handdator

Visa fullständig version : Axons bästa recept!


Martin Löwgren
2009-12-10, 13:24
Tänkte dela med mig av mina absoluta favoritrecept :)

TONFISKGRYTA

1 burk tonfisk
1 burk krossade tomater
1 gul lök
100gram spenat (höfta)
100gram broccoli (höfta)
100gram wokgrönsaker (höfta)
1msk olivolja
Valfria kryddor

Tillagning: Hacka grönsakerna och bryn dem i oljan tillsammans med tonfisken på medelhög värme i cirka 2min. Häll därefter de krossade tomaterna och krydda efter behov. Låt puttra i cirka 3-4min.

Servera med äggnudlar eller fullkornsmakaroner.

Bon appetit

/Axon

Fru_Flisa
2009-12-10, 13:50
Jag har aldrig stekt tonfisk ur burk så det ska testas :)
Vilka kryddor rekommenderas?

Martin Löwgren
2009-12-10, 15:49
Jag har aldrig stekt tonfisk ur burk så det ska testas :)
Vilka kryddor rekommenderas?

Pizzakrydda
Havssalt
Svartpeppar

Arnold Armstrong
2009-12-10, 16:00
Okej ser inte gott ut men ser mkt nyttigt ut. måltidstråden?

Martin Löwgren
2009-12-10, 16:03
Okej ser inte gott ut men ser mkt nyttigt ut. måltidstråden?

Nej här vill jag skriva ned mina egna recept i en egen tråd så jag kan kommentera och svara på frågor när jag väl loggar in. Är så plottrigt i måltidstråden.

Mvh

Martin Löwgren
2009-12-10, 20:12
BIFF TORTILLAS!

250 g strimmlad lövbiff
5 msk gräddfil
1-2 tsk italiensk salladskrydd
200 g tillagade wokgrönsaker
1 hackad tomat
Lite isbergssallad
1 dl kokt ris
Några ringar jalapeno
2st stora tortillbröd

Tillagning: Stek lövbiffsstrimlorna hastigt i olja. Blanda gräddfilen med salladskryddan. Lägg upp av alla ingredienserna på tortillorna och rulla ihop.

Servera gärna tillsammans med coleslawsallad och guacamole.

/Axon

Fru_Flisa
2009-12-10, 22:37
Okej ser inte gott ut men ser mkt nyttigt ut. måltidstråden?

Verkade gott och det vart det också!
Ja krydda me peppar, timjan och cayenne. Turkisk youghurt till = allt perfa.

Varning för att steka tonfisk med bönor & curry, det är däremot inte gott.

vicarious
2009-12-10, 23:04
Verkade gott och det vart det också!
Ja krydda me peppar, timjan och cayenne. Turkisk youghurt till = allt perfa.

Varning för att steka tonfisk med bönor & curry, det är däremot inte gott.

Skippa bönorna så blir det nog bättre :) Tonfisk + curry = win.

getbosse
2009-12-11, 10:17
Perfekt tråd, ska defenitivt testa ut några.

Martin Löwgren
2009-12-12, 14:28
Perfekt tråd, ska defenitivt testa ut några.

Det kommer dessutom massa fler :D

getbosse
2009-12-12, 20:12
Finns det någon matlagningstråd som passar sig bättre till helgdagar?

Martin Löwgren
2009-12-23, 10:35
Flytande frukost

2dl vatten
2dl mjölk
1dl Proviva jordgubb
1matsked funlight jordgubb
2.5dl havregryn
50gram keseinproteinpulver (jordgubbssmak)

Tillagning: Lägg allt i en mixer - klart.

Vissa dagar då man försovit sig eller bara inte har någon hunger är det perfekt med denna flytande frukost som tar 30sek att tillverka och lika länge att dricka upp. Man kan självklart använda en annan proviva, funligt och proteinpulversmak men jordgubb är den jag föredrar.

Vill man kan man även skiva i lite banan, kiwi eller liknande men då har den en tendens att bli lite trögflytande och ta längre tid att få i sig. Tycker man det är för trögflytande är det bara att hälla i mer vatten, mjölk eller proviva.

