plattenbullen
2010-01-02, 03:12
Hej
Jag har börjat laga mat i ugnen och jag har lite funderingar.
Säg att jag lagar kycklingfiléer och potatis i ugnen och jag har olivolja på det. Hur mycket av olivoljan ska jag tillgodoräkna i det totala näringsvärdet på maten när det är färdiglagat? Jag antar att det försvinner olja när man lagar maten i ugnen precis som när man steker, men hur mycket kan jag räkna bort?
Tack och gott nytt år
Jag har börjat laga mat i ugnen och jag har lite funderingar.
Säg att jag lagar kycklingfiléer och potatis i ugnen och jag har olivolja på det. Hur mycket av olivoljan ska jag tillgodoräkna i det totala näringsvärdet på maten när det är färdiglagat? Jag antar att det försvinner olja när man lagar maten i ugnen precis som när man steker, men hur mycket kan jag räkna bort?
Tack och gott nytt år