Visa fullständig version : Kyckling
Gladiatorerna
2002-06-09, 12:10
Är vanlig kycking bra att äta? Är det mycket proten och fett det
Tacksam för svar
Mycket bra mat, sök lite så ser du.
Mycket bra! Kring 25% protein. Utan skinnet så är det kring 2% fett i köttet. Praktiskt taget inga kolhydrater heller, så det är en riktigt bra proteinkälla.
En liten fråga...
Ni som väger maten vet ni om man ska väga kycklingen före eller efter tillagningen? För jag har hört att det finns en del vatten insprutat i viss kycklingfilé och att det inte är lika mycket otillagat.
För jag provade att väga före och efter och skillnaden var rätt stor.
När man väger t ex pasta och ris så går man ju alltid efter okokt vikt. Är det samma med kött, fisk, fågel också?
King Grub
2002-06-09, 17:46
Om du vill kunna räkna med energivärdet som står på förpackningen är det otillagad vara som gäller. Kalorivärdet blir betydligt högre i 100 gram tillagad kyckling. Om du t ex ugnsgrillar den försvinner det stora mängder vatten i värmen, oavsett om det är extra vatten tillsatt eller inte. Bara rent kött i sig har ju en ganska hög vattenhalt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.