handdator

Visa fullständig version : Macka med tonfiskröra


AcidSleeper
2003-09-16, 16:38
Macka med tonfiskröra

½ pain riche, 100 gram purjolök, ½ burk krossade tomater (200g),
100gram färska champinjoner, 2 finskurna vitlöksklyftor, 1 bur tonfisk,
50 gram djupfrysta tinade ärtor, kryddpeppar, vitpeppar, paprika, salt, cayennepeppar.

1. Dela en pain riche på längden
2. Bryn purjolöken i lite vatten i en teflonpanna. Blanda i krossade tomater, ärtorna, vitlöken och tonfisken. Krydda med vitpeppar, salt samt cayennepeppar och ev. vitlökspulver för den som vill ha extra vitlökssmak.
3. Låt puttra ett par minuter och skiva under tiden champinjonerna. Lägg sedan i dem och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
4. Lägg pain riche-halvan på en tallrik och lägg tonfiskblandningen på brödet. Servera gärna en sallad till.

Kcal: 647
Fett: 10,3 g
Protein: 59 g
Kolhydrater: 88 g

Detta är en macka som jag gör lite då och då och den är väldigt smaskig.. :eating:

AcidSleeper
2003-09-16, 16:58
Ännu ett recept som är fettsnål och väldigt gott... ENJOY!!

Rödspättafilé i tomatsås

2st rödspättafiléer, ½ rödlök, 2 msk örtkryddor färska, ½ tsk socker, ½ burk(ar) krossade tomater, ½ paket Pastella Fettuccine

Tillagning:
1. Hacka löken och fräs i lite olja. Tillsätt kryddörterna (tex. timjan, persilja, salvia och gräslök), socker och tomaterna. Koka ihop såsen ca 5 min.
2. Halvera filéerna på längden och rulla ihop dem, så att de kan stå i formen. Häll tomatsåsen över.
Tillaga i ugnen ca 20 min i 200 grader.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Servera pastan rykande varm till fisken och ett italienskt lantbröd.

:eating: