handdator

Visa fullständig version : Kyckling


Gladiatorerna
2002-06-09, 12:10
Är vanlig kycking bra att äta? Är det mycket proten och fett det

Tacksam för svar

Frazze
2002-06-09, 12:17
Mycket bra mat, sök lite så ser du.

Munter
2002-06-09, 12:18
Mycket bra! Kring 25% protein. Utan skinnet så är det kring 2% fett i köttet. Praktiskt taget inga kolhydrater heller, så det är en riktigt bra proteinkälla.

razores
2002-06-09, 16:34
En liten fråga...

Ni som väger maten vet ni om man ska väga kycklingen före eller efter tillagningen? För jag har hört att det finns en del vatten insprutat i viss kycklingfilé och att det inte är lika mycket otillagat.
För jag provade att väga före och efter och skillnaden var rätt stor.
När man väger t ex pasta och ris så går man ju alltid efter okokt vikt. Är det samma med kött, fisk, fågel också?

King Grub
2002-06-09, 17:46
Om du vill kunna räkna med energivärdet som står på förpackningen är det otillagad vara som gäller. Kalorivärdet blir betydligt högre i 100 gram tillagad kyckling. Om du t ex ugnsgrillar den försvinner det stora mängder vatten i värmen, oavsett om det är extra vatten tillsatt eller inte. Bara rent kött i sig har ju en ganska hög vattenhalt.