handdator

Visa fullständig version : dipsåser av kvarg


Big_Vik
2009-11-05, 21:24
Jag hittade en tråd om kvargdip här men inte så många recept i den.

Jag har tidigare prövat färdiga dipmixar med som bäst halvdana resultat, minst dålig var ostdipen på tacohyllan.

men Igår gjorde jag egen dip av:
- 250 g kvarg
- 0,5 dl vatten
- salt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- cayennepeppar
- pressad citron

sen lät jag den stå, och gotta till sig ett dygn, rörde om ett par ggr emellanåt (vet inte om detta är viktigt, men är väl en generell regel för egen dip?) och resultatet var helt magiskt! :eating:

Hade den till chips, tänkte pröva med grönsaker också eller till pasta och tonfisk, men allt försvann direkt och nu sitter jag här fullproppad. :D


Nu hemställer jag att vi testar detta och ger varandra våra bästa tips ;)

agazza
2009-11-05, 21:26
lättkvarg
+
mjölk
+
tacodipp
||
bra till tamefan allt.

Big_Vik
2009-11-05, 21:33
lättkvarg
+
mjölk
+
tacodipp
||
bra till tamefan allt.

Synd att man är så laktosintolerant. :(

Hur är proportionerna där ungefär? :) Det känns som att den speciella syrliga smaken ganska lätt tränger igenom om man inte kör rejält med tacodip, men huvudsaken man själv är nöjd såklart :thumbup:

Vilka är de mest frekventa användingsområdena för dig?

Cilia
2009-11-05, 21:55
Jag brukar göra guacamole på 2 avocados och blanda ner en burk kesella i den. Blir gott och bra.

vicarious
2009-11-05, 22:15
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=57828

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=115299

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=73878

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=103381

Sök :)

agazza
2009-11-05, 22:43
Synd att man är så laktosintolerant. :(

Hur är proportionerna där ungefär? :) Det känns som att den speciella syrliga smaken ganska lätt tränger igenom om man inte kör rejält med tacodip, men huvudsaken man själv är nöjd såklart :thumbup:

Vilka är de mest frekventa användingsområdena för dig?


Nej inte alls faktiskt.

Detta har jag testat hittills, jag rangordnar från great, högst upp till, ätbart längst ner

välstekta fiskpinnar, med kokt potatis, detta är sjukt underbart gott och billigt.
nugget (no shit)
kycklingpinnar.
sallad
tacos^^
spaghetti köttfärs smält ost smör och tacodipp äter jag nu denna vecka, mest bara för proteinet.