handdator

Visa fullständig version : Vilket fullkornsbröd använder du?


Skrollovicz
2010-03-01, 18:32
Jag handlar Skovmands rågbröd. Hittar inget vettigt alternativ, det är därför jag frågar... :)

Dreas
2010-03-01, 18:40
Inget, innehåller alldeles för mycket kolhydrater. Men annars brukar det bli Njuta eller det som jag är sugen på.

Ett vettigt alternativ är väl vilket annat bröd som helst som du gillar, eller måste det vara fullkorn? Varför isf?

Skrollovicz
2010-03-01, 18:44
Inget, innehåller alldeles för mycket kolhydrater. Men annars brukar det bli Njuta eller det som jag är sugen på.

Ett vettigt alternativ är väl vilket annat bröd som helst som du gillar, eller måste det vara fullkorn? Varför isf?

Grejen är att de flesta fullkornsbröd är bakade på mjöl som första ingrediens. Jag vill ha riktigt grovbröd, bröd bakade på ex. rågkärnor som första ingrediens.

Eddie Vedder
2010-03-01, 18:54
Jag vill ha riktigt grovbröd, bröd bakade på ex. rågkärnor som första ingrediens.

Jag vet att Euroshoppers rågbröd är i stort sett bara klippta rågkärnor. Dessutom är det sjukt billigt och jag tycker det smakar gott.

Det är även intellektuellt stimulerande då man måste lägga brödpussel när man ska göra en macka.:D

Skrollovicz
2010-03-01, 19:09
Jag vet att Euroshoppers rågbröd är i stort sett bara klippta rågkärnor. Dessutom är det sjukt billigt och jag tycker det smakar gott.

Det är även intellektuellt stimulerande då man måste lägga brödpussel när man ska göra en macka.:D

Hehe, jo jag har testat det en gång men det var inte gott.

Upp med era bröd nu, det var ju Er tråden skulle handla om. ;)

austria
2010-03-01, 19:15
Fazer Rågform osötad. Avnjuts med makrill i tomatsås på.

fyrkantig_rondell
2010-03-01, 20:13
Jag handlar Skovmands rågbröd. Hittar inget vettigt alternativ, det är därför jag frågar... :)

Fazer Rågform är en favorit, smakar nästan som favoritbrödet back in Finland.:thumbup:

69716

Länk:
http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_Information.aspx?id=51858&epslanguage=SV

davvvan
2010-03-01, 20:19
Polarkraft Havre, tidigare Polarkraft Extrem. Polarkraft Fullkorn är gott det med.

tommie-92
2010-03-01, 20:21
Stämmer in med föregående talare, fazer rågform är det som gäller, riktigt gott! Rågkusar och rallarhalvor från fazer är jävligt goda också!

1684_
2010-03-01, 20:24
Butiksbakade "trehöringar".. Fullkorn av råg, vatten jäst mm.. MMMMMM! Mums, annars blir de väl Frazer flerkorn eller nått.

Bendermannen
2010-03-01, 20:51
http://www.vagott.se/bilder/Fullkornsbrod%20Skivat%20500%20g.jpg

Produkter - Bröd - va´gott Fullkornsbröd 500g
va´gott bröd!

Innehållsdeklaration
Fullkornsråg, fullkornsmjöl av råg, vatten, havrefiber, salt, jäst

Näringsvärde per 100g :
Energi 726kJ/171kcal
Protein 5,2 g
Kolhydrat 35,1 g
Fett 1,1 g
Fibrer 7,8 g

kekeroth
2010-03-01, 20:55
Fazers ekologiska skepparhalvor är riktigt goda. Helst ska de ätas med mosad avokado, tomat och örtsalt. Visserligen fullkornsrågmjöl som första ingrediens men ganska "tuggiga" ändå.:)

mikaelj
2010-03-01, 21:03
Jag vet att Euroshoppers rågbröd är i stort sett bara klippta rågkärnor. Dessutom är det sjukt billigt och jag tycker det smakar gott.

Och ganska saftigt också, inte sant? Till skillnad från det där mer avlånga 500g som är betydligt torrare.

Det är även intellektuellt stimulerande då man måste lägga brödpussel när man ska göra en macka.:D

Du får börja med majonnäs eller nå't annat där du inte behöver vidröra brödskivan. Eller kanske börja skiva jättetjocka skivor ost och ha mackan ovanpå?

Scratch89
2010-03-01, 21:19
Eller kanske börja skiva jättetjocka skivor ost och ha mackan ovanpå?

Lite som jag gjort nån gång. Ett par skivor sånt där bröd, och sen massor av ost uppepå, in i micron så det smälter och blir som ett slags klister mellan brödbitarna. Äts med fördel med kniv och gaffel. *drool*

rbn
2010-03-01, 21:22
Jag varierar ganska mycket. Skogaholm's Grovlimpa (om man lyckas få tag i en färsk) är god, Pågen Energi likaså.

