handdator

Visa fullständig version : Kan kosttillskott ge sämre resultat?


Phille
2010-01-25, 11:02
Hmm... jag tänkte inhandla lite olika tillskott ikväll (vilka och varför här: http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=142126 ), men jag tänkte på en sak. Vissa av mina polare som tränar kör på en mängd olika tillskott, kreatin, protein osv. Detta gör mig lite skeptisk då jag inte sett några vidare resultat på dom :P. Det kan ju självklart vara så att dom tränar/äter fel, eller andra orsaker.

Så min fråga är, kan man få försämrade resultat av kosttillskott? Jag tänkte äta som vanligt och komplettera kosten med följande:

EAA - Fairing BCAA Plus
Kreatin - Svenskt kosttillskott 100% Creatine Gold 500g
Protein - Fairing Complete Protein III

Menar inte bieffekter utan menar helt enkelt sämre resultat, styrka, muskeltillväxt osv.

Tack,

King Grub
2010-01-25, 11:05
Nej. Det skall vara massiva överdoseringar som skulle ge förgiftningssymptom i sådana fall, men inte ett sådant bruk som du antagligen menar. I värsta fall är det slöseri med pengarna, något som inte ger något märkbart extra alls.

Phille
2010-01-25, 11:07
Ok, tack för svar =)

Eddie Vedder
2010-01-25, 17:11
Ingen av de där i alla fall. Däremot finns studier som visar på motsatt effekt för idrottare vid supplementering av höga doser av diverse antioxidanter.

Finns även teorier (dock långt ifrån bekräftat) att kolhydratdrycker i direkt kombination med träningen kan hämma träningens effekt.

http://traningslara.se/blogg/forstor-sportdrycken-ens-traningseffekt/