handdator

Visa fullständig version : Proteinmuffins


TehSaxo
2010-01-20, 00:18
200 g äggvita (ungefär 6 äggvitor)
2,5 dl kallt vatten
30 g Flytande sötningsmedel
100 g Vetekli
20 g Kasein Protein, Chokladsmak (Whey gör muffinsen lite torra)
10 g Kakao
15 g Linfrön
10 g Psyllium Husk
5 g Bakpulver
5 g Kanel

Gräddas i 200 grader, 30-40 min.
Hela satsen:
Kcal 359.4
Protein 51.6 g
Kolhydrater 19.2 g
Fett 8.4 g

Frågan= Finns det som jag markerat med FET text på Willys/Ica? Har sötningsmedel samma densitet som vatten (1dl = 100g)? Kanske borde posta receptet i mat/desert/deff-mat tråden? :D

dt06mj2
2010-01-20, 00:23
Ja, båda två finns på Willys. =)

Ska du baka med sötningsmedel tänk på att vissa sötningsmedel inte gillar temperaturer över 175 grader. Eftersom du skriver flytande gissar jag att det är natriumcyklamat, som jag vill minnas tål det.

TehSaxo
2010-01-20, 00:28
Ja, båda två finns på Willys. =)

Ska du baka med sötningsmedel tänk på att vissa sötningsmedel inte gillar temperaturer över 175 grader. Eftersom du skriver flytande gissar jag att det är natriumcyklamat, som jag vill minnas tål det.

Tackar, ska läsa på förpackningen! :)

Rickard
2010-01-20, 01:02
Psyllium Husk är inte säkert att du hittar på Willys, ICA brukar ha men inte alla gånger. Kan även kallas fiber husk. Annars kan du hitta det hos hälsokostbutiker.

Ungrim
2010-01-20, 08:31
Du måste återkomma med bild och recensition sen!

Anton Fräs
2010-01-20, 08:46
Jag har gjort dessa flera gånger. De smakar helt ok, men inte mer än så om du frågar mig.

TehSaxo
2010-01-20, 08:55
Psyllium Husk är inte säkert att du hittar på Willys, ICA brukar ha men inte alla gånger. Kan även kallas fiber husk. Annars kan du hitta det hos hälsokostbutiker.
Okej ! :D

Du måste återkomma med bild och recensition sen!
Självklart ;)

Jag har gjort dessa flera gånger. De smakar helt ok, men inte mer än så om du frågar mig.

Får väl hoppas att jag tycker om dom iaf. :)

Eddie Vedder
2010-01-20, 09:01
Bortsett från 100 gram vetekli verkar det gott. Men det skulle jag definitivt skippa. Känns ju som lika extremt ondigt som om någon skulle få för sig att tillsätta det i havregryn och kalla det för fiberberikade havregryn.... hmmm







:D

Anton Fräs
2010-01-20, 09:04
Utan det måste man ersätta det med något som har mer kcal per 100g, typ magiska havregryn. OH NOES! :D

Eddie Vedder
2010-01-20, 09:07
Utan det måste man ersätta det med något som har mer kcal per 100g, typ magiska havregryn. OH NOES! :D

Jo iofs, beövs ju något mer stabiliserande. Jag vet vad jag själv hade valt. ÄGGULOR!

Men då hade det blivit mer äggakaka än muffins kanske.:D