bertmar
2010-01-09, 15:39
Hejhej,
Jag köpte ett bröd som heter "Nystart" som innehåller väldigt låga mängder kolhydrater men har högt proteininnehåll.
per 100g
Protein 27g
Kolhydrater 19g
Fett 7g
Kostfiber 7g
Innehåller: Vatten, vetegluten, vetemjöl, linfrö, kruskakli, vegetabilisk olja av raps, solrosfrö, betfiber, blåbär, jäst och salt.
http://www.carbzone.se/low_carb_brod_blabar.html
Alltså mer vetegluten än vetemjöl. Kan det vara olämpligt att äta stora mängder gluten som proteinkälla? Vad kan tänkas behövas för att komplettera aminosyraprofilen?
Kan tillägga att det är lite gummiaktigt, men absolut ätbart, särskilt som nu i bantartider! :)
Tacktack
Jag köpte ett bröd som heter "Nystart" som innehåller väldigt låga mängder kolhydrater men har högt proteininnehåll.
per 100g
Protein 27g
Kolhydrater 19g
Fett 7g
Kostfiber 7g
Innehåller: Vatten, vetegluten, vetemjöl, linfrö, kruskakli, vegetabilisk olja av raps, solrosfrö, betfiber, blåbär, jäst och salt.
http://www.carbzone.se/low_carb_brod_blabar.html
Alltså mer vetegluten än vetemjöl. Kan det vara olämpligt att äta stora mängder gluten som proteinkälla? Vad kan tänkas behövas för att komplettera aminosyraprofilen?
Kan tillägga att det är lite gummiaktigt, men absolut ätbart, särskilt som nu i bantartider! :)
Tacktack