handdator

Visa fullständig version : Granne har ringt hyresvärd och annat kul, help?


Dreas
2010-02-06, 22:51
Tjo, jo nu är det såhär. I fredags morse ringde min hyresvärd , dom under (troligen) hade ringt och klagat, jag hade två dagar i rad mellan 23 - 02 för så mycket väsen att dom inte kunde sova. Vi hade vid ena tillfället flyttat möbler enligt dom, vid andra tillfället hade vi fört så mycket oväsen och rört oss så mycket att det skackat i lamporna hos dom.

Första dagen hade vi dragit fram en luftmadrass som legat uppblåst under en säng vid 22.30 ungefär, min lillebror gick och la sig runt 23.00, min polare som var här satte sig och spelade på datorn, jag satte mig och läste på inför en inlämningsuppgift som ska vara inne imorgon.

Jag skulle alltså ha fört såpass mycket väsen mellan 23 - 02 att min bror som ligger 3m ifrån mig inte skulle blivit väckt, men grannarna under kunde inte sova?

Torsdag: Hade förfest, de flesta polarna gick vid 22 för att komma in på studentfesten, vi var 4st kvar, jag sänkte ljudet på tvn, vi satte oss och snackade lite, gick vid 22.30 ungefär. Jag var alltså inte hemma vid 23 ens. Kom hem vid 01.00 ungefär, gick in på toa, sen gick jag och la mig. Men då har jag alltså mellan 23.00 - 02.00 för såpass mycket väsen att grannarna inte kunde sova och det skakade i deras taklampa. Hade de sagt att vi förde väsen mellan 21.00 - 22.00, vilket jag erkänner att vi gjort, fine, inga problem. Nu hotar de med securitas nästa gång de hör mig, vilket lär bli deras problem då de kommer få betala.

Men det är inte över än, en polare kom hit för att hämta sin väska på fredagen, någon, troligen grannarna har skrivit med tusch på dörren, "IDIOT", det känns ju moget och så.

Hyresvärden fick inte tag på mig då jag hade ljudlös, när jag såg det och ringde dom hade hon andra kunder att snacka med så jag gav mitt nummer, hon ringde inte upp. De hade dock ringt morsan och fått prata med lillebror som förklarade hur det låg till på onsdagkväll då vi tydligen "flyttat möbler".

Har planerat att ringa hyresvärden, förklara min sida av storyn och be om numret till de som ringt. Det eller att be att dom ringer och säger till dom eller ordnar ett möte med oss vid hyresvärden. Det eller att jag efter att ha pratat med hyresvärden gör en tripp ner till grannarna och ber att få prata lite och reda ut lite saker.

Sedan känns det ganska extremt onödigt att gå och skriva idiot på min dörr.

Jag kan tillägga att de ggr jag hört grannarna är det toalettljud eller hög musik som spelas, och då hörs det inte speciellt mycket i min lägenhet.

Hur ska jag göra? Hur skulle du ha gjort?

Fan vad text det blev....

Wille005
2010-02-06, 23:01
Ring närmsta advokatbyrå.

Nej men seriöst, ring hyresvärden och red ut det. Dom som gjort bort sig och ska straffas. Man skriver inte på andras dörrar.

Baan
2010-02-06, 23:03
Förklara hur du ser på saken som du gjort här. Prata med grannarna är också jättebra. Det är sannerligen intressant hur dom kan höra alla dessa oljud om du inte ens varit hemma...

Om du inte är medveten om det får man aldrig föra för mycket oväsen av sig. Det är bara att vissa tider får det förekomma lite oväsen men räkna inte med att det är ok ha konsert hemma för klockan är bara barnet ;) Det kanske låter självklart men jag tror inte alla förstår det. På samma sätt behöver du egentligen aldrig vara knäpptyst heller, t.ex. kan man spela musik vilken tid som helst, bara det inte stör grannen.

coxie
2010-02-06, 23:09
http://www.swordsandarmor.com/images/AX882433_Executioners_Axe.jpg
+


http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Stanley_Kubrick/the_shining_movie_image_jack_nicholson__1_.jpg
=


http://bestgamewallpapers.com/files/a3-the-age-of-sovereign/axe.jpg
+


http://www.marketoracle.co.uk/images/LaughingHorse.gif

Dreas
2010-02-06, 23:09
Förklara hur du ser på saken som du gjort här. Prata med grannarna är också jättebra. Det är sannerligen intressant hur dom kan höra alla dessa oljud om du inte ens varit hemma...

Om du inte är medveten om det får man aldrig föra för mycket oväsen av sig. Det är bara att vissa tider får det förekomma lite oväsen men räkna inte med att det är ok ha konsert hemma för klockan är bara barnet ;) Det kanske låter självklart men jag tror inte alla förstår det. På samma sätt behöver du egentligen aldrig vara knäpptyst heller, t.ex. kan man spela musik vilken tid som helst, bara det inte stör grannen.Det jag tror dom har hört är när vi flyttade på madrassen tidigt på onsdagen, sen surnat till och sen hört mitt toabesök runt 02 när jag gick och la mig. Samma sak på Torsdagen.

Är medveten om att man inte ska föra onödigt med väsen oavsett tidpunkt, och jag var beredd på att de kunde ringa vid 21-22 då vi faktiskt förde endel väsen, var beredd på att ta ett klagomål/varning. Men nu gällde inte klagomålen den tiden. Sedan har jag väl iaf 10-15 pers som sett mig på fest vid 23-01 så ska bli intressant att höra deras förklaring. Antar att de även denna gång surnat till och hört mig komma hem vid 01, sedan säger att jag fört väsen mellan 23 - 03.

Men ja, jag ska ringa hyresvärden och höra vad de säger. Tänkte ifall någon har varit i liknande sits och har tips?

Coxie: Tror inte den idén uppskattas av hyresvärden :P

Robin4
2010-02-06, 23:14
Vad vill du att folk ska skriva egentligen? Antingen skiter du i det eller tar och reder ut det med hyresvärden, jag personligen skulle pratat med hyresvärden till att börja med om någon granne stört sig att ja behöver gå på toa på natten.

Annars köp en bunke och lägg något så det inte låter när du pissar eller gör 2:an så slipper du nog mer gnäll!

Dreas
2010-02-06, 23:16
Vad vill du att folk ska skriva egentligen? Antingen skiter du i det eller tar och reder ut det med hyresvärden.Jag vill inte att folk ska skriva något?

C.E.J.
2010-02-06, 23:32
Skrivit med tusch PÅ din dörr?! Jag vet inte vad jag hade gjort i din situation, men att nån skriver PÅ ens dörr låter ju inte rätt för fem öre. Vad tycker hyresvärden om att dina grannar förstört hans egendom?

Edit: Hur kan man ens klaga på att ens grannar gör väsen när de går på toa. So what om det hörs, vad förväntar de sig, att man ska klossa bredvid sängen och somna om eller?

Dreas
2010-02-06, 23:34
Skrivit med tusch PÅ din dörr?! Jag vet inte vad jag hade gjort i din situation, men att nån skriver PÅ ens dörr låter ju inte rätt för fem öre. Vad tycker hyresvärden om att dina grannar förstört hans egendom?

Edit: Hur kan man ens klaga på att ens grannar gör väsen när de går på toa. So what om det hörs, vad förväntar de sig, att man ska klossa bredvid sängen och somna om eller?

Har inte kunnat ringa Akelius då de har stängt på helger, det är prio ett måndagmorgon iaf. Tror inte de uppskattar det iaf.

Jag vet inte om det beror på mina toabesök, men det är det enda jag vet att jag gjorde när jag kom hem, sen la jag mig. Så det enda logiska jag ser är att dom legat och hört att jag kommit hem, sedan överdriver dom det hela till hyresvärden.

LoTiX
2010-02-06, 23:56
Ring hyresvärd, simple as.

Baan
2010-02-07, 00:03
Vad är det för folk som klagat? Äldre?

Du behöver nog inte göra något akut som i att skaffa advokat direkt samt yxa, men givetvis ska du gnälla tillbaks. Det du inte blir är vräkt direkt måndag morgon :)

Dreas
2010-02-07, 00:16
Ring hyresvärd, simple as.Det är planerat, first thing på måndag.

Vad är det för folk som klagat? Äldre?

Du behöver nog inte göra något akut som i att skaffa advokat direkt samt yxa, men givetvis ska du gnälla tillbaks. Det du inte blir är vräkt direkt måndag morgon :)Jag vet inte vad det är för folk, tror det kan vara något äldre, men då helt plötsligt känns det som om tuschen kommer ifrån några andra, och då har jag inte en arg granne utan två :(

Varken yxa eller advokat lär inskaffas, inte i detta läge iaf :)

Jpn
2010-02-07, 00:20
Jag har typ samma problem själv... jag hade hunnit bo i min nuvarande lägenhet i ca 20minuter innan jag fick min första varning.

Jag och två polare som hjälpte till blev klar med min inflyttning vid 22 tiden en fredag, när allt var klart så tog vi oss en drink, satte oss i soffan och chillade efter allt bärande. Stereon var igång på väldigt låg volym då vi bara satt 3 pers och pratade. Kl 22:20 knackar det på dörren och min första tanke var att det är väl nån granne som vill önska mig välkommen i huset, men istället stod en väktare där och sa att mina grannar har ringt störningsjouren pga att jag helt enkelt störde dom. Sedan kom det en skriftlig varning från hyresvärden också.


Jag vet vilken granne det är som har ringt, och hon har tydligen en del psykiska besvär. och jag har hört från några av varandra helt oberoende personer vilka knäppa saker den här tjejen har ställt till med genom åren.

Hade jag vetat det jag vet idag när jag tog lägenheten så hade jag aldrig flyttat till den här lägenheten.


Hoppas det löser sig för dig med dina grannar.

clinteastwood
2010-02-07, 00:21
HAHAHa! Gubben under mig har kommit upp och knackat på 3-4 gånger och hotat ringa securitas, bla annat för att jag skulle ha lyft vikter... Sedan jag skaffade tjej har han dock ej vart bakom dörren!!

Baan
2010-02-07, 00:26
HAHAHa! Gubben under mig har kommit upp och knackat på 3-4 gånger och hotat ringa securitas, bla annat för att jag skulle ha lyft vikter... Sedan jag skaffade tjej har han dock ej vart bakom dörren!!

Fördelen med att tjejen heter Pekka och väger 130 kg muskler.

Dreas
2010-02-07, 00:28
Jag har typ samma problem själv... jag hade hunnit bo i min nuvarande lägenhet i ca 20minuter innan jag fick min första varning.

Jag och två polare som hjälpte till blev klar med min inflyttning vid 22 tiden en fredag, när allt var klart så tog vi oss en drink, satte oss i soffan och chillade efter allt bärande. Stereon var igång på väldigt låg volym då vi bara satt 3 pers och pratade. Kl 22:20 knackar det på dörren och min första tanke var att det är väl nån granne som vill önska mig välkommen i huset, men istället stod en väktare där och sa att mina grannar har ringt störningsjouren pga att jag helt enkelt störde dom. Sedan kom det en skriftlig varning från hyresvärden också.


Jag vet vilken granne det är som har ringt, och hon har tydligen en del psykiska besvär. och jag har hört från några av varandra helt oberoende personer vilka knäppa saker den här tjejen har ställt till med genom åren.

Hade jag vetat det jag vet idag när jag tog lägenheten så hade jag aldrig flyttat till den här lägenheten.


Hoppas det löser sig för dig med dina grannar.Tragiskt när sådant händer, fy fan. Vissa människor verkar inte vara kapabla till att bo i lägenhet. Okej att man vill ha det tyst, men tex toabesök, låg volym på tv/stereo tycker jag man kan ha överseende med. Och ett par lappar eller ett par besök från grannarna lär ju anses som standard innan man ringer securitas.

beckman88
2010-02-07, 00:30
Min granne 2 våningar snett under mig kom upp full på nyårsafton kl 01.00 och klagade på att vi var för högljuda. Han hotade mig, min tjejkompis och ett antal killar med stryk om vi inte sänkte volymen. Vi stängde dörren, höjde volymen och han skäms ännu för nyårsafton 08 ;)

Viktor_Balck
2010-02-07, 00:32
Min granne 2 våningar snett under mig kom upp full på nyårsafton kl 01.00 och klagade på att vi var för högljuda. Han hotade mig, min tjejkompis och ett antal killar med stryk om vi inte sänkte volymen. Vi stängde dörren, höjde volymen och han skäms ännu för nyårsafton 08 ;)

Kungen! Nyårafton är det full volym fram till 5 som gäller!!

Dreas
2010-02-07, 00:33
Min granne 2 våningar snett under mig kom upp full på nyårsafton kl 01.00 och klagade på att vi var för högljuda. Han hotade mig, min tjejkompis och ett antal killar med stryk om vi inte sänkte volymen. Vi stängde dörren, höjde volymen och han skäms ännu för nyårsafton 08 ;)Riktigt så vågad är jag inte, och de få väl anses vara schyssta som inte ringt securitas, men det skulle varit ganska intressant att se hur securitas gjort i torsdags då jag inte var hemma. Som jag förstått det står de utanför och lyssnar, hör de något så knackar de på, hör de inget får de som ringde pröjsa.

Baan
2010-02-07, 00:33
Kungen! Nyårafton är det full volym fram till 5 som gäller!!

Efterfest 07:30!11

---

Men för att vara tråkig spelar det ingen roll vad det är för dag. Han borde inte ha hotat med stryk utan ringt polisen och sagt att ni dötsknarkar sönder där inne. Då jävlar hade det blivit NYÅRSAFTON!!11 :D

Baan
2010-02-07, 00:35
Riktigt så vågad är jag inte, och de få väl anses vara schyssta som inte ringt securitas, men det skulle varit ganska intressant att se hur securitas gjort i torsdags då jag inte var hemma. Som jag förstått det står de utanför och lyssnar, hör de något så knackar de på, hör de inget får de som ringde pröjsa.

Vad jag vet är störningsjour/Securitas något man ringer INNAN man går till värden. Tror inte någon av dom gör en anmälan utan det enda dom gör är att gå dit och be dom lugna ner sig. Sen får du väl göra anmälan själv och klaga till hyresvärden är ju alltid det värsta steget. Jag har inte hört talas om att någon part ska betala något utan det ingår i hyran vad jag vet i hyresrätter, men vet du att så är fallet så visst.

