska du se att du kommer att må som en prins.

/Robban