Ska det vara riktigt fullkorn så är Schulstad Skovmand eller Fazer Rallarhalvor helt okej.

Christyle
2010-03-01, 21:25
Pågen Energi osötad

mikaelj
2010-03-01, 21:31
Lite som jag gjort nån gång. Ett par skivor sånt där bröd, och sen massor av ost uppepå, in i micron så det smälter och blir som ett slags klister mellan brödbitarna. Äts med fördel med kniv och gaffel. *drool*

Japp, ost med tuggmotstånd. Gottigt.

Cohen
2010-03-01, 22:48
Håller med om att Euroshoppers rågbröd är förvånansvärt bra, inte minst med tanke på priset. Gott med ägg och kaviar.

Men annars brukar man ju kunna hitta motsvarande bröd (ofta kallat "danskt rågbröd" eller liknande) på bättre bagerier, men då vet man å andra sidan inte riktigt vad som är i.

Eddie Vedder
2010-03-01, 22:50
men då vet man å andra sidan inte riktigt vad som är i.

Det är ju bara att fråga. Ett bra bageri lär tveklöst redovisa alla ingredienser eftersom det finns allergier och intoleranser. Och ingredienserna lär inte vara särskilt många heller, det är ju betydligt bättre kvalité än industribakat.

kalajset
2010-03-01, 22:54
Rallarhalvor är så jäkla gott. Problemet är att de mättar i princip sämre än vitt formbröd av någon anledning, brukar inte ha detta "problem", att bröd inte mättar, men rallarhalvor gör verkligen inte det för mig. Skepparhalvorna är goda också. (Fazer som ligger bakom båda).

Exhale_
2010-03-01, 22:57
Rallarhalvor är fint, likaså Rågform. Har hittat en liknande variant av Rågform på Willys som är lite billigare. Vet inte märket dock. Gick för 25 kr/kg.

Annars är jag en sucker för pumpernickelbröd, speciellt partyrounds som finns på Willys bland annat.

kekeroth
2010-03-01, 23:01
Rallarhalvor är så jäkla gott. Problemet är att de mättar i princip sämre än vitt formbröd av någon anledning, brukar inte ha detta "problem", att bröd inte mättar, men rallarhalvor gör verkligen inte det för mig. Skepparhalvorna är goda också. (Fazer som ligger bakom båda).

Stor skillnad i smak på de ekologiska skepparhalvorna och de vanliga dock. De ekologiska är så himlans mycket godare. *cupid*

kekeroth
2010-03-01, 23:06
Rallarhalvor är fint, likaså Rågform. Har hittat en liknande variant av Rågform på Willys som är lite billigare. Vet inte märket dock. Gick för 25 kr/kg.

Annars är jag en sucker för pumpernickelbröd, speciellt partyrounds som finns på Willys bland annat.

Ahh, de är sjukt goda. Fast det kan bli lite väl mycket brödparty då de ju slinker ner en efter en nästan helt omärkligt, och ett, tu, tre så finns det inga mer *gah!*

Ean
2010-03-01, 23:12
Jag har konditorikontakter inom släkten så jag har obegränsat lager av just bröd :D brukar bli danskt rågbröd aka "tegelstenen" eller något annat mörkt och hårt med massa frön på.

christian9
2010-03-02, 00:05
Jag har konditorikontakter inom släkten så jag har obegränsat lager av just bröd :D brukar bli danskt rågbröd aka "tegelstenen" eller något annat mörkt och hårt med massa frön på.

Danskt rågbröd FTW!

sond
2010-03-02, 15:58
Lingongrova eller Gott Gräddat

http://www.foodmonitor.se/upload/article/bild/3/334850/Lingongrova_500g_s.jpg

http://media.photobucket.com/image/gottgr%25C3%25A4ddat/Tessy123/Blogg/gottgrddat.jpg

Exhale_
2010-03-03, 08:28
Fazer har kommit med en nyhet. Frökusar som är bakat delvis på dinkelmjöl. Jag tyckte det var gott även om det inte är så hardcore. Det mesta av mjölet är nämligen grahamsmjöl och vetemjöl.

Scratch89
2010-03-03, 08:59
Lingongrova eller Gott Gräddat

http://www.foodmonitor.se/upload/article/bild/3/334850/Lingongrova_500g_s.jpg

http://media.photobucket.com/image/gottgr%25C3%25A4ddat/Tessy123/Blogg/gottgrddat.jpg

:thumbup:

AlmostRipped
2010-03-03, 09:28
Polarkraft Extrem är väl enda brödet jag äter ibland under deff... Annars om man vill lyxa till det finns goda Surdegsbaguetter och Fullkornsbaguette som smakar riktigt gott, dock inte så näringsrikt och ganska mycket kolhydrater i.

Exhale_
2010-03-03, 09:32
Polarkraft Extrem är väl enda brödet jag äter ibland under deff... Annars om man vill lyxa till det finns goda Surdegsbaguetter och Fullkornsbaguette som smakar riktigt gott, dock inte så näringsrikt och ganska mycket kolhydrater i.

