Big_Vik
2009-11-05, 21:24
Jag hittade en tråd om kvargdip här men inte så många recept i den.
Jag har tidigare prövat färdiga dipmixar med som bäst halvdana resultat, minst dålig var ostdipen på tacohyllan.
men Igår gjorde jag egen dip av:
- 250 g kvarg
- 0,5 dl vatten
- salt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- cayennepeppar
- pressad citron
sen lät jag den stå, och gotta till sig ett dygn, rörde om ett par ggr emellanåt (vet inte om detta är viktigt, men är väl en generell regel för egen dip?) och resultatet var helt magiskt! :eating:
Hade den till chips, tänkte pröva med grönsaker också eller till pasta och tonfisk, men allt försvann direkt och nu sitter jag här fullproppad. :D
Nu hemställer jag att vi testar detta och ger varandra våra bästa tips ;)
Jag har tidigare prövat färdiga dipmixar med som bäst halvdana resultat, minst dålig var ostdipen på tacohyllan.
men Igår gjorde jag egen dip av:
- 250 g kvarg
- 0,5 dl vatten
- salt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- cayennepeppar
- pressad citron
sen lät jag den stå, och gotta till sig ett dygn, rörde om ett par ggr emellanåt (vet inte om detta är viktigt, men är väl en generell regel för egen dip?) och resultatet var helt magiskt! :eating:
Hade den till chips, tänkte pröva med grönsaker också eller till pasta och tonfisk, men allt försvann direkt och nu sitter jag här fullproppad. :D
Nu hemställer jag att vi testar detta och ger varandra våra bästa tips ;)