stevebc
2010-01-10, 13:41
Köpte ett par makrillkonserver härom dagen och när jag skulle öppna dom idag såg jag att det var en liten glipa på ½-1mm längs ena kanten där det hade sipprat ut lite vätska och fiskbitar och torkat. Det betyder ju att de i praktiken har öppnats eller konstruerats fel så det kommit in syre där. Jag luktade men kände inget konstigt (dock väldigt stark senap/ättika i som jag tror ändå döljer det). Är det farligt att äta dessa? Har ju ingen aning om glipan har funnits där sedan igår eller sedan 3 månader sen. Kan det finnas dödliga bakterier som exempelvis butoli i? Mögelsvamp eller liknande? De förvaras alltså i senap och ättika och har legat i rumstemperatur ett bra tag (flera dagar här och i butiken).
Glipan är så liten så att man inte kan se in, men tillräckligt stor för att det skulle sippra ut från konserverna.
Det här handlar inte om pengar utan om att jag är jävligt hungrig och nästa gång affärerna öppnar är imorgon. Har inte så mycket mer mat (i proteinväg) än detta att tillgå :D. Annars hade jag naturligtvis slängt dom.
Glipan är så liten så att man inte kan se in, men tillräckligt stor för att det skulle sippra ut från konserverna.
Det här handlar inte om pengar utan om att jag är jävligt hungrig och nästa gång affärerna öppnar är imorgon. Har inte så mycket mer mat (i proteinväg) än detta att tillgå :D. Annars hade jag naturligtvis slängt dom.