Dreas
2010-02-07, 00:41
Vad jag vet är störningsjour/Securitas något man ringer INNAN man går till värden. Tror inte någon av dom gör en anmälan utan det enda dom gör är att gå dit och be dom lugna ner sig. Sen får du väl göra anmälan själv och klaga till hyresvärden är ju alltid det värsta steget. Jag har inte hört talas om att någon part ska betala något utan det ingår i hyran vad jag vet i hyresrätter, men vet du att så är fallet så visst.Utryckningsavgiften för Securitas är 1300 spänn tror jag, det får man betala om Securitas/störningsjouren finner det troligt att man fört oväsen. Så sa iaf hyresvärden när jag frågade när jag flyttade in.

Sedan snackar väl Securitas med hyresvärden som skickar ut en varning/prick så har jag fattat det.

Alltså, grannarna har ringt hyresvärden så att de kan ringa mig och be mig att skärpa mig antar jag, och att hyresvärden framför grannarnas hotelser åt dom.

Librish
2010-02-07, 00:48
Det kanske är jättelyhört in till deras lägenhet. Jag kan sova som en stock ändå, men till exempel min mamma sover extremt lätt och skulle nog ha stora problem att sova i det fallet. Om man då ligger vaken i tre timmar pga ljud så kan man ju bli lite sne och kanske överreagera.

Sen om den konstiga tidsramen kan det ju antingen vara ett misstag av när dom trodde det var eller så kanske några andra överliggande grannar förde ljus vid den tiden och det misstogs för dig.

Visst, dom kanske bara är dumma i huvudet, men det kan ju också finnas mer till historien.

Baan
2010-02-07, 00:52
Utryckningsavgiften för Securitas är 1300 spänn tror jag, det får man betala om Securitas/störningsjouren finner det troligt att man fört oväsen. Så sa iaf hyresvärden när jag frågade när jag flyttade in.

Sedan snackar väl Securitas med hyresvärden som skickar ut en varning/prick så har jag fattat det.

Alltså, grannarna har ringt hyresvärden så att de kan ringa mig och be mig att skärpa mig antar jag, och att hyresvärden framför grannarnas hotelser åt dom.

Du har ett kontrakt - läs det. Jag är mycket tveksam till att det står 1300 kr där. Gör det det och du har skrivit på det är det en annan sak, men jag misstänker att det kan vara en riktig fuling från hyresvärdens sida. Liten eller stor hyresvärd?

Det här med vad som händer tror jag är olika, men säkert möjligt att någon skriftlig rapport kommer in.

En del hyresvärdar har system med varningar där x antal varningar leder till vräkning. Därmed menar jag att om hyresvärden hör av sig är det inte alls bra, det är det värsta som kan hända. Nu ringde han bara i och för sig vilket kanske säger att han inte har något system. Tror även dessa varningar kommer när folk hör av sig direkt till hyresvärden, och inte från en Securitasrapport, men givetvis gissar jag ;)

Dreas
2010-02-07, 01:06
Det kanske är jättelyhört in till deras lägenhet. Jag kan sova som en stock ändå, men till exempel min mamma sover extremt lätt och skulle nog ha stora problem att sova i det fallet. Om man då ligger vaken i tre timmar pga ljud så kan man ju bli lite sne och kanske överreagera.

Sen om den konstiga tidsramen kan det ju antingen vara ett misstag av när dom trodde det var eller så kanske några andra överliggande grannar förde ljus vid den tiden och det misstogs för dig.

Visst, dom kanske bara är dumma i huvudet, men det kan ju också finnas mer till historien.Morsan och farsan tror också att det kan vara kringliggande personer som fört oväsen, jag har inte hört någon speciell, mer än några som jag inte har lokaliserat som festar rätt ofta, men de brukar ge sig runt 22.30. Ja, frågan är då vart ljudet kommer ifrån...

Du har ett kontrakt - läs det. Jag är mycket tveksam till att det står 1300 kr där. Gör det det och du har skrivit på det är det en annan sak, men jag misstänker att det kan vara en riktig fuling från hyresvärdens sida. Liten eller stor hyresvärd?

Det här med vad som händer tror jag är olika, men säkert möjligt att någon skriftlig rapport kommer in.

En del hyresvärdar har system med varningar där x antal varningar leder till vräkning. Därmed menar jag att om hyresvärden hör av sig är det inte alls bra, det är det värsta som kan hända. Nu ringde han bara i och för sig vilket kanske säger att han inte har något system. Tror även dessa varningar kommer när folk hör av sig direkt till hyresvärden, och inte från en Securitasrapport, men givetvis gissar jag ;)Till morsan sa dom att nästa gång ringer dom Securitas och efter det får jag en prick, vilket vid upprepningar leder till vräkning. Jag hittar inte avtalet just nu och lurar på om det inte ligger vid mor och far i kassaskåpet där.

olwe
2010-02-07, 01:31
Har du mor och far i kassaskåpet!?

Usch vad jag hatar folk som springer och klagar titt som tätt. Att göra det anonymt är dessutom otroligt fegt och ynkligt.

smeander
2010-02-07, 01:34
Konfrontera grannen, han har uppenbarligen problem med dig.

Dreas
2010-02-07, 01:38
Konfrontera grannen, han har uppenbarligen problem med dig.Jag har också fått det intrycket.

Har du mor och far i kassaskåpet!?

Usch vad jag hatar folk som springer och klagar titt som tätt. Att göra det anonymt är dessutom otroligt fegt och ynkligt.Haha, nejdå, de får ströva fritt än.

Ja, får se vad hyresvärden säger, tror inte de lämnar ut numret till den som ringt.

Lite svårt att veta vilken granne det är, men drar en avancerad gissning på att det är den nedanför då de har hört när vi flyttat på luftmadrassen och att det tydligen skakat i deras taklampa (skedde dock tidigare än de trodde).

Till Baan eller den som undrade, hyresvärden är Akelius, eller numera Apartmentbostad eller något sådant kul :)

John M
2010-02-07, 04:31
Det kan vara någon annan i huset där du bor som för oväsen. Jag har själv varit med om att man tror att det är närmsta granne som för oväsen så visar det sig att 2-3 våningar upp så har man levt fan och inte närmsta granne.

Ibland har det tom varit någon i trappuppgången bredvid som har fört oljud.

skaparn
2010-02-07, 10:17
Jag skulle prata med grannarna som bor i lägenheterna intill. Om det är någon under som klagat kan det nog vara vilken lägenhet som helst på våningsplanet, och dessutom har du nämnt det för flera så att du har någon på din sida ifall du skulle bli anklagad igen i framtiden. Ett par berättelser som styrker att du inte förde oväsen är bra.

hultman
2010-02-07, 10:17
Jadu. Jag har fått en hel del "varningar" genom åren. Hade en liten horunge boendes över mig förut när jag bodde i korridor. Snubben verkade njuta av att skriva skitläskiga hotbrev i stilen "om du inte sänker så blir jag lezen" alt "om du inte sänker så.... ehm... jävlar". Sen fick snubben för sig att gå ned med två polare (som försökte se läskiga ut :'D) i syfte att försöka skrämma mig när jag hade fest, vid typ 8 på kvällen. När det inte heller bet så skrev han en "sista varning" som han även vidarebefordrade till stiftelsen efter att jag fört oväsen under två veckors tid. Det lustiga var att jag inte ens varit i Sverige under den tiden, så efter att jag gjort allt i min makt för att få bort honom så flyttade han från huset efter någon vecka. Skit ska skit ha.

