handdator

Visa fullständig version : Shirunai´s kock skola.


shirunai
2003-09-09, 18:35
Jaha då står man och lagar en bulk middag av en 5kg lax som ville fastna på kroken! 3½kg mat !

Recept alá bulk-lax: (1person)
200-300gram laxfile
1tsk olivolja
Salt
Vitpeppar

Stek fisken på medelvärme för att inte laxen ska förstöras. Efter ett tag kan du dra loss skinnet. Vänd varanan minut tills laxen är genomstekt. Salta och vitpeppra efter behag.

KLART!

Servera med ris och hollandaise sås (kvalité) eller ta en nyttigare varianten majonäs. Garnera med några vinegums.

Fint fett i stora mängder, protein och kolhydrater. Tillagningstid 20minuter

King Grub
2003-09-09, 18:39
Gör ingen laxshake av den bara! :nono:

shirunai
2003-09-09, 18:50
Här ser vi rätten klar efter jag ätit och diskat kommer receptet bon apetit!

King Grub
2003-09-09, 18:54
Vad är klägget? :( Jag hoppas det är majonnäs.

shirunai
2003-09-09, 19:03
Hollandaise sås :hbang:

majonäs skulle funka perfa med :thumbup:

Fridolf
2003-09-10, 20:03
nu blev ja grymt hungrig

Ervin
2003-09-10, 20:22
är du säker på att det där är Hollandaise sås, du kanske vart lite väl upphetsad över att du är så duktig på o laga mat? :booty:

Prankie
2003-09-10, 20:56
Varför är alla kort på maträtter så himla vidriga? :D

Berry
2003-09-10, 21:42
vinegums?

shirunai
2003-09-11, 19:54
vinegumsen var för gruben skulle bli sugen han gillar ju godis :eating:

shirunai
2003-09-11, 19:55
Originally posted by Prankie
Varför är alla kort på maträtter så himla vidriga? :D

menar du mina ? det är isåfall min kamera :MrT:

Paolo
2003-09-11, 20:01
aaaaaaaah vad sugen jag blev på Lax nu!!! :eating:

menmen...
När du nu har så mycket lax hemma så kan du alltid variera lite, t.ex.:

*Testa Laxfjärilar
*Ungstek en bit av laxfilén på saltbädd
*Mickra en laxfjäril i 2 min
*Om du har en räfflad stekpanna, halstra då en portionsbit från Laxfilén... grrrr :eating:
*Koka färsk pasta och kör lite stekt Lax ovanpå, t.ex. en portionsbit.....

aaah finns så mycket mer att göra men jag måste tyvärr sluta nu innan jag drägglat ner hela tangentbordet...

Prankie
2003-09-11, 20:14
Originally posted by shirunai


menar du mina ? det är isåfall min kamera :MrT:

Alla möjliga kort. Maten på kort ges en kall känslan och det gör maten inte ser lika smaskig ut. Även om jag älskar lax och det där halv kilo lax på pannan är säkert jätte gott. :)

Castro
2003-09-11, 21:02
Jag förstår bara inte hur man kommer på tanken att blanda lax med vinegums...Men men, jag har ju heller aldrig testa det så jag skall väl inte uttala mig antar jag.