Det är ju brööd, klart att det är mycket kolhydrater i det...

emi23j
2010-03-03, 12:14
Fazer Rågform är en favorit, smakar nästan som favoritbrödet back in Finland.:thumbup:

69716

Länk:
http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_Information.aspx?id=51858&epslanguage=SV

Pretty much mitt favorit bröd också :thumbup:.

Annars kan jag rekommendera Fazers frökusar. de funkar också grymt goda. Men lite för mycket deg.

http://www.foodmonitor.se/upload/article/bild/1/392435/FAzerFrokusar_pressbild_s.jpg

AlmostRipped
2010-03-03, 13:44
Det är ju brööd, klart att det är mycket kolhydrater i det...

Ja självklart, men det finns ju mer i vissa än andra? Polarkraft Extrem har lite mer protein o mindre kolhydrater än t ex en vanlig baguette :)

Exhale_
2010-03-03, 18:24
Ja självklart, men det finns ju mer i vissa än andra? Polarkraft Extrem har lite mer protein o mindre kolhydrater än t ex en vanlig baguette :)

Jo men du får ju lite av varje på köpet också:

Extrem:
"Vatten, fullkorn av vete (19%, motsvarande 28% på torrvikten), fullkorn av råg (18%, motsvarande 26% på torrvikten), vetemjöl, potatisflingor, vetegluten, havrefiber, fruktsocker, vetekli, surdegspulver (råg), vegetabiliskt margarin (rapsolja/härdad rapsolja), salt, fermenterat vetemjöl, torrjäst, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)."

Rågkusar:
Fullkornsrågmjöl, vatten, surdeg av fullkornsrågmjöl, fullkornsvetemjöl, rågfiber (Fazer Rye Fibre), salt, jäst.


Jämför man de två så anser jag att Rågkusar är mer av en brödsort än Extrem, som mer liknar något hämtat ur den galne professorns kokbok ;)

juulia_
2010-03-03, 20:53
Polarkraft extrem regerar! =) Av rågbröden är det finska Ruispalat totalt överlägset; saftigt, gott att rosta och framför allt håller det ihop. :)

http://img163.imageshack.us/img163/1092/ruispalat.jpg (http://img163.imageshack.us/i/ruispalat.jpg/)

MejjA
2010-03-03, 22:47
Polarkraft extrem regerar! =) Av rågbröden är det finska Ruispalat totalt överlägset; saftigt, gott att rosta och framför allt håller det ihop. :)

http://img163.imageshack.us/img163/1092/ruispalat.jpg (http://img163.imageshack.us/i/ruispalat.jpg/)

Finns detta bröd att inhandla i Sverige (Svealand och ner) eller är det ej för den svenska marknaden ?

WHITEFOLKS
2010-03-03, 23:26
Ska vi vara såna så är Leiburs Rukkipala riktigt bra.

Olegh
2010-03-03, 23:40
Lingongrova eller Gott Gräddat

http://www.foodmonitor.se/upload/article/bild/3/334850/Lingongrova_500g_s.jpg

http://media.photobucket.com/image/gottgr%25C3%25A4ddat/Tessy123/Blogg/gottgrddat.jpg

Även om det knappast är vad TS efterfrågade så säger jag också Gott Gräddat.
På tre-fyra års tid har jag inte lyckats hitta något alternativ som kan mäta sig med just Gott Gräddat vad gäller kombination av pris/smak/mättnadskänsla/smidighet. Det ultimata brödet tror jag. Varje gång jag testar något annat blir jag bara besviken...

juulia_
2010-03-04, 17:27
Finns detta bröd att inhandla i Sverige (Svealand och ner) eller är det ej för den svenska marknaden ?

Kan inte svara på om det finns i Svealand eftersom jag är bosatt i Luleå, men på välsorterade butiker kan det finnas. Brukar handla när jag är i Finland men ibland har det funnits på Maxi även här.

AlmostRipped
2010-03-04, 23:09
Jo men du får ju lite av varje på köpet också:

Extrem:
"Vatten, fullkorn av vete (19%, motsvarande 28% på torrvikten), fullkorn av råg (18%, motsvarande 26% på torrvikten), vetemjöl, potatisflingor, vetegluten, havrefiber, fruktsocker, vetekli, surdegspulver (råg), vegetabiliskt margarin (rapsolja/härdad rapsolja), salt, fermenterat vetemjöl, torrjäst, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra)."

Rågkusar:
Fullkornsrågmjöl, vatten, surdeg av fullkornsrågmjöl, fullkornsvetemjöl, rågfiber (Fazer Rye Fibre), salt, jäst.


Jämför man de två så anser jag att Rågkusar är mer av en brödsort än Extrem, som mer liknar något hämtat ur den galne professorns kokbok ;)

Jo de kan jag hålla med om, men det smakar bra :) Ska testa Rågkusar nästa gång så får vi se om jag ändrat mig tills dess!