handdator

Visa fullständig version : Mjölfri pizzabotten


Lellan
2010-02-01, 00:12
Tänker testa detta, men någon kanske hinner före? :)

GI Pizza

2 ägg
4 msk olivolja
1 dl grädde eller vatten
3 msk fiberhusk
2 tsk torkad oregano eller basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med salt, olivolja och grädde. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter. Späd med mer vätska om det behövs. Blanda i kryddorna och rör om. Bred ut degen på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen 15 minuter. Lägg på önskade saker på pizzan. Höj värmen i ugnen till 250 grader och grädda pizzan i 10 - 15 min beroende på storlek.

TehSaxo
2010-02-01, 00:21
Posta gärna bild på den färdiga pizzan och berätta hur det smaka :)

Grenen
2010-02-01, 06:51
Testa annars göra en pizza med tortillabröd som botten, väldigt gott. Fast är det just mjölet du försöker undvika blir det nog problem.

http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3975426&postcount=12511

Lellan
2010-02-01, 07:52
Testa annars göra en pizza med tortillabröd som botten, väldigt gott. Fast är det just mjölet du försöker undvika blir det nog problem.

http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3975426&postcount=12511

Brukar använda det faktiskt, är ju jättegott! Tror inte den här kommer smaka så mkt i sig, men får se! Ville spara receptet någonstans... får se när jag testar det! :em: *innocent*

mikaelj
2010-02-01, 08:29
Mandelmjöl kan vara användbart för att få mer mängd deg utan att det blir gummi (fiberhusk/malda psylliumfrön). Även pofiber är väldigt användbart i samma syfte.