handdator

Visa fullständig version : Halloumi


Trivia
2003-09-05, 13:10
Tänkte kolla om det är någon som har nåt annat sätt att tillreda halloumi-ost på? Hittills har jag alltid grillat eller stekt skivor av osten i olivolja, vilket i och för sig är mumsfilibabba redan det :thumbup: , men jag anar att det säkert går att göra en massa annat gött också!
/Trivia

Kimo
2003-09-06, 11:30
Vad är det för något?

Trivia
2003-09-06, 13:19
Halloumi är en ost från Cypern. Den finns att köpas i osthyllorna, ofta nära gouda, feta och andra liknande ostar. Om du inte prövat den än, rekommenderar jag den varmt - pensla tjocka skivor (typ 1 cm) ost med olivolja, stek och njut! Osten skall få en fin brun färg - då är den knaprig och salt! Smakar gott som sådan, men passar också bra med sylt och frukt!

Du förlorar ju inget på att pröva, annat än de kronor du betalar för paketet ;) / Trivia

Fartman
2003-09-06, 14:42
hmmm, jag tror jag käkat den där osten.. det är faktiskt riktigt gott! :thumbup:

Kimo
2003-09-07, 17:03
Okej, är det bra träningsmat eller bara gott i allmänhet?

Trivia
2003-09-07, 17:51
Ja du, bra fråga. Osten innehåller kring 20-25 % fett, så direkt onyttig är den ju inte. Men, som nybörjare vågar jag inte uttala mig om osten är nåt direkt "träninsgskäk" :) Men gott - var så säker!

/Trivia

King Grub
2003-09-07, 18:00
Är man inte rädd för lite fett är ost en alldeles utmärkt proteinkälla. Det finns i princip inget proteinrikare, och ost är fyllt av allehanda mineraler.

Castro
2003-09-07, 21:05
I just can´t get enough of cheese. Ost i alla dess former är ju helt underbart. :eating:

Men mitt osttips är inte Halloumi utan som sanna västerbottning så säger jag såklart:

Västerbottens Ost! :hbang:

Jon2
2003-09-07, 21:26
Originally posted by Castro


Västerbottens Ost! :hbang:

Sant den är mkt god

Gammelyxan!
2003-09-10, 13:16
Låter som något för keto diet....:eating:

Tiga
2016-01-12, 12:32
Är man inte rädd för lite fett är ost en alldeles utmärkt proteinkälla. Det finns i princip inget proteinrikare, och ost är fyllt av allehanda mineraler.

Stämmer detta påståendet så här 12 år senare?

Morrris
2016-01-12, 13:23
Nej, osten idag är inte vad den har varit...

J.V
2016-01-12, 14:17
Stämmer detta påståendet så här 12 år senare?Vad menar du skulle ha forandrats?

Wzup2u
2016-01-12, 21:05
ost är livet...av alla dess sorter...

Just halloumi rekomenderar jag grillad eller stekt den gör sig bäst så och det är rätta vägen att tillaga den...

oops såg att någon hade återupplivat en pissgammal tråd haha yea whateva.

Minikubik
2016-01-12, 21:10
ost är livet...av alla dess sorter...

Just halloumi rekomenderar jag grillad eller stekt den gör sig bäst så och det är rätta vägen att tillaga den...

oops såg att någon hade återupplivat en pissgammal tråd haha yea whateva.

Halloumi är lika gott nu som då så det är okej

Wzup2u
2016-01-12, 21:15
Halloumi är lika gott nu som då så det är okej

Okay =) tack green brother :)

Luca Brasi
2016-01-12, 21:55
Stämmer detta påståendet så här 12 år senare?

Man har börjat ersätta proteinet i osten med plastkulor,maltodextrin samt resinplast.
Kineserna var först med det här som vanligt med sedan har det spritts sig globalt med plast "protein".
Kapitalismens baksida.
http://newsfeed.time.com/2012/11/06/how-to-make-a-rotten-egg/

DudX
2016-01-14, 11:17
Gjorde skivad kassler i ugn med halloumