handdator

Visa fullständig version : full ROM vs limited ROM


Vazze
2009-12-16, 11:38
Hej!

Försöker att motbevisa en smart kille att han ska köra FULL ROM och inte LIMITED ROM.

Kan någon länka mig till en studie där det är bekräftat att FULL ROM är mer effektivare och säkrare än LIMITED ROM, och varför? Om det finns en sån studie naturligtvis :)

Killen gav mig 2 länkar också..

http://www.thedreamlounge.net/2009/11/05/interview-with-bill-de-simone-author-of-moment-arm-exercise/

http://conditioningresearch.blogspot.com/2009/11/congruent-exercise-interview-with-bill_18.html

aldrig hört om snubben som skrev dem böcker. han ser inte ut att vara kunnig inom ämne dock, även om han har en PHD lol...

tack

mvh

dream_theater_
2009-12-16, 11:59
Effektivare vet jag då inte om det är att köra full rom. På vilket sätt skulle det vara effektivare? Att det är säkrare med full rom säger väl sig självt.

jikajd
2009-12-16, 12:31
Lite matnyttigt om säkerheten på gym har Martin sammanfattat i den här tråden:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=132759

Lajne
2009-12-16, 13:16
Den som får bäst resultat är säkerligen den som har full ROM som utgångspunkt samtidigt som han är väl medveten vilka anledningar som finns att korta ner den och gör det när det behövs.

BB1942
2009-12-16, 19:27
finns väl inget rätt och fel utan det är väl individuellt. Det första jag tänker på är alla "stora" bodybuilders som fuskar något fruktansvärt i några olika sorters roddövningar, hantelpressar etc och anledningen till det är väl att man kan belasta muskeln genom hela rörelsen dvs du tar i allt vad du kan men hjälper till med benen i t ex curl för att få upp lite fart på stången och sedan så avtar farten och belastningen läggs mer och mer på biceps fast att den har arbetat för full kraft genom rörelsen och detta kan nog ge bättre resultat. Förstår du hur jag tänker?

Jag skulle inte träna så eftersom det förmodligen sliter mycket på leder och är nog väldigt påfrestande i längden. dessutom så blir bilden av vad man tar i övningar väldigt vriden och det enda man tränat kan ha varit sitt ego. förmodligen större skaderisk i och med att man inte klarar av att hantera vikterna på ett säkert sätt.