handdator

Visa fullständig version : Hur gör ni med att räkna kalorierna


Arnold Armstrong
2009-11-26, 19:13
Har aldrig räknat dem skulle testa stämma av idag. Fett jobbigt då man ej har våg.

Frukost
3 Ägg (225 kcal) (42 g protein)
1.5 Dl havregryn + 3 dl Vatten (195)

Mellanmål
1 Banan (97 kalorier)
125 g Kesella lätt (93.75 kalorier) (16.25 g protein)
0.5 dl solroskärnor (314 kalorier, låter mkt men..) 12.19 g protein
Apelsin (46 kalorier)

Lunch
1.5 dl ris (175 kalorier)
halv paprika
3 dl mjölk 1,5 % (135 kalorier) (10.5 g protein)

Mellanmål
1 Kitkat (250 kalorier) (3.5 g protein)
1 Ägg (75 kalorier) (14 gram protein)
1 Banan (97 kalorier)
125 gram kesella lätt (93.75 kalorier) (16.25 g protein)

Middag
3 dl mjölk 1.5 % (135 kalorier) (10.5 g protein)
Pasta 150 gram (540 kalorier) (18 g protein)
Köttfärssås (150 kalorier)
1 Hårdbrödmacka med skinka (chanshar på 50 kalorier)
Spenat (25 kalorier)
1 kycklingfile (240 kalorier) (46 g protein)

Kvällsmål
1 halv burk kesella fet (175 kalorier) (protein 12.5 g)
1 Banan (97 kalorier)

Har fyllt i på det mesta men ej tex paprika som ej ger någon stor explosion. Sen svårt o mäta köttfärsen då den var lagad tidigare:

Detta:

Kalorier: 3208
Protein: 167.94 gram Protein

Har svårt lägga på mig vikt äter för lite.

Ngn som har tips på mer saker att stoppa in plus hur ser fördelningen ut?

mikaelj
2009-11-26, 19:21
Varför äter du lättkesella om du har svårt för att lägga på dig vikt och vill gå upp i vikt? Har du smör ("smör", inte milda/lätta/etc) på mackan? Har du provat att äta något fetare än fettfri kycklingfilé?

(o s v)

Alfred Nobel
2009-11-26, 19:30
Det är aldrig 42g protein i 3st ägg

pedersen1980
2009-11-26, 20:27
Helt ägg: Prot-12.6, Kolh-1.4, Fett-10.1
Äggula: Prot-16.4, Kolh-0.2, Fett-33
Äggvita: Prot-10.1, Kolh-1.2, Fett-0

(per 100 g)

MrBulk
2009-11-26, 20:31
42g protein = 5 ägg á 65g

Alfred Nobel
2009-11-26, 20:58
Ja, och då måste alltså TS ägg väga 125g/styck och sådana ägg är väl ganska ovanliga?

L-Sami
2009-11-26, 21:01
Stora ägg väger ca 70g. 3 såna blir ca 200g och då blir det ca 20-25g protein.

Arnold Armstrong
2009-11-26, 21:50
Jo ser nu att jag räknade lite fel där med äggen. Med andra ord innehåller de ej så mycket protein tex jämfört med tonfisk. Men är väl en massa bra aminosyror i dem.

Mikael j vad menar du med fetare kyckling? Sån med ben som är rund som man gör i ugnen eller? För tillfället har jag inget smör eller lätta på mackan då det är slut. Brukar dock ha Lätta men man är ju upplärd att man ej skall äta för mkt fett.

Kan vara där felet ligger. Äter mer än de flesta jag känner men väger endast 70 brylepuddingar ändå. Skall testa köra lite mer grädde och fetingmjölk!

Annars kan man ju testa fuska (gainer osv)........

mikaelj
2009-11-26, 22:09
Jo ser nu att jag räknade lite fel där med äggen. Med andra ord innehåller de ej så mycket protein tex jämfört med tonfisk. Men är väl en massa bra aminosyror i dem.

Protein består av aminosyror. Allt animaliskt protein är fullvärdigt, dvs innehåller alla aminosyror du behöver. Där har du ingen skillnad.

Däremot innehåller ägg nästan allt du behöver vad gäller vitaminer och mineraler (om du äter gulan!), medan tonfisk innehåller just bara protein. Protein och delfin.

Mikael j vad menar du med fetare kyckling? Sån med ben som är rund som man gör i ugnen eller?

Du läste fel. Jag skrev "fetare än kyckling". Tycker du om kyckling skall du förstås äta det, ville bara påpeka att det finns många andra proteinkällor som är fetare, vilket gör att du får i dig mer energi. (å andra sidan mättar fett... du får försöka göra en avvägning)

För tillfället har jag inget smör eller lätta på mackan då det är slut. Brukar dock ha Lätta men man är ju upplärd att man ej skall äta för mkt fett.

Du har lärt dig fel. Misströsta inte, nu har du lärt dig bättre. Smör/bregott är inte farligt, och dessutom är det gott.

Utöver att Lätta är ett sämre val än smör (grädde) rent generellt missar du poängen lite när du väljer mat med mindre energiinnehåll än med mer.

Annars kan man ju testa fuska (gainer osv)........

Om jag hade velat gå upp i vikt (varför man nu skulle göra det?) hade jag ätit riktigt god mat istället för att slösa det på gainer.

Bara så vi har rett ut det: vill du bara gå upp i vikt för att du är rejält underviktig, eller vill du bli byggarstor? Tänk i så fall på att kolla hur framgången i gymmet (eller spegeln/muskelstorlek) ser ut när du går upp i vikt. Muskelmassa ökar inte alls lika snabbt som siffrorna på vågen, i praktiken är det bara några tiotals gram om da'n som är inlagrat muskelprotein, vid optimala förhållanden. Resten av siffrorna på vågen kommer vara späck.

Pontus H
2009-11-26, 22:21
medan tonfisk innehåller just bara protein. Protein och delfin.



jag förstår inte, innehåller tonfisk delfinkött utan protein? :em:

Mr.Sarkastisk
2009-11-26, 22:33
jag förstår inte, innehåller tonfisk delfinkött utan protein? :em:

:confused: :laugh:

Arnold Armstrong
2009-11-27, 21:47
Delfinen var bra.

Mikaelj: bra ord där om syftet med viktuppgången och att kolla så att inte allt blir ölmage pladask. Syftet för mig är bara att gå upp 5 kilo då jag är 180 lång på 71 pannor. Sen skall det självklart inte vara fett. Är kanske dumt börja testa mosa med mat och itället ta det soft piano 250 gram i veckan (20 veckor), isåfall har man det ju innan sommaren!

mikaelj
2009-11-27, 21:50
Det låter som en ypperlig idé. Någonstans har någon kommit på ett bra förhållande mellan vikt på gymmet och vikt på vågen. Kan det ha varit 5:1? Du skall hursomhelst öka rejält mycket mer i gymmet än kroppsvikt, för att vara säker på att det inte är just ölmage.