Och nej, jag beter mig inte som en idiot. Om man dessutom är trevlig när man berättar att det låter högt så är det väl bara att vara trevlig tillbaka genom att sänka.

Det är jävligt svårt att vräka folk för att de för mycket ljud, särskilt när de inte är medgörliga i processen. Du kan ju börja störa dom anonymt med lite instoppade saker i brevinkastet (en kallelse till förhör kanske, eller varför inte något illaluktande eller myror? :D) sedan trappa upp det stegvis med att beställa saker i deras namn och limma igen låset :D Oavsett vilket så kan du ju inte acceptera att någon illvillig liten fuling försöker vräka dig trots att du betett dig på ett acceptabelt sätt. Att skicka securitas/ringa hyresvärd utan att själv ha pratat med dig innan är fan bland det lägsta man kan göra. Vissa hus är lyhörda som fan, och i kombination med grannar utan någon som helst flexibilitet kan det bli jobbiga problem.

skaparn
2010-02-07, 10:18
Kungen! Nyårafton är det full volym fram till 5 som gäller!!

Jag vet.

oTure
2010-02-07, 10:55
Personer som flyttar till sin första lägenhet för oftast mycket mer väsen än dom tror.
Nya grannen spelar gitarr och övar sångtexter klockan 2 på natten vilket kanske är helt normalt när man bor hemma?
Men det är ju bara bra för då kan jag med gott samvete duscha när jag vill :D

Finnen under brukar komma hem vid 2-3 och vrida på stereon på max och däcka på golvet. Men våran lägenhet är nybyggd så det hörs ingenting men går man ut i trappan så jävlar vilket drag det är :D

Sånt stör mig inte... Men på förra stället satt det barn VARJE dag utanför min dörr och lekte... där snackar vi roidrage!

shut teh face
2010-02-07, 11:21
Det här med vänner som kommer över är lite underskattat, det låter mer än man tror. Man är lite fulla och då höjs nivån på rösten 2-3 gånger, och allt man gör låter mer.

Men jag är inte den som klagar då jag är van med oljud (bor på götgatan = tänk er sommaren), och nu har jag två katter som har brottsningsmatch i sängen när jag sover. Så man är lite härdad.

Jag kommer ihåg min morsa, jag kunde inte ens gå på toa en våning nere utan att hon vakna, så jag pissade i en flaska i mitt rum. :D

hultman
2010-02-07, 12:41
Jag kommer ihåg min morsa, jag kunde inte ens gå på toa en våning nere utan att hon vakna, så jag pissade i en flaska i mitt rum. :D

Wtf? :D

Dreas
2010-02-07, 12:42
Personer som flyttar till sin första lägenhet för oftast mycket mer väsen än dom tror.
Nya grannen spelar gitarr och övar sångtexter klockan 2 på natten vilket kanske är helt normalt när man bor hemma?
Men det är ju bara bra för då kan jag med gott samvete duscha när jag vill :D

Finnen under brukar komma hem vid 2-3 och vrida på stereon på max och däcka på golvet. Men våran lägenhet är nybyggd så det hörs ingenting men går man ut i trappan så jävlar vilket drag det är :D

Sånt stör mig inte... Men på förra stället satt det barn VARJE dag utanför min dörr och lekte... där snackar vi roidrage!Jag försöker gå tyst i min lägenhet efter 22 och brukar säga till lillebror när han spelar Dota efter 22 och det kan tänkas störa grannarna när han pratar i venten med ibland förhöjd röst. Sedan är det min andra lägenhet fast första var så lyhörd så den här är rena paradiset i jämförelse.

Har inga grannar som för såpass med väsen på olämpliga tider, jo, inatt så mellan 02.00 och 02.30 prattade och skrattade folk faktiskt och verkade ha kul, lät som grannarna under, men who cares? Ska väl ta upp det när jag ringer på måndag iaf.

Att gå omkring till grannarna är en idé som någon sa här ovan.


Hultman: Det verkar iaf vara ett äldre par under här, dessa vill säkerligen få bort mig och lillebrorsan av någon anledning. Att flytta luftmadrasser efter 22 är döden *mini Skönt att killen försvann för din del iaf, kan ju hoppas på samma här.


Shut The Face: Ja, jag hade ju över folk, och allsången till Eddie Meduza eller om det var Björn Rosenström mellan 21 - 22 kan jag förstå att de skulle ha stört sig på, hade de ringt och sagt att jag förde väsen på dessa tider hade jag inte brytt mig om att ta illa upp, det är ju sant, och jag gissar på att varenda granne tre våningar upp och ner hörde det.

rooz
2010-02-07, 12:59
Jag har v ridit på stereon på hög volym när jag städat diskat hemma hos pappa, inte ett ljud från ngn granne.

Det enda jag kan komma på är att grannen under sa åt oss att vi hördes 21.00 för vi drack öl på balkongen när mamma bodde i lägenhet:)

Men, så har vi en thaigumma på 1.50 som granne hos pappa:D

Mestalla
2010-02-07, 13:02
Jag är nog inte den tystaste av alla, skriker när jag kollar fotboll med polare (ofta) men är tyst o sånt på natten och kvällen mitt i veckan om det inte är CL, ibland på helgerna när vi är hos mig och dricker så är vi lite högljudda.
Vet ingen som har klagat, jag klagar inte iheller om någon av mina grannar är högljudda, det kan inte alltid va knäpptyst.

Grisen
2010-02-07, 17:01
Som tidigare sagts är det smart att kontakta andra grannar, de kanske är villiga att "skriva på" att du inte stört dem.

Kontakta hyresvärden, spela reglerna och förklara din sida av myntet. Tycker det är vansinnigt att starta något slags krig med den granne som upplever sig ha blivit störd, det kan vara nån galning som kan gå hur långt som helst.

LoTiX
2010-02-07, 17:41
Som tidigare sagts är det smart att kontakta andra grannar, de kanske är villiga att "skriva på" att du inte stört dem.

Kontakta hyresvärden, spela reglerna och förklara din sida av myntet. Tycker det är vansinnigt att starta något slags krig med den granne som upplever sig ha blivit störd, det kan vara nån galning som kan gå hur långt som helst.

Skriver under på det. Mycket genomgående kontakt med hyresvärden är viktig, absolut ingen kontakt med grannarna som man har problemet med och ABSOLUT inget upprört eller aggressivt beteende.

Jag hade även varit noga med att dokumentera texten IDIOT på dörren och ligga på hyresvärden att det där ska generera någon typ av åtgärd.

