handdator

Visa fullständig version : Vad är meningen med utrustning när man tävlar??


emi23j
2009-11-08, 14:31
Var igår och tittade på en styrkelyfts tävling för första (och absolut sista gången i af med utrustning) i mitt liv.

Kan väl säga att jag var ganska besviken på att se dessa lyftare i sina dräkter (bänktröjor och böjbyxor), dock var det kul att se personer som lyfte utan utrustning och de ska ha respekt.

Nu ställer jag dock frågan, vad är meningen med detta svammel med bänktröja och böjbyxor? Igår på tävlingen kom knappt folk under stången när de skulle böja för att deras dräkter var så jävla stela, i övrigt kunde de ju knappt böja benen heller på grund av sjukt hårda knälindor. Som smör på moset och toppen av min poäng så ramlade till och med en av lyftarna när hon skulle backa ut med skivstången på ryggen.

Jag är inte så hemma på detta med styrkelyft men det enda som dessa dräkter och lindor verkar ge är att lyftarna kan hantera mer vikt. Men vad är vitsen med detta om alla lyftare använder dräkt? är det inte bättre då att förbjuda dräkterna och köra utan? Jag tycker då det skulle vara mycket roligare att titta på folk som lyfter utan någon som helst utrusning (bälte kan man få ha) eftersom det blir lättare att sätta i perspektiv för oss som aldrig har och aldrig kommer använda lindor, bänktröjor eller böjbyxor.

Era synpunkter kring detta?

Börje H
2009-11-08, 14:43
Era synpunkter kring detta?

Öppna inte en tråd i en forumdel utan att kolla upp de mest aktuella och populära ;)

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=137957

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=138057

Läs igenom dessa två trådar så har du bra grund i uppfattningen om materialet.

Lås denna tråd.

emi23j
2009-11-08, 14:47
tack!