Aclaim
2010-02-15, 20:13
Hej Kolozzeum och alla användare.
Har varit aktiv på en del andra forum en tid men ser att det är mer aktiviteter här så jag tänkte slänga ut min tråd här oxå för att se om ni har några fler tips.
Kör min andra riktiga diet och känner fortfarande att jag har väldigt dålig koll på justeringar kring sticky points och för att få en bra kontinuerlig nedgång.
Lite info om mig:
30 år
179
Började dieten i januari på 98 kg.
just nu 94 kg vill ner till 85 till slutet av maj.
Kroppstyp: endomorph skulle jag nog kalla den. Har lätt att lägga på mig massa och då självklart även fett.
I början av dieten så körde jag ca 3 veckors chockdiet genom första veckan med indelningen 80p/10k/10f och cirka 1850 kcal.
Viktminskning ca 3 kg.
Efter detta en veckas vinterkräcksjuka med mestadels protte och gainer shakes för att ens få i mig energi.
När jag piggnade till efter detta körde jag på 2020kcal enligt uträkning som jag fick av Hälsovakten.
Låg på runt 50p/10k/40f under denna perioden med en ätardag. Kände att jag inte fick någon bra energi av att ligga så långt på kolisar tyvärr.
Detta gjorde att jag till denna vecka ökade kcal till 2250 med 50p/30k40f.
Dessa två veckor har nedgången avstannat och detta är då 5 o 6 veckan in på dieten bara.
Funderar på om jag ligger för långt så att kroppen skyddar sig. Förra gången jag dietade låg jag på runt 2350kcal med bra nedgång på ungefär samma vikt.
Rör mig inte så mycket kör bil på jobb och har två små barn hemma. Detta gör att jag inte kan komma ut på morgonpromenader just nu och att jag tränar 3 gånger i veckan.
Den mat jag äter just nu ser ut som följande.
Före frukost
30g Pro fx + 10g EAA + 5g glutamin
Frukost
60g havregryn som gröt med kanel
2 ägg
4 äggvita
Mat
200-250g kycklingfile (ca 500g kyckling uppdelat på två mål)
100g jasmin ris (räknat på 100g kokt ris)
150g broccoli
ev några bitar jalapenos
ev 10-15g fettbaserad sås (för att nå fettintaget)
mellis
250g lättkeso
20g nötter
el
60g fullkornsbröd
100g kalkonfile skivad
gruka
Beroende på om det är träning eller inte denna dag. Vid träning brukar jag använda de återstående kolisarna runt träning.
Mat
200-250g kycklingfile (ca 500g kyckling uppdelat på två mål) med lite kryddor
100g jasmin ris (räknat på 100g kokt ris) eller 1/2 avokado (beroende på hur stort intaget av kolisar är)
150g broccoli
ev några bitar jalapenos
ev 10-15g fettbaserad sås (för att nå fettintaget)
Före träning
Frukt/havregrynsgröt
pro fx protein + eaa + glutamin
Efter träning
Vitargo
Eaa
På träningfria dagar byts dessa två mål ut mot liknande intag men fett istället för kolisar.
Kvällsmål
40g double pro
20g jordnötter el jordnötssmör
Totalt
Kcal 2250
Prot 281g 50%
Kolh 112g 20%
Fett 76g 30%
Vätska
Vatten
Saft med sötningemedel
Tillskott
Koffein i from av tabletter, kaffe, te och power king (utan socker)
multivitamin
ZMA
Funderar en massa på detta med hur man ska räkna och så med näringsinnehåll på maten.
Är det innehåll och näringsvärde per fryst råvara eller tinad när det gäller frysmat?
O framförallt får jag inte ihop näringen i kokt och okokt pasta och ris. Hur kan detta skilja så mycket.
Mina kolisvikter är kokta mått.
Har säkert missat något men har försökt att skriva det jag kommer på.
Har varit aktiv på en del andra forum en tid men ser att det är mer aktiviteter här så jag tänkte slänga ut min tråd här oxå för att se om ni har några fler tips.
Kör min andra riktiga diet och känner fortfarande att jag har väldigt dålig koll på justeringar kring sticky points och för att få en bra kontinuerlig nedgång.
Lite info om mig:
30 år
179
Började dieten i januari på 98 kg.
just nu 94 kg vill ner till 85 till slutet av maj.
Kroppstyp: endomorph skulle jag nog kalla den. Har lätt att lägga på mig massa och då självklart även fett.
I början av dieten så körde jag ca 3 veckors chockdiet genom första veckan med indelningen 80p/10k/10f och cirka 1850 kcal.
Viktminskning ca 3 kg.
Efter detta en veckas vinterkräcksjuka med mestadels protte och gainer shakes för att ens få i mig energi.
När jag piggnade till efter detta körde jag på 2020kcal enligt uträkning som jag fick av Hälsovakten.
Låg på runt 50p/10k/40f under denna perioden med en ätardag. Kände att jag inte fick någon bra energi av att ligga så långt på kolisar tyvärr.
Detta gjorde att jag till denna vecka ökade kcal till 2250 med 50p/30k40f.
Dessa två veckor har nedgången avstannat och detta är då 5 o 6 veckan in på dieten bara.
Funderar på om jag ligger för långt så att kroppen skyddar sig. Förra gången jag dietade låg jag på runt 2350kcal med bra nedgång på ungefär samma vikt.
Rör mig inte så mycket kör bil på jobb och har två små barn hemma. Detta gör att jag inte kan komma ut på morgonpromenader just nu och att jag tränar 3 gånger i veckan.
Den mat jag äter just nu ser ut som följande.
Före frukost
30g Pro fx + 10g EAA + 5g glutamin
Frukost
60g havregryn som gröt med kanel
2 ägg
4 äggvita
Mat
200-250g kycklingfile (ca 500g kyckling uppdelat på två mål)
100g jasmin ris (räknat på 100g kokt ris)
150g broccoli
ev några bitar jalapenos
ev 10-15g fettbaserad sås (för att nå fettintaget)
mellis
250g lättkeso
20g nötter
el
60g fullkornsbröd
100g kalkonfile skivad
gruka
Beroende på om det är träning eller inte denna dag. Vid träning brukar jag använda de återstående kolisarna runt träning.
Mat
200-250g kycklingfile (ca 500g kyckling uppdelat på två mål) med lite kryddor
100g jasmin ris (räknat på 100g kokt ris) eller 1/2 avokado (beroende på hur stort intaget av kolisar är)
150g broccoli
ev några bitar jalapenos
ev 10-15g fettbaserad sås (för att nå fettintaget)
Före träning
Frukt/havregrynsgröt
pro fx protein + eaa + glutamin
Efter träning
Vitargo
Eaa
På träningfria dagar byts dessa två mål ut mot liknande intag men fett istället för kolisar.
Kvällsmål
40g double pro
20g jordnötter el jordnötssmör
Totalt
Kcal 2250
Prot 281g 50%
Kolh 112g 20%
Fett 76g 30%
Vätska
Vatten
Saft med sötningemedel
Tillskott
Koffein i from av tabletter, kaffe, te och power king (utan socker)
multivitamin
ZMA
Funderar en massa på detta med hur man ska räkna och så med näringsinnehåll på maten.
Är det innehåll och näringsvärde per fryst råvara eller tinad när det gäller frysmat?
O framförallt får jag inte ihop näringen i kokt och okokt pasta och ris. Hur kan detta skilja så mycket.
Mina kolisvikter är kokta mått.
Har säkert missat något men har försökt att skriva det jag kommer på.