Man vinner ingenting på att bemöta grannarna, de har ju redan sin syn. Vad ska de tro på? Sin egen hörsel eller källan till det som de anser vara problemet från första början? All kontakt med dem bör skötas med/genom en tredje part (hyrsvärden)

Denstillasittande
2010-02-07, 17:43
Jag fick ett samtal om att jag hade haft världens fest på en tisdagkväll/natt, ska tydligen haft jättehög musik och folk som hängde ut genom fönstren och förde liv. Denna festen slutade jag tydligen runt 4a på morgonen. Hon som ringde var riktigt otrevlig mot mig. Men det roliga är jag gick och la mig och sov runt 10 den kvällen och sovit alldeles utmärkt utan ha väckts av nått oljud. När jag berättade de blev hon rätt osäker i telefonen och sa bara detta skulle utredas.
Hade bra kontakt med min granne så pratade med henne dagen efter och hon hade tydligen också haft fest den kvällen. Fast hon hade inte alls de och var rätt upprörd bli anklagad för saker hon inte gjort. Varken hon eller jag fick några mer samtal.
Så det är bara att stå på sig och käfta emot.

Dreas
2010-02-07, 17:53
Skriver under på det. Mycket genomgående kontakt med hyresvärden är viktig, absolut ingen kontakt med grannarna som man har problemet med och ABSOLUT inget upprört eller aggressivt beteende.

Jag hade även varit noga med att dokumentera texten IDIOT på dörren och ligga på hyresvärden att det där ska generera någon typ av åtgärd.

Man vinner ingenting på att bemöta grannarna, de har ju redan sin syn. Vad ska de tro på? Sin egen hörsel eller källan till det som de anser vara problemet från första början? All kontakt med dem bör skötas med/genom en tredje part (hyrsvärden)Jag är lite osäker vilka det är som stört sig, men det är stabila betonggolv i lägenheten så att det skulle skakat i taket hos andra än dom under känns inte så logiskt, är dock ingen byggtekniker så kan ha fel.

Ska ringa hyresvärden imorgon vid tio, får se vad de säger om det hela. Kanske går omkring till grannarna på den här våningen iaf, ger dom mitt nr och frågar ifall de hörde oss efter tio, och ifall de har hört något alls vid 23.00 då jag inte var hemma.

Som tidigare sagts är det smart att kontakta andra grannar, de kanske är villiga att "skriva på" att du inte stört dem.

Kontakta hyresvärden, spela reglerna och förklara din sida av myntet. Tycker det är vansinnigt att starta något slags krig med den granne som upplever sig ha blivit störd, det kan vara nån galning som kan gå hur långt som helst.Ja, stört dom har jag ju, men inte vid den anklagade tiden. Gör nog som jag sa ovan och frågar grannarna på samma plan iaf.

Jag fick ett samtal om att jag hade haft världens fest på en tisdagkväll/natt, ska tydligen haft jättehög musik och folk som hängde ut genom fönstren och förde liv. Denna festen slutade jag tydligen runt 4a på morgonen. Hon som ringde var riktigt otrevlig mot mig. Men det roliga är jag gick och la mig och sov runt 10 den kvällen och sovit alldeles utmärkt utan ha väckts av nått oljud. När jag berättade de blev hon rätt osäker i telefonen och sa bara detta skulle utredas.
Hade bra kontakt med min granne så pratade med henne dagen efter och hon hade tydligen också haft fest den kvällen. Fast hon hade inte alls de och var rätt upprörd bli anklagad för saker hon inte gjort. Varken hon eller jag fick några mer samtal.
Så det är bara att stå på sig och käfta emot.Aldrig kul att bli anklagad sådär. Ja, stå på mig kommer jag, gillar lägenheten och läget så jag kommer då inte flytta, då får de allt se till att göra värre saker än skriva på dörren.

young_george
2010-02-07, 17:57
Folk blir upprörda över ingenting.

Mina grannar har ganska ofta fest på helgerna, vilket jag anser att man får tåla. Det är bara att proppa i två öronproppar och somna som ett barn.

hahavaffan
2010-02-07, 18:05
Jag vet.:D



Jag beställde en hembiosubbas igår... denna tråden ger mig ångest :( Tur jag bor i rejält byggda studentlägenheter iaf.

Dreas
2010-02-07, 18:10
Jag beställde en hembiosubbas igår... denna tråden ger mig ångest :( Tur jag bor i rejält byggda studentlägenheter iaf.Vågar inte dra hit mina Dynavoice Dynamite S-61 av den anledningen, då kommer dom garanterat ringa securitas, det är en sak som är säker iaf.

Vet inte varför jag fått känslan av att studenter accepterar mer, äldre är sura och tycker att det ska vara tyst och lugnt 24/7.

Jompi
2010-02-07, 18:57
Vågar inte dra hit mina Dynavoice Dynamite S-61 av den anledningen, då kommer dom garanterat ringa securitas, det är en sak som är säker iaf.

Vet inte varför jag fått känslan av att studenter accepterar mer, äldre är sura och tycker att det ska vara tyst och lugnt 24/7.

Förstår inte varför folk är så rädda att man ska ringa securitas, ibland kan det till och med vara bra eftersom väktaren tar reda på om det verkligen är en störning på platsen, är det inte det så skriver han det, är det en störning så skriver han det åt hyresvärden och då kan du säga vad du vill i försvar.

ARMSTARK
2010-02-07, 18:57
När jag var ungkarl bodde jag 3 månader i en lägenhet i ett barnfamilj område. Efteråt fick ägaren till lägenheten en namninsamling i knät där ALLA grannar hade skrivit på att jag hade spelat stereo på högsta volym, haft fester m.m.

Jag ägde inte ens en stereo, hade inte en enda fest, levde efter jobba, äta, sova principen. Helt sjukt.

Problemet var nog att jag såg ut som en hårdrockare/ knarkare med långt hår och trasiga kläder.

hahavaffan
2010-02-07, 19:07
Vågar inte dra hit mina Dynavoice Dynamite S-61 av den anledningen, då kommer dom garanterat ringa securitas, det är en sak som är säker iaf.

Vet inte varför jag fått känslan av att studenter accepterar mer, äldre är sura och tycker att det ska vara tyst och lugnt 24/7.Med subban blir det 38" baskonarea här inne :thumbup:

Men studenter ÄR mycket tåligare, utan tvekan. Sen att vissa kanske är lite gnälliga, men det är bara de som sätter 100% på alla tentor och pluggar 150% samtidigt som de jobbar 30h/v extra. Men de behöver ju sin skönhetssömn, så jag klandrar dom verkligen inte.

Ignatius72
2010-02-07, 19:07
Regel nr 1 är naturligtvis att man inte ska störa sina grannar. Finns inga regler om att man får ha en fest i månaden eller att man får festa loss på nyårsafton eller föra liv till 22. Man får aldrig störa sina grannar.
Nästa grej är att man ju kan ha grannar som borde bo ensamma i en stuga på sibiriens tundra. Man får inga varningar för att någon bara säger att man stört. Det är ju bara att hävda att man inte ens varit hemma. Bevisbördan ligger inte på dig utan på dem.

LoTiX
2010-02-07, 19:09
När jag var ungkarl bodde jag 3 månader i en lägenhet i ett barnfamilj område. Efteråt fick ägaren till lägenheten en namninsamling i knät där ALLA grannar hade skrivit på att jag hade spelat stereo på högsta volym, haft fester m.m.

