handdator

Visa fullständig version : notkott/fagel/fisk


WHITEFOLKS
2003-09-11, 05:48
nagon som vet nagra fordelar med nagon speciell sorts kott? har tillgang till i stort sett vilket som och priset spelar egentligen ingen storre roll sa jag undrar bara om nagon vet nagra storre fordelar med nagon viss sorts kott eller ska man bara kora pa det som verkar godast for tillfallet?

King Grub
2003-09-11, 06:16
Mer mättat fett i nöt och gris jämfört med fågel och särskilt fisk. Spelar det ingen roll för dig så är proteinkvaliteten likvärdig. Just feta fiskar har en väldigt trevlig fettsammansättning.

MEGA_MAN
2003-09-11, 06:16
Fläsk är det ju mycket fetti så det är inget att rekomendera.

Fåget är ju annars mycket fint kött med mycket protein och något annat bra också tror jag.

Nötkött är min favorit, och det ska vara rätt bra men jag tror fågel är bättre.

Fisk inehåller nyttiga fetter, protein och sånt vet jag inte.

200sx
2003-09-11, 06:23
mmmm liten parantes bara....omman skär bort allt synligt fett på fläskkött så är det faktiskt magrare än fågel:eating:

King Grub
2003-09-11, 06:25
Originally posted by 200sx
mmmm liten parantes bara....omman skär bort allt synligt fett på fläskkött så är det faktiskt magrare än fågel:eating:

Beror på vilka delar av djuret man jämför med. ;)

200sx
2003-09-11, 06:28
Originally posted by King Grub


Beror på vilka delar av djuret man jämför med. ;)

Jo sant iof.. men ett gäng ben och fett fria kotletter är en bra omväxling från kyckling file'erna tycker jag... har även börjat köra lite mer kalkonfile'... mkt godare än kyckling tycker jag:)

King Grub
2003-09-11, 06:42
Originally posted by 200sx


Jo sant iof.. men ett gäng ben och fett fria kotletter är en bra omväxling från kyckling file'erna tycker jag... har även börjat köra lite mer kalkonfile'... mkt godare än kyckling tycker jag:)

Men struts regerar! Stutsfilé är det godaste, möraste och mest proteinrika fågelkött som finns. :eating:

WHITEFOLKS
2003-09-11, 07:02
haller mig mest till kyckling och notkott.. enkelt att bara langa pa pannan och steka upp, dessutom gott och enkelt att variera. :) kottet ar ruskigt billigt runt har (ute pa landet i usa) och verkar vara av bra kvalitet ocksa. kopte lite notfars som tydligen skulle vara 4% fett idag, far prova det i morgon till lunch.

shirunai
2003-09-11, 07:11
Kalkon :hbang:

Asså variera med allt det som känns godast just nu ! lite fett är itne farligt bara i stora mängder ! om man inte ska deffa förståss :P

200sx
2003-09-11, 07:15
Originally posted by King Grub


Men struts regerar! Stutsfilé är det godaste, möraste och mest proteinrika fågelkött som finns. :eating:

mm kostart det da?? å var får man tag på det da??

King Grub
2003-09-11, 07:26
Originally posted by 200sx


mm kostart det da?? å var får man tag på det da??

Finns väl i varenda välsorterad livsmedelsaffär. Från 149 till 199 kronor kilot.

Assazel
2003-09-11, 07:38
själv föredrar jag oxfilé

loboman
2003-09-11, 08:49
Spelar roll bara det skriker när man slaktar det!!!

Skämt å sido... Mycket kyckling blir det!!! Fläskfile är åsså ok... Jag blev sugen struts men här uppe i lapphelvetet finns det inte att tillgå... Men man kan ju alltid jaga ren från skoter... billigt å GOTT!!!

Ingrediens Mängd Prot Fett Kolh Kcal
1. Renbog 100 gr 21.3 2.5 0 109
2. Renskav 100 gr 19.3 7.5 0 145
3. Renskav, fryst 100 gr 19.3 7.5 0 145
4. Biff, renskuren 100 gr 22 3 0 116
5. Fläskfilé 100 gr 20.6 2.6 0 107
6. Fransyska 100 gr 19 8.4 0 152
7. Hamburgare 100 gr 14.7 17.3 2.5 223
8. Innanlår, nöt 100 gr 21.5 1.8 0 103
9. Kalkonkött 100 gr 19 2 0 100
10. Kycklingfilé 100 gr 21.5 3.1 0 115
11. Lammstek 100 gr 19.8 5.9 0 133
12. Nötfärs, fett 8% 100 gr 19 8.4 0 152
13. Oxfilé 100 gr 20 2.1 0 100
14. Älg, ryggbiff, fett bortskuret 100 gr 22.5 1 0 100

200sx
2003-09-11, 08:51
Originally posted by King Grub


Finns väl i varenda välsorterad livsmedelsaffär. Från 149 till 199 kronor kilot.

Får leta lite då.. fast helt billigt var det kanske inte...

King Grub
2003-09-11, 08:54
Originally posted by 200sx


Får leta lite då.. fast helt billigt var det kanske inte...

Men värt pengarna! Strutskött påminner mer om nöt än om kyckling i smak. Delikat!