handdator

Visa fullständig version : Nyttiga hamburgerbröd!


lunis
2010-01-20, 17:22
Hej!
Jag tänkte göra någonting gott till helgen och eftersom jag går å diet vill jag göra en lite nyttigare variant av hamburgare med pommes. Jag tänkte göra hamburgarna på 10 % nötfärs, samt ugnsrostade grönsaker (istället för pommes). Men jag kan inte hitta något recept på grova hamburgarbröd... några tips?? (Jag vet det finns att köpa färdiga, men det är roligare att göra egna =)..):)

mtlca
2010-01-20, 17:46
första träffen på google http://www.recepten.se/recept/hamburgerbroed.html

AlmostRipped
2010-01-20, 17:50
första träffen på google http://www.recepten.se/recept/hamburgerbroed.html

+1

Jag kör annars Polarkraft Extrem ;) Gott och nyttigt, funkar utmärkt till hamburgare.. Men du vill göra egna så använd hans länk!

vicarious
2010-01-20, 17:57
Annars finns det ju att köpa "grövre" färdiga hamburgerbröd. Jag tycker dom är riktigt goda faktiskt, de vanliga "vita" blir lätt torra medan de grövre är mycket saftigare. Nu är ju frågan hur mycket som egentligen skiljer dessa åt energimässigt..

Energiinnehållet lär det inte bli så jättestor skillnad på om du bakar egna bröd tror jag, det är ju fortfarande bröd som kommer innehålla kolhydrater. Göra bröd utan kolhydrater är ganska svårt. Det som däremot kommer skilja är väl fiberinnehållet, eventuellt att man kan dra ner lite på fettet eller sockret också.

Du får uppdatera vilket recept du väljer och hur resultatet blir ;)