Jag ägde inte ens en stereo, hade inte en enda fest, levde efter jobba, äta, sova principen. Helt sjukt.

Problemet var nog att jag såg ut som en hårdrockare/ knarkare med långt hår och trasiga kläder.

Hur gick det då??

NoPainNoGain
2010-02-07, 19:30
Tacka vet jag 1m betongväggar och pakistanier som grannar. Spelar alltid musik 24/7 när jag är hemma i minst lite över samtalsnivå. Har aldrig varit klagomål. Haft en del sena fester med, men har man bara stängda fönster är det lugnt.

Är studentlägenhet med.

Librish
2010-02-07, 19:31
Vet inte varför jag fått känslan av att studenter accepterar mer, äldre är sura och tycker att det ska vara tyst och lugnt 24/7.

Studenter kan associera sig bättre med dig, vilket förmodligen höjer toleransen.

Studenter lägger sig överlag senare än äldre.

Äldre har mycket lättare att ta konflikter.

ARMSTARK
2010-02-07, 19:38
Hur gick det då??

Han jag lånade lägenheten av var förstås asförbannad men som tur var var han bra vän med den som bodde vägg i vägg. Han sa att han aldrig hört någonting från den lägenheten, ingen insamling heller.

Långt efteråt var det en gammal tant som gick och pratade i området om ett källarinbrott som skett. Hon visste minsann vem det var, "Den långhåriga där i hörnlägenheten, jag vet att det var han."

Vad säger man? Haha!

Dreas
2010-02-07, 20:06
Förstår inte varför folk är så rädda att man ska ringa securitas, ibland kan det till och med vara bra eftersom väktaren tar reda på om det verkligen är en störning på platsen, är det inte det så skriver han det, är det en störning så skriver han det åt hyresvärden och då kan du säga vad du vill i försvar.De kan ju ringa Securitas mitt på dagen ifall jag stör för mycket, vilket jag med de högtalarna och deras känslighetsnivå lär göra enligt dom iaf. Så för att undvika 1300 spänn i utryckningsavgift så drar jag inte ner dom. Sen vet jag inte vad jag skulle koppla till egentligen, hemma var de film/festhögtalare, här har jag fest ganska sällan och kollar nästan lika lite på film

Med subban blir det 38" baskonarea här inne :thumbup:
.Det blir tröck alltså? :D

oTure
2010-02-07, 21:17
Är det inte så att Securitas inte får bötfälla dig?

Dreas
2010-02-08, 11:10
Är det inte så att Securitas inte får bötfälla dig?Det kostar väl då de drar ut, utryckningen får man betala enligt akelius.

Har nu varit i kontakt med hyresvärden och det verkade som om hon hade missuppfattat det lite. Första natten hade vi flyttat möbler mellan 23.00 - 02.00 och andra natten hade vi kanske fört väsen, hon verkade inte säker på tidpunkt men oväsen hade det varit.

Det återstår fortfarande att min lillebrorsa la sig runt 23 och min polare satte sig och spelade dator, något släpande och flyttande har inte skett mellan dessa tider. Men det kunde inte hon ta ställning till, och vilka grannar det var som ringt visste hon inte.

Aja, får väl se nästa gång de ringer securitas, förhoppningsvis när vi inte ens är hemma :devil:

stevebc
2010-02-08, 12:57
Att folk orkar. Jag har nog vaknat 30-40 gånger hittils av grannen ovanförs hundar som river i golvet hela tiden. Det låter verkligen rakt ner. Vi har varit uppe och klagat 2 gånger men vad kan man göra? Han kan ju inte direkt skjuta hundarna. Det är som det är helt enkelt. Vidare så är det nån unge som fått ett trumset och hamrar sönder det rätt ofta, men det är lite längre bort, i någon okänd lägenhet, men visst är det småjobbigt.

Man får väl acceptera det. Kan inte fatta folk som klagar när det händer första gången. Fan, har folk ingen tolerans över huvud taget?

mvh svennebanan

Baan
2010-02-08, 13:52
Regel nr 1 är naturligtvis att man inte ska störa sina grannar. Finns inga regler om att man får ha en fest i månaden eller att man får festa loss på nyårsafton eller föra liv till 22. Man får aldrig störa sina grannar.
Nästa grej är att man ju kan ha grannar som borde bo ensamma i en stuga på sibiriens tundra. Man får inga varningar för att någon bara säger att man stört. Det är ju bara att hävda att man inte ens varit hemma. Bevisbördan ligger inte på dig utan på dem.

Man får egentligen "störa" men det ska vara normala störningar. Säg t.ex. att dina ungar leker och låter lite under normala tider: jag har ingen rätt att klaga över det. Eller klaga kan jag men barn får väsnas (normalt). Nu kanske du är på samma blad egentligen men det känns som vissa (PENSIONÄRER) vill att det alltid ska var knäpptyst, vilket är löjligt.

sascha
2010-02-08, 15:26
Regel nr 1 är naturligtvis att man inte ska störa sina grannar. Finns inga regler om att man får ha en fest i månaden eller att man får festa loss på nyårsafton eller föra liv till 22. Man får aldrig störa sina grannar.

Nja. Visserligen är det korrekt att det inte finns någon lagregel som uttrycker specifika tidpunkter och dylikt (detta regleras vanligen i hyresavtalet), men riktigt så enkelt är det inte. Som hyresgäst ska man "iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten". Detta innebär att man inte får utsätta omgivningen för "störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras bostadsmiljö att det inte skäligen bör tålas". Det har härvid visat sig att exempelvis pianospelande, skrikande barn, skällande hundar eller musik och TV på hög volym, utgör sådana saker som vid behov måste tolereras under dagtid. Av detta följer dock att dessa störningar ofta är oacceptabla nattetid. Vidare tar regeln som ytterligare ett rekvisit sikte på om störningen återkommer flertalet gånger. Med andra ord är det faktiskt OK att någon gång ibland (förslagsvis en gång i månaden) ha sena fester eller störa sina grannar. Det är sonika upprepade störningar av onormal styrka som inte tolereras.

Dreas
2010-02-10, 12:09
Happ, är ledig idag, och idag vid 11.00 fick jag en lapp av grannarna som sa att inatt hade jag flyttat möbler igen, detta hade skett mellan 00.30 - 01.00. Mellan dessa tider har jag suttit vid datorn, har pokerhandhistorik som visar detta, inlägg på Flashback och Swedroid.

Har tiden mellan 00.30 och 01.00 helt täckt med pokerhistorik ifrån SvS, jag har suttit vid datorn hela tiden, kanske med förmån för en kisspaus.

Tror ni det dom hör är min datorstol på en sån här plastmatta som ska skydda golvet? Det är den enda jag gjode vid den tidpunkten som jag tror kan föra ett sådant väsen.

shut teh face
2010-02-10, 12:18
Happ, är ledig idag, och idag vid 11.00 fick jag en lapp av grannarna som sa att inatt hade jag flyttat möbler igen, detta hade skett mellan 00.30 - 01.00. Mellan dessa tider har jag suttit vid datorn, har pokerhandhistorik som visar detta, inlägg på Flashback och Swedroid.

