regus
2009-11-02, 15:46
En tråd om riktigt god och rolig mat med lite "bättre" recept än gröt med makrill och oboypulver. Typ som måltider och tips-tråden fast med recept och inga gröt med makrill och oboypulver. Det här receptet är från programet landgång. Riktigt apgott, speceillt potatisen.
Tunna revbensspjäll med skånsk potatis
Gör en kryddblandning av grillkrydda, spiskummin, svartpeppar och salt.
Smörj in revbenssidorna, på båda sidorna med kryddblandningen, klappa väl.
Låt revbenssidorna "stå och dra" cirka 1 timme i rumstemperatur.
Häll lite vatten i botten på en långpanna (för att revbensspjällen inte ska bränna fast).
Lägg i revbenen och ringla över lite olja.
In i ugnen 200 grader.
Efter cirka 30 minuter pensla på glaceringen (se nedan), vänd revbensspjällen och glacera andra sidan och därefter 30 minuter till i ugnen med nya sidan upp.
Glacering
2 msk oystersås
1 msk soyasås
1 msk honung
2 klyftor pressad vitlök
2 msk olivolja
1 msk sambel oelek
saften av 1 lime
Blanda ihop ingredienserna.
Skånsk Potatis
Skala och tärna potatisen och löken i "kalopsstora" bitar.
Lägg i en stekpanna och fräs i lite smör tills potatisen och löken fått lite färg.
Häll därefter i skyn från långpannan med revbensspjällen (cirka 5 dl).
Häll i 1 dl grädde, salt och svartpeppar.
Koka upp och låt koka i 15-20 minuter.
Tunna revbensspjäll med skånsk potatis
Gör en kryddblandning av grillkrydda, spiskummin, svartpeppar och salt.
Smörj in revbenssidorna, på båda sidorna med kryddblandningen, klappa väl.
Låt revbenssidorna "stå och dra" cirka 1 timme i rumstemperatur.
Häll lite vatten i botten på en långpanna (för att revbensspjällen inte ska bränna fast).
Lägg i revbenen och ringla över lite olja.
In i ugnen 200 grader.
Efter cirka 30 minuter pensla på glaceringen (se nedan), vänd revbensspjällen och glacera andra sidan och därefter 30 minuter till i ugnen med nya sidan upp.
Glacering
2 msk oystersås
1 msk soyasås
1 msk honung
2 klyftor pressad vitlök
2 msk olivolja
1 msk sambel oelek
saften av 1 lime
Blanda ihop ingredienserna.
Skånsk Potatis
Skala och tärna potatisen och löken i "kalopsstora" bitar.
Lägg i en stekpanna och fräs i lite smör tills potatisen och löken fått lite färg.
Häll därefter i skyn från långpannan med revbensspjällen (cirka 5 dl).
Häll i 1 dl grädde, salt och svartpeppar.
Koka upp och låt koka i 15-20 minuter.