handdator

Visa fullständig version : Ont i ljumskar vid knäböj


justscrap
2009-10-24, 19:06
Har börjat få ont i ljumskarna vid tunga knäböj. Började efter att jag började jogga igen. Är det ett tecken på överträning? Ska jag köra på så går det över?

Tomas W
2009-10-24, 20:21
Hur ser din böj-teknik ut? Kör du med mycket utåtroterade fötter så brukar ljumskarna ha en tendens att lätt bli överansträngda.

nlsn
2009-10-25, 10:55
Hur är din fotställning? Desto bredare jag står, desto mer tar det på min ljumskar i alla fall!

När vi ändå är inne på knäböj: ni som kör väldigt mycket böjar, varierar ni fotställning ibland, eller håller ni er till en och samma och nötar på den hela tiden? :)

sunetdanne
2009-11-03, 18:23
Har samma problem och sätter en femma på att du har överbelastade http://www.exrx.net/Muscles/Adductors.html och/eller http://www.exrx.net/Muscles/Gracilis.html.

Varför du får överbelastning här kan inte jag riktigt svara på. Men när jag själv springer eller tränar mage så ökar mina problem.

Jag gick för några år sedan hos en sjukgymnast som jobbar med bandyspelare. Han applicerade kylbalsam på muskeln i fråga och körde med ultraljud. Förre jag var dit kunde jag inte springa 1 min utan att jag fick ont.

Nu kommer problemen mer sporadiskt och har oftast ny lätt till knä ont i ställer för ljumskont. Antagligen på grund av min inte helt perfekta frontböj.

Hur du kan behandla det.

1) Kylbalsam och sedan värmepåse.
2) Triggerpunkts, punkttrycksbehandling av området, googla.
3) Så kallad KAT-streching av muskeln, dvs först "strecha åt fel håll" och hålla mot och sedan strecha ut.

Hälsningar
Daniel