Har tiden mellan 00.30 och 01.00 helt täckt med pokerhistorik ifrån SvS, jag har suttit vid datorn hela tiden, kanske med förmån för en kisspaus.

Tror ni det dom hör är min datorstol på en sån här plastmatta som ska skydda golvet? Det är den enda jag gjode vid den tidpunkten som jag tror kan föra ett sådant väsen.
Det kan ju inte vara något annat än stolen, men jag kan inte föreställa mig att den ändå låter såpass mycket att grannarna ska kissa på sig.

Jonna
2010-02-10, 12:18
Happ, är ledig idag, och idag vid 11.00 fick jag en lapp av grannarna som sa att inatt hade jag flyttat möbler igen, detta hade skett mellan 00.30 - 01.00. Mellan dessa tider har jag suttit vid datorn, har pokerhandhistorik som visar detta, inlägg på Flashback och Swedroid.

Har tiden mellan 00.30 och 01.00 helt täckt med pokerhistorik ifrån SvS, jag har suttit vid datorn hela tiden, kanske med förmån för en kisspaus.

Tror ni det dom hör är min datorstol på en sån här plastmatta som ska skydda golvet? Det är den enda jag gjode vid den tidpunkten som jag tror kan föra ett sådant väsen.

Kan det inte vara så enkelt som att de egentligen hör någon annan granne men har fått för sig att det är just dig de hör? Låter mycket märkligt det hela...varför går du inte bara och knackar på och reder ut det en gång för alla nu istället? Fjantigt och fegt av dem att hålla på och skicka lappar istället för att prata direkt med dig.

Lycka till.

Berguven
2010-02-10, 12:22
Tror ni det dom hör är min datorstol på en sån här plastmatta som ska skydda golvet? Det är den enda jag gjode vid den tidpunkten som jag tror kan föra ett sådant väsen.

Ring på när de är hemma och be dem lyssna när du springer upp och rullar runt lite på din stol. Det lär ju knappast försämra relationen att du visar dig intresserad av att lösa problemet, och om det skulle vara stolen som är problemet är det klart lägligt att åtgärda det.

Langster
2010-02-10, 12:24
Happ, är ledig idag, och idag vid 11.00 fick jag en lapp av grannarna som sa att inatt hade jag flyttat möbler igen, detta hade skett mellan 00.30 - 01.00. Mellan dessa tider har jag suttit vid datorn, har pokerhandhistorik som visar detta, inlägg på Flashback och Swedroid.

Har tiden mellan 00.30 och 01.00 helt täckt med pokerhistorik ifrån SvS, jag har suttit vid datorn hela tiden, kanske med förmån för en kisspaus.

Tror ni det dom hör är min datorstol på en sån här plastmatta som ska skydda golvet? Det är den enda jag gjode vid den tidpunkten som jag tror kan föra ett sådant väsen.

Ja det är din stol som för oväsen.

Tänk på att helt normala, vanligtvis "tysta" aktiviteter ändå producerar ljud. Ljud som under dagtid inte ens märks men som när man försöker sova kan vara jävligt störande.

Människorna som bor på våningen ovanför mig har jävligt udda dygnsrytm verkar det som, de är i gång nästan dygnet runt. Traskar runt i lägenheten, tappar nåt på golvet, flyttar möbler, öppnar lådor osv mitt i natten och det hörs, tydligt. De tror säkert att det inte hörs ett dugg ner eftersom de inte gör saker som för oväsen som så. Huset är gammalt och lyhört och jag blir inte så lätt störd av sådant, så jag klagar inte. Men jag kan förstå folk som skulle bli helt galna av detta.
På natten ska de flesta sova och man bör försöka respektera detta. Kan du inte ha en normal dygnsrytm kanske du helt enkelt bor på fel ställe.

Spiffy
2010-02-10, 12:28
Tror ni det dom hör är min datorstol på en sån här plastmatta som ska skydda golvet? Det är den enda jag gjode vid den tidpunkten som jag tror kan föra ett sådant väsen.

Det kan det nog vara.
När jag bodde hemma så kunde inte mina föräldrar sova när jag skrev på tangentbordet och rullade med stolen :D
Nu var detta iofs ett vanligt hus, och inte två olika lägenheter.
Lägg något bra dämpande och en träskiva ovanpå detta, så borde det väl lösa sig.

Dreas
2010-02-10, 12:40
Det kan ju inte vara något annat än stolen, men jag kan inte föreställa mig att den ändå låter såpass mycket att grannarna ska kissa på sig.Det kan ju vara så att när ett hjul på stolen låser sig så låter det lite utöver det vanliga.

Kan det inte vara så enkelt som att de egentligen hör någon annan granne men har fått för sig att det är just dig de hör? Låter mycket märkligt det hela...varför går du inte bara och knackar på och reder ut det en gång för alla nu istället? Fjantigt och fegt av dem att hålla på och skicka lappar istället för att prata direkt med dig.

Lycka till.De tror väl att jag är farlig eller något, jag är ganska skräckinjagande med mina 173cm. Eller så hör de en annan granne, stolen är dock det troligaste.

Ring på när de är hemma och be dem lyssna när du springer upp och rullar runt lite på din stol. Det lär ju knappast försämra relationen att du visar dig intresserad av att lösa problemet, och om det skulle vara stolen som är problemet är det klart lägligt att åtgärda det.Jag ska gå ner ikväll runt sju, åtta och säga vad jag tror och sen be lillebror rulla lite. Men det är tyvärr så att ljudet ifrån samhället är mycket högre vid den tiden så jag tror inte att de hör något, tyvärr.

Ja det är din stol som för oväsen.

Tänk på att helt normala, vanligtvis "tysta" aktiviteter ändå producerar ljud. Ljud som under dagtid inte ens märks men som när man försöker sova kan vara jävligt störande.

Människorna som bor på våningen ovanför mig har jävligt udda dygnsrytm verkar det som, de är i gång nästan dygnet runt. Traskar runt i lägenheten, tappar nåt på golvet, flyttar möbler, öppnar lådor osv mitt i natten och det hörs, tydligt. De tror säkert att det inte hörs ett dugg ner eftersom de inte gör saker som för oväsen som så. Huset är gammalt och lyhört och jag blir inte så lätt störd av sådant, så jag klagar inte. Men jag kan förstå folk som skulle bli helt galna av detta.
På natten ska de flesta sova och man bör försöka respektera detta. Kan du inte ha en normal dygnsrytm kanske du helt enkelt bor på fel ställe.Självklart tänker jag på grannarna, det jag har gjort är att sitta på en datorstol, vilket jag gjorde efter 01.00 också iofs, jag satt vid datorn ifrån 23.00 till 02.00 och de hörde mig mellan 00.30 och 01.00, de kanske somnade efter det. Jag hör aldrig några grannar, iaf inte under vardagarna, okej, vattenljud men det är allt. Tycker att jag borde höra något om nu grannarna tror att jag flyttar möbler, eller jag citerar "hoppar".
Det kan det nog vara.
När jag bodde hemma så kunde inte mina föräldrar sova när jag skrev på tangentbordet och rullade med stolen :D
Nu var detta iofs ett vanligt hus, och inte två olika lägenheter.
Lägg något bra dämpande och en träskiva ovanpå detta, så borde det väl lösa sig.En matta kommer jag lägga under hade jag tänkt. Eller en handduk i brist på annat.

