handdator

Visa fullständig version : Marklyft


a_p
2003-09-16, 17:30
Jag ändrade om i min träning för ett par veckor sen och la bland annat in marklyft som jag inte kört tidigare. Nu är det såhär att jag har lite problem. Jag brukar börja mina ryggpass med chins(orkar inte annars ;) ) och sedan gå på marklyft där jag kör ungefär 4-5 set. I början körde jag lätt och försökte mest öva in tekniken men de sista 2 veckorna har jag börjat lasta på mer vikt. Problemet är att jag blir så fruktansvärt slut i underarmarna och får noll power i greppet. Så när jag ska köra latsdrag efter så orkar jag typ inte hålla i stången eftersom greppet vill släppa, ibland kan jag knappt stänga handen. Av olika anledningar vill jag inte köra med dragremmar men som jag ser det finns det ingen annan lösning. Eller tror ni det kommer ge med sig? Tacksam för tips, som det är nu blir ju träningen lidande. :cryout:

z_bumbi
2003-09-16, 17:41
Kör latsdragen innan marklyften ? Sen får du se till att jobba lite med greppet också.

a_p
2003-09-16, 17:44
Har redan provat, blir samma sak fast det blir marklyften som blir lidande. Några tips på hur man tränar upp greppet?

Officer
2003-09-16, 17:48
Jag vet att detta kan uppröra Arne eller någon annan greppfanatiker men..

Jag är bodybuilder. Jag tränar det som SKA tränas för tillfället.. Alltså, om jag kör rygg, ser jag till att det är RYGG som tränas, och ser till att mina relativt svaga underarmar inte sätter stopp för min maxprestation under ett ryggpass.. Därför använder jag dragremmar vid alla ryggövningar förutom kabelrodd.
Grepp tränar man separat om man behöver det..

Så varför sitta o deppa? Kör med dragremmar.. Det är rygg du vill pricka, och om du ska hålla på och vänta på att dina underarmar blir tillräckligt starka/uthålliga för att palla med din ryggträning så kan du vänta länge..
Kör med dragremmar och träna underarmar separat ett tag, skulle jag rekommendera.

Det är min åsikt.

a_p
2003-09-16, 17:56
Hm, kanske är den enklaste lösningen. Brukar dom sälja dragremmar på vanliga sportbutiker typ intersport? Eller var brukar det finnas? Spelar det någon roll vad man köper för några eller är alla i princip lika bra?

kharon
2003-09-16, 20:11
Jag hade typ samma problem på marklyft, jag köpte dragKROKAR på budo&fitness.

Enklare med krokar än remmar.

Fridolf
2003-09-16, 20:20
håller fullständig med anabolic protein i den här frågan. desutom när ja kör med remmar så tycker ja det är mycket lättare att dra med ryggen istället för biceps

King Grub
2003-09-16, 20:21
Samma här. Varför låta armar eller grepp begränsa ryggträningen? Dessa får man träna upp separat, inte låta dem hålla tillbaka utvecklingen på andra muskelgrupper under tiden.

z_bumbi
2003-09-16, 20:25
Det beor ju iofs på hur länge man tränat.. Det är ju lite som att säga att min mage inte orkar med knäböj så då kör jag i smithen istället.
Men när man väl tränat ett tag så kan dragremmar vara bra även om jag nog aldrig kommer att använda sådana igen pga av de problem jag byggt upp genom att använda dem och därmed tappa en hel del träningseffekt.
Det är ju inte bara ryggen som går bättre att träna om man har ett starkt grepp.

Nils
2003-09-16, 20:42
Originally posted by King Grub
Samma här. Varför låta armar eller grepp begränsa ryggträningen? Dessa får man träna upp separat, inte låta dem hålla tillbaka utvecklingen på andra muskelgrupper under tiden.
Annars hör man ju ofta att man skall köra vänster och höger lika hårt även om den ena är mycket starkare för att få dem jämnstarka. Hur går de två sakerna ihop?
Du har iofs naturligtvis rätt på sätt och vis. Greppet tränas upp så mycket lättare än ryggen så om greppet begränsar vanliga ryggövningar så är bara att dra igång separat träning av det och problemet är snart väck. Men om folk följde det rådet skulle vi inte ha en diskussion om remmar från start.
Nils

Allan
2003-09-16, 20:47
Men om folk följde det rådet skulle vi inte ha en diskussion om remmar från start.

kanonbra vinkling. Men jag kommer nog inte låta den här tråden (oxå) glida iväg till för eller emot remmar. När det gäller din fråga om ev greppträning finns det precis hur mycket som helst. Om du söker på medlemsnamnet CoC kommer massor att dyka upp...

Och spontant - fortsätter du köra mark kommer du att bli starkare i nyporna. Så småningom kanske du kommer till en nivå när stången trasar sönder nävarna och det blöder ochkladdar. Då kanske det kan vara läge för remmar.

allan

emmzan
2003-09-16, 20:50
Man behöver inte komma till några himmelska höjder direkt för att slitsa upp nån valk i handflatan när man kör mark och stå där och grina illa :( Been there done that. ( och då var det bara 85kg)

Pressarn
2003-09-16, 20:58
Köp en gripper för jävelen :D

Nils
2003-09-16, 21:08
Originally posted by Allan



Och spontant - fortsätter du köra mark kommer du att bli starkare i nyporna. Så småningom kanske du kommer till en nivå när stången trasar sönder nävarna och det blöder ochkladdar. Då kanske det kan vara läge för remmar.

allan
jag använder trots mitt prat faktiskt remmar i en övning. Partiella mark, som jag fick börja köra när inte knäna vill vara böjda längre med någon vikt. Men där blev det ju ett plötsligt lyft med nära 100 kilo jämfört med vanliga mark och det gillade varken muskler eller hud riktigt.
Konstigt nog så började de inte ens då att blöda..
Det var faktiskt efter det jag började med greppträning på riktigt ;)
(och fick reda på att jag var riktigt usel på grippers, speciellt från start...)
Nils

Jon2
2003-09-16, 21:32
Har tränat ett tag med grippers nu och kört ganska mkt underarms träning. Och nu behöver jag inte dragremmar längre.

a_p
2003-09-16, 22:10
Tack för svaren, får se hur jag gör. Kanske låter greppstyrkan bestämma ökningarna i marklyft, blir jämnt sugen på att lasta på tungt fast jag inte tränat så länge. :D

Fredszky
2003-09-19, 13:22
Originally posted by kharon
Jag hade typ samma problem på marklyft, jag köpte dragKROKAR på budo&fitness.

Enklare med krokar än remmar.

Är det dom här du köpte?
Funkar dom bra?
Tänkte införsfaffa mig ett par, remmar är krångel tycker jag..

http://www.aztec.se/budo/categories.asp?ID=1268217