handdator

Visa fullständig version : lowcarb-bröd 27% protein


bertmar
2010-01-09, 15:39
Hejhej,
Jag köpte ett bröd som heter "Nystart" som innehåller väldigt låga mängder kolhydrater men har högt proteininnehåll.

per 100g

Protein 27g
Kolhydrater 19g
Fett 7g
Kostfiber 7g

Innehåller: Vatten, vetegluten, vetemjöl, linfrö, kruskakli, vegetabilisk olja av raps, solrosfrö, betfiber, blåbär, jäst och salt.

http://www.carbzone.se/low_carb_brod_blabar.html

Alltså mer vetegluten än vetemjöl. Kan det vara olämpligt att äta stora mängder gluten som proteinkälla? Vad kan tänkas behövas för att komplettera aminosyraprofilen?

Kan tillägga att det är lite gummiaktigt, men absolut ätbart, särskilt som nu i bantartider! :)
Tacktack

Eddie Vedder
2010-01-09, 15:54
De flesta pålägg. Skinka, ost, skivat ägg, leverpastej.

Min mage hade nog inte tyckt om det brödet.