handdator

Visa fullständig version : Grötigt värre!


kalaskonrad
2010-02-14, 21:46
Tjenixen! Jag har på senare dagar gått och blivit otroligt beroende utav havregrynsgröt. Äter det som kolhydratskälla till i stort sett alla mina måltider! Jag tycker det smakar bäst när gröten är väldigt salt, i och med detta så har jag även på senare tid gått och blivit lite orolig för hur mycket salt jag får i mig varje dag. Jag överdriver nog inte om jag skulle säga att jag äter minst dubbla av vad en vanlig svensk käkar! Samtidigt käkar jag väldigt mycket keso och bara det har ungefär 1g salt/100g har jag hört. Rekommenderat dagligt intag är ca 5-6g/dag (ungefär en tesked) Jag övertrasserar det med hästlängder!

Jag har verkligen försökt att dra ner på saltet i gröten men jag känner att jag antagligen fortfarande käkar alldeles för mycket av det salta, det är ju så svårt att undvika den i all annan mat tyvärr...

Oj jävlar vilken lång text det blev, hade bara planerat en kortis *rolleyes* Men till det jag skulle vilja ha hjälp med: Har ni några tips på hur man skulle kunna dra ner på saltet ytterliggare men samtidigt inte förstöra smaken? Sitter ni inne på något riktigt pangrecept på eran havregrynsgröt? Kanske någon krydda som passar riktigt bra till just havregrynet? Vad vet jag? Alla tips välkomnas med öppna armar! :D Tack på förhand!

Eddie Vedder
2010-02-14, 21:48
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=69449&highlight=gr%F6t
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=109644&highlight=gr%F6t
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=92291
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=62404&highlight=gr%F6t

Fortsätt gärna i någon av alla oändliga gröttrådar som redan finns.:)