Dreas
2010-02-10, 19:54
Varit ner tre ggr och ringt på, ingen har öppnat, första gången vid 17.00, andra 20min senare och en för 15min sen, ingen som öppnade. En ny dag imorgon, öppnar ingen då får jag väl sätta upp en lapp i hissen och hoppas på att konfrontationsrädda vågar lägga fler mer ingående brev i brevinkastet.

Dreas
2010-08-15, 16:44
Kan väl köra en bump. Klagandet har försvunnit gällande elefanter och flyttande av möbler, köpte en dämpningsmatta och la under mitt golvskydd där stolen står.

Storebrorsan som bor i våran lägenhet tors-sön och har gjort i några veckor har fixat en ny lapp ifrån våra kära grannar.

Denna gång gäller det flertalet gånger då dörren stängts så det skakat och speglar har rasat ner ifrån väggarna. Sure, dörren är lite seg, men det är betonghus vi snackar om. Har inte märkt av att det skakar någonsin då jag eller grannar stängt sin dörr, men men.

De skulle iaf ringa till hyresvärden och kräva ersättning för de speglar "vi" förstört, lycka till :)

Kommer ringa hyresvärden jag med och be dom så snällt att fixa dörren och helst säga till grannen att det räcker med lappar, vi kunde ha besparat oss en del ångest, bläck och papper om de bara hade kommit och knackat på.

Inte ens säkert att det är våran lägenhet det rör, det smäller och hörs ifrån grannar titt som tätt och man tror man har pejl men ibland så har det visat sig vara totalt fel.

Hmm, vet inte riktigt varför jag skrev, be om tips på vad som ska göras kanske?

Chaan
2010-08-15, 16:58
text, text ,text.

Jadu, ett reservat för hårdrockare kanske? Helt normalt leverne för civiliserade, dvs hårdrockare, stör andra. Du skulle sett vad vansinniga de blev när jag sköt lite raketer från fönstret. Ok, det var för att provocera, och det funkade bra...

Dreas
2010-08-15, 17:03
Jadu, ett reservat för hårdrockare kanske? Helt normalt leverne för civiliserade, dvs hårdrockare, stör andra. Du skulle sett vad vansinniga de blev när jag sköt lite raketer från fönstret. Ok, det var för att provocera, och det funkade bra...Jag är inte hårdrockare, min bror är absolut inte hårdrockare. Lutar mer åt att någon av mina grannar skulle behöva flyttas till ett hus eller långt ut på vischan :)

Jag greppar fortfarande inte hur man får det att skaka såpass mycket i ett betonghus av att stänga dörren att speglar rasar ner ifrån väggarna för grannarna.

Provocera = föra oljud medvetet har hänt två ggr, båda ggrna varit beredd att ta på mig ansvar. Men dörrstängande och pokerspelande är två saker jag tycker klassas som ganska normalt levande och det ska smälla bra högt inann jag skulle bry mig. Bor man i en lägenhet får man räkna med att man hör grannarna.

Nordenator
2010-08-15, 17:04
Jag är inte hårdrockare, min bror är absolut inte hårdrockare. Lutar mer åt att någon av mina grannar skulle behöva flyttas till ett hus eller långt ut på vischan :)

Jag greppar fortfarande inte hur man får det att skaka såpass mycket i ett betonghus av att stänga dörren att speglar rasar ner ifrån väggarna för grannarna.

Groofv?

rooz
2010-08-15, 17:05
Jag är inte hårdrockare, min bror är absolut inte hårdrockare. Lutar mer åt att någon av mina grannar skulle behöva flyttas till ett hus eller långt ut på vischan :)

Jag greppar fortfarande inte hur man får det att skaka såpass mycket i ett betonghus av att stänga dörren att speglar rasar ner ifrån väggarna för grannarna.

Eller så snackar dem bara skit? Typiska gnällspikar som bara gnäller?

von huff
2010-08-15, 17:08
Jag har själv inte bott i höghus men har lagt märke till att i endel lägenheter hörs alla ljud medan andra tycks vara mer ljudisolerade.T.o.m att flytta stolar kan ha mycket ljud fastän man själv inte märker det.Självklart finns det dom som klagar om allt tyvärr.Om man diskuterar, spelar eller ser på tv i vanlig samtalsvolym så borde det vara ok.Dörrarna har ganska högt ljud ochså när det ekar i trappuppgångarna

Dreas
2010-08-15, 17:09
Groofv?71,8kg @ 173cm så nej :em:

Eller så snackar dem bara skit? Typiska gnällspikar som bara gnäller?Ja jo, skit låter det som, eller lättstörda, men det är ju inte kul för någon av oss som det verkar oavsett. Att få ersättning för speglarna lär dom inte lyckas med, ser inte hur de ska få det att gå igenom.

Jag kommer ju ringa hyresvärden och be dom att prata lite förstånd med grannarna, alternativt få dom att komma och prata med mig så vi kan lösa eventuella problem nu och i framtiden.

Jag har själv inte bott i höghus men har lagt märke till att i endel lägenheter hörs alla ljud medan andra tycks vara mer ljudisolerade.T.o.m att flytta stolar kan ha mycket ljud fastän man själv inte märker det.Självklart finns det dom som klagar om allt tyvärr.Om man diskuterar, spelar eller ser på tv i vanlig samtalsvolym så borde det vara ok.Dörrarna har ganska högt ljud ochså när det ekar i trappuppgångarnaJag och en polare spelade NHL 10 en kväll i våras, kom på mig runt 23.00 att vi skrikit ganska bra i stridens hetta. Fick ingen lapp, så det verkar vara ljudisolerat. Att dörren hörs i trapphuset är jag säker på, brukar höra dörrar slå igen flera våningar ner, men det är ju allmänna lägenhetsljud som man får räkna med.

Dock inga ljud som kan få speglar att rasa ner ifrån väggen. Jag tycker speglarna är centralt här för det får det de säger att framstå som 100% bull.

Lallle
2010-08-15, 18:32
När jag bodde sambo med mini me hade vi en granne som ibland kom ner och gnällde när vi tittade film lite för högt efter 22. Han tappade nog majoriteten av modet när mini me alltid öppnade i bar överkropp.

Denniss
2010-08-15, 18:40
Dina grannar verkar sjukligt besatta av att klaga...

Dreas
2010-08-15, 18:48
När jag bodde sambo med mini me hade vi en granne som ibland kom ner och gnällde när vi tittade film lite för högt efter 22. Han tappade nog majoriteten av modet när mini me alltid öppnade i bar överkropp.Tyvärr är jag inte lika grov som Mini me, ge mig några år så kanske. Får ju inte heller några besök utan bara lappar så jag har ingen att spänna mig för *cry*

Dina grannar verkar sjukligt besatta av att klaga...Ganska säker på att det är en och samma granne, och inte andra. Men ja, de har ett behov av att ge lappar iaf, tror de fått rådet av hyresvärden 2 eller 3ggr att ringa störningjouren ifall det är något. Men nej då, det ska lämnas lappar. De kommer ju få betala utrykningsavgiften på typ 1500 spänn så det är väl billigare att skriva en lapp....