D-Crawler
2009-12-23, 14:33
De två första recepten såg riktigt spännande ut, ska testa det första snarast :).

Gabriel174
2009-12-23, 14:50
Har du bilder på maträtterna? :)

Martin Löwgren
2009-12-26, 17:05
Har du bilder på maträtterna? :)

Ja på bloggen. Kan börja klippa in dem framöver om det uppskattas.

Mvh

Gabriel174
2009-12-26, 18:00
Gärna. Ska fråga min lillasyster om hon kan laga någon av rätterna när hon kommer hem :D

Martin Löwgren
2009-12-28, 11:51
TONFISKGRYTA

1 burk tonfisk
1 burk krossade tomater
1 gul lök
100gram spenat (höfta)
100gram broccoli (höfta)
100gram wokgrönsaker (höfta)
1msk olivolja
Valfria kryddor

Tillagning: Hacka grönsakerna och bryn dem i oljan tillsammans med tonfisken på medelhög värme i cirka 2min. Häll därefter de krossade tomaterna och krydda efter behov. Låt puttra i cirka 3-4min.

Servera med äggnudlar eller fullkornsmakaroner.

/Axon

Ungrim
2009-12-28, 15:30
Ja på bloggen. Kan börja klippa in dem framöver om det uppskattas.

Mvh

Absolut! Det vore :thumbup:

mtlca
2009-12-28, 15:36
Varför klistrar du in samma recept som finns på förstasidan?

Martin Löwgren
2009-12-28, 15:39
Varför klistrar du in samma recept som finns på förstasidan?

Oj sorry my bad, läste helt fel. Får åtgärna det med ett nytt.

Mvh

Martin Löwgren
2009-12-28, 15:40
DET PERFEKTA MELLANMÅLET

250gram kesella
1dl A-fil
Funlight (Valfri smak)
Linfrö
Valnötter

Tillredning: Blanda kesellan, a-filmjölken och funlighten i en plastbytta. Häll linfröna samt valnötterna (bryt gärna sönder valnötter i lite mindre bitar).

Detta mellanmål är det självklara valet för mig och något jag använt mig av så länge jag kan minnas. Till skillnad från yoghurt och musli som många äter som mellanmål innehåller inte detta mellanmål något socker alls. Bara långsamt protein, bra kolhydrater, inget socker, magskyddande bakterier, nyttiga fleromättade fett som t.ex omega 3 och 6 samt massvis av fibrer - med andra ett komplett mellanmål.

Vill man göra det enklare för sig så tar man bara och blandar kesella med funlight (vilket jag själv gjorde innan jag började experimentera och kom fram till det ultimata receptet).

Det är bara fantasin som sätter gränserna för den underbara kesellan. Man kan ha i vadsomhelst. Basen är kesella och funlight - sen är det bara att lägga i vad man vill (kanske inte ahlgrens bilar och kolasås, eller varför inte?)

Passar perfekt som mellanmål, kvällsmål och även som en komplett måltid under diet.

Under julen brukar jag göra min Julkesella (sötmandel, russin, kanel) och under sommaren kör jag Sommarkesella (färska bär)

Glöm inte att LIDL har lätt kesella 500gram för endast 12kr (jämfört med Arlas dyra lättkesella som endast innehåller 250gram).

/Axon

Martin Löwgren
2009-12-29, 22:51
http://axon.blogg.se/images/2009/gratng_66210289.jpg

TONFISKGRATÄNG

2 burkar tonfisk
8 ägg
8 potatisar
2 blå bands örtsås
150gram riven ost

Tillagning: Koka potatisen och äggen. Skiva potatisen och äggen och lägg i en ungsfast form. Lägg på tonfisken och häll över örtsåsen. Strö över riven ost och in med gratängen i ugnen. Grädda på 175 grader i cirka 10min (tills osten får lite färg)

F.W.Y.H
2009-12-29, 22:58
Fan vad gott det sista lät, bra innehåll också.

