handdator

Visa fullständig version : Uppförandekod på Kolozzeum


Allan
2009-11-29, 08:22
För att man ska kunna trivas på Kolozzeum kan det vara bra att känna till några grundläggande saker om hur vi umgås på Kolo.

- Man skriver inte att kvinnliga byggare ser äckliga ut. Det är ett jättebra sätt att bli ovän med både medlemmar och moderatorer.

- Man vädrar inte alla sina fördomar, eftersom Kolozzeum INTE är ett fritt forum, utan tvärtom hårt modererat.

- Man accepterar att trådar tas bort utan förklaring. Vill man veta varför kan man PM;a valfri moderator och fråga, men man ska inte förvänta sig svar.

- Man länkar inte till andra webshoppar som säljer konkurrerande produkter. Aldrig. Inte. Never. Chansa inte ens - PMa moderator och fråga om det är OK.

- Man läser reglerna. Både en och två gånger.

- Ja, vissa har mer utrymme än andra. Det kommer med antalet poster man har. Finns både hierarki och hackordning här.

- Man använder SÖK för att kontrollera att man inte bara dubblerar redan gamla trådar. Och man accepterar om tråden tas bort eller blir låst.

- Man lägger inte upp eller länkar till äckliga bilder/videoklipp eller bilder där folk dör eller gör sig illa.

- Man ska veta att staffen här har oanad kapacitet att spåra IP-adresser och anmäler till den som upplåter linan (abuse). Så passa er för personangrepp.

- Blir man störd av enstaka inlägg eller på någon person använder man REPORT-knappen. Det är moderatorerna som sheriffar på Kolozzeum - tjafsa inte om skitsaker med idioter - lämna det till staffen.

- Eftersom Kolozzeum växer så hysteriskt kommer toleransnivån att hållas låg snarare än hög. Vi har inte tid att läsa alla tvåtusen nya inlägg om dagen, så se till att självcensurera.

- Kolozzeum är ingen frågelåda. Chansen är helt enorm att just din fråga är besvarad tidigare, så bli inte besviken om din fråga inte får svar direkt. Inte heller är moderatorerna till för automatsvar - hinner man svara gör man det.

- Spamma inte för att du har trist. Kolozzeum är ingen chat. Det irriterar både medlemmar och staff.

- Du kan inte lägga en webadress i din profil utan vidare. Är den opassande plockas den bort, liksom osmakliga avatarer etc. Och tjafsa inte om det heller. Länka framförallt inte till en annan webshop eller tillverkare - då blir det bekymmer.


Edit// Använd inte Kolozzeum för att ragga kunder, pokerdeltagare, få ökade vinstchanser i lotterier eller besökare till hemsidor/forum. Ses inte med blida ögon.

Moderatorerna är inte bara med i staffen. De är också medlemmar med precis lika stor rätt att delta i debatter, retas eller skoja som alla andra. Kom ihåg det.

Skriv inte en massa skit om olika profiler i styrke-Sverige om det inte är något ni vet är absolut sant (och som kan anses som allmän kännedom). Flera är medlemmar här, några är säkert bekanta med forumets ägare, andra tränar på samma ställen som andra medlemmar.

Man efterfrågar inte heller namn på olika eventuella missdådare, och man lägger inte upp sånt heller. Gör ni det lägger vi upp era namn. Eller nåt.

Kolozzeum är ingen raggningsplats. Det uppskattas inte att det skickas slibbiga PM till medlemmar. Moderatorerna kommer ta i med hårdhandskarna mot de som inte begriper det.

Det är ingen bra idé att försöka snoka efter mer info om medlemmarna än de själva väljer att dela med sig av. Då kommer man att anmälas för abuse till sin Internetleverantör. För att inte tala om att man kraftigt har underskattat Kolozzeums kapacitet att snoka reda på vem man egentligen är - på nästan 40,000 medlemmar finns helt makalösa kunskaper...

Lägg inte heller upp "skäms"-grejor rörande andra människor som lätt kan identifieras. Vi ägnar oss inte åt mobbing på Kolozzeum.

Moderatorerna är också vanliga medlemmar, vilket innebär att de också får goofa och larva sig. Ett flertal medlemmar är fd moderatorer, vilket kan vara bra att tänka på....

Vi ser inte heller med blida ögon på alltför aggressiv textreklam i Kosttdelarna. Det är INTE OK att skriva att Armhåleprotein från Garageimporten är det bästa, godaste och billigaste som finns och att alla borde köpa det. Då plockar vi bort tråden.

Inte heller är vi förtjusta i diskussioner om tillskott "som inte bör användas av tävlande". Ser ni sånt - använd REPORT!

Kan man inte uppföra sig i Allmänt blir man fråntagen posträttigheter där - används oftast för de där som bara spammar. Blir satta i skamvrån helt enkelt.
Om man flera gånger postar trådar som man vet är tveksamma, använder otrevligt språk eller irriterar många medlemmar i onödan kan man också bli avstängd från Allmänt.

Dessutom kan man inte poängtera nog att på Kolozzeum är vi snälla mot varandra Tyvärr har det dykt upp en del små mobbare som gärna vill göra sig dryga på andras bekostnad - ser ni sånt ska ni rapportera det. Staffen kommer då att ta itu med vederbörande.

Är man riktigt korkad startar man trådar där man frågar om hur man använder steroider, om vilken effekt man kan tänka sig och hur man kombinerar olika preparat. Då blir man bannad direkt utan varning. Den sortens diskussioner hör INTE hemma på Kolozzeum.

Emellanåt är moderatorerna tvungna att ta i med hårdhandskarna och faktiskt stänga av någon. Det händer då att vederbörande så småningom kommer smygande tillbaka under ett nytt användarnamn.

Blir man varnad är det bara att bita hårt i hattkanten och inte tjafsa om det. En varning självdör efter ett tag, men bannad är man för tid och evighet. Man ska inte förvänta sig motivering till varningar eller avstängningar.

Forumet har spärrar för att upptäcka det, och det är ganska få som vi faktiskt anstränger oss för att stänga av. Oftast har de fattat galoppen och lugnar ner sig, och kan bli både trivsamma och duktiga medlemmar. Men då krävs det att man inte börjar med att irritera staffen.
Kommer man tillbaka under nytt nick är det inte läge att fortsätta tokposta i Allmänt, fortsätta länka eller vara otrevlig. Då åker man igen. Och igen och igen.

Andra medlemmar har inte att göra med varför någon varnats eller stängts av. Spekulationer om det accepteras inte. De som är borta är borta, och staffen har annat att göra än att ta diskussioner om avstängningar


Har man dessutom inte läst reglerna (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=6018) ska man göra det.

På förekommen anledning - forumet är fristående från webshopen och moderatorerna har ingen som helst koll eller direktkontakt med shopen. Har man frågor om leveranser eller annat tar man det via info@kolozzeum.com


Det finns all anledning att lägga denna tråd, som också finns i Allmänt (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=91128), i den här forumdelen, eftersom somliga förmodligen aldrig sett den. Se det här som ett tillägg till regelverket. Staffens arbetsinstrument.
Och nej, ni kan inte tjafsa om den. Den är låst. Bara läs och förstå