handdator

Visa fullständig version : Grädden skar sig på rom-essens


astrodog
2009-12-29, 23:19
Någon med lite inblick i matkemi kan väl svara på det här.

Skulle piffi upp min ekologiska grädde med lite rom-essens, och när jag sedermera började vispa runt det hela så var det totalt omöjligt att få det att tjockna till så som grädde brukar.

Vad är det som har hänt egentligen?

Blomstrande
2009-12-29, 23:51
Är ingen kemist, men har lagat mat i några år nu :) och vet av erfarenheten att man bör vispa grädden som den är först och tillsätta eventuella smaker efteråt...

hahavaffan
2009-12-30, 00:56
Vispa först, blanda sen i vad du vill ha för smak. Brukar funka bra.

astrodog
2009-12-30, 04:19
Ok ska prova det nästa gång. Men ingen som kan beskriva vad som hänt rent kemiskt?

Rahf
2009-12-30, 08:52
Ok ska prova det nästa gång. Men ingen som kan beskriva vad som hänt rent kemiskt?

Kan ju vara så att essensen har neutraliserat vad det nu är i grädden som koagulerar.

Eddie Vedder
2009-12-30, 08:57
Inget som emulgerar grädden och romessensen. Fosfolipiderna emulgerar ju grädden med luft men uppenbarligen inte essensen.