Martin Löwgren
2009-12-29, 23:00
Fan vad gott det sista lät, bra innehåll också.

Den e tung som fan :D

Martin Löwgren
2010-01-02, 15:23
MOZZARELLASALLAD

1 isbergssallad
1 tomat
1 paprika
125gram mozzarella
1 avocado
Olivolja
Balsamvinäger
Tillagning: Hacka grönsaker, osten och avocadon och lägg i en salladsbunke. Häll på önskad mängd olivolja och balsamvinäger.

Perfekt tillbehöver till i stort sett alla maträtter.

http://axon.blogg.se/images/2009/20090828416_51118999.jpg

tsp
2010-01-03, 00:13
MOZZARELLASALLAD

1 isbergssallad
1 tomat
1 paprika
125gram mozzarella
1 avocado
Olivolja
Balsamvinäger
Tillagning: Hacka grönsaker, osten och avocadon och lägg i en salladsbunke. Häll på önskad mängd olivolja och balsamvinäger.

Perfekt tillbehöver till i stort sett alla maträtter.

http://axon.blogg.se/images/2009/20090828416_51118999.jpg

Ja den där var en riktigt klurig en! Kunde man inte kommit på själv..

Halldin
2010-01-03, 10:54
Ja den där var en riktigt klurig en! Kunde man inte kommit på själv..
http://kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=124982

Alfred Nobel
2010-01-03, 11:02
MOZZARELLASALLAD

1 isbergssallad
1 tomat
1 paprika
125gram mozzarella
1 avocado
Olivolja
Balsamvinäger
Tillagning: Hacka grönsaker, osten och avocadon och lägg i en salladsbunke. Häll på önskad mängd olivolja och balsamvinäger.

Perfekt tillbehöver till i stort sett alla maträtter.

http://axon.blogg.se/images/2009/20090828416_51118999.jpg

+ rödlök och ruccola!

Martin Löwgren
2010-01-03, 13:14
+ rödlök och ruccola!

Kan fan bli fint.

G-son
2010-01-03, 13:37
Saknar summerad näringsinnehåll i rätterna :)

Alfred Nobel
2010-01-03, 13:55
Kan fan bli fint.

Det tror jag :) Try it!

Gabriel174
2010-01-03, 14:20
Byggarburgaren på din blogg ska jag testa ASAP! :D

Martin Löwgren
2010-01-03, 14:25
Byggarburgaren på din blogg ska jag testa ASAP! :D

Jag körde den i fredags. Den e så jävla GOD!

Nielsen
2010-01-03, 14:37
Vegburgaren som hälsans kök har är precis som du skriver, KUNG.

Cohen
2010-01-03, 14:56
Ja den där var en riktigt klurig en! Kunde man inte kommit på själv..

Känner mig idgad att säga detsamma.

Johan_P
2010-01-07, 16:53
Verkar vara några godingar här inne... *drool*

Martin Löwgren
2010-01-07, 20:33
Vegburgaren som hälsans kök har är precis som du skriver, KUNG.

Sjukt KUNG :thumbup:

Stråhle
2010-01-10, 13:32
Flytande frukost

2dl vatten
2dl mjölk
1dl Proviva jordgubb
1matsked funlight jordgubb
2.5dl havregryn
50gram keseinproteinpulver (jordgubbssmak)

Tillagning: Lägg allt i en mixer - klart.

Vissa dagar då man försovit sig eller bara inte har någon hunger är det perfekt med denna flytande frukost som tar 30sek att tillverka och lika länge att dricka upp. Man kan självklart använda en annan proviva, funligt och proteinpulversmak men jordgubb är den jag föredrar.

Vill man kan man även skiva i lite banan, kiwi eller liknande men då har den en tendens att bli lite trögflytande och ta längre tid att få i sig. Tycker man det är för trögflytande är det bara att hälla i mer vatten, mjölk eller proviva.

Tack för detta tipset! Fasen vad lätt allting var att få ner, blev inte alls mätt. Blir mer mätt av att koka gröt på 1 dl havregryn och 2.5 dl vatten.

Denna kommer det bli mycket av i framtiden!:thumbup:

Martin Löwgren
2010-01-10, 13:42
Tack för detta tipset! Fasen vad lätt allting var att få ner, blev inte alls mätt. Blir mer mätt av att koka gröt på 1 dl havregryn och 2.5 dl vatten.

Denna kommer det bli mycket av i framtiden!:thumbup:

Samma här *popcorn*

Halldin
2010-01-10, 21:45
Måste lägga upp den här ifall jag glömmer hur man gör den:


"Axons kockskola (27)

300-400gram laxkotlett
Curry

Tillagning: Stek laxen gyllenbrun och krydda med (mycket) curry."

http://axon.blogg.se/images/2009/lax_49870979.jpg

FniZz
2010-01-10, 21:47
Härliga recept, kan du inte slänga upp din viktökningsdrink? :)
Har haft problem med att komma på vad jag ska göra med tonfisken men här fanns ju fina förslag!

anders172
2010-01-10, 21:53
Härligt laxrecept :D

Stek, krydda -klart

Enkelt ska de va!

dinho88
2010-03-05, 20:47
Tack för detta tipset! Fasen vad lätt allting var att få ner, blev inte alls mätt. Blir mer mätt av att koka gröt på 1 dl havregryn och 2.5 dl vatten.

Denna kommer det bli mycket av i framtiden!:thumbup:

Hur "effektiv" är denna utan proteinpulvret?

Matsa
2010-03-05, 22:10
Flytande frukost

2dl vatten
2dl mjölk
1dl Proviva jordgubb
1matsked funlight jordgubb
2.5dl havregryn
50gram keseinproteinpulver (jordgubbssmak)

Tillagning: Lägg allt i en mixer - klart.

Vissa dagar då man försovit sig eller bara inte har någon hunger är det perfekt med denna flytande frukost som tar 30sek att tillverka och lika länge att dricka upp.

Det lät smidigt, men ändå för mycket jobb för mig på morgonen. Ska jag upp vid 06 så vill jag fan inte göra mycket mer än jag måste! :D Brukar bli intimhygien -> tandborstning -> spring, sen äter man kalla ägg och en proteinare (givetvis tillrett kvällen innan) på bussen...

Martin Löwgren
2010-03-06, 01:07
Härligt laxrecept :D

Stek, krydda -klart

Enkelt ska de va!

Haha och faktiskt jävligt gott :thumbup:

dinho88
2010-03-06, 16:19
Martin - hur bra är din drink utan detta proteinpulver? klarar man sig några h?

Martin Löwgren
2010-03-06, 16:21
Martin - hur bra är din drink utan detta proteinpulver? klarar man sig några h?

Definera klarar?

dinho88
2010-03-06, 16:48
Ponera att jag tar den kl 9.00 och ska äta lunch vid 12.00. klarar jag mig utan o känna mig hungrig? vet att det är individuellt osv. men ändå

Martin Löwgren
2010-03-08, 21:57
Ponera att jag tar den kl 9.00 och ska äta lunch vid 12.00. klarar jag mig utan o känna mig hungrig? vet att det är individuellt osv. men ändå

De går ej att svara på men troligtvis kommer du klara dig.

Martin Löwgren
2010-03-19, 12:00
AXONS MUSKELKEBAB

300gram hälsans köks grytbitar (30gram fullvärdigt protein per 100gram och knappt något fett eller socker alls som vanligt kebabkött är proppfyllt med!!!)
1 paket fullkornspitabröd
1 burk Santa Maria kebabkrydda
Isbergssallad
Tomat
Rödlök
Paprika
Vit kebab sås

Tillagning: Hacka grönsakerna och lägg dem i separata byttor. Stek sedan grytbitarna på medelsvag värme i olivolja och krydda lätt med kebabkryddan. När grytbitarna fått färg lägger du även dem i en separat bytta. Krydda därefter grytbitarna tills önskad kebabsmak uppnåtts.

Tillverka därefter din nyttiga och proteinrika kebab!

Som alltid i min kockskola - enkelt, nyttigt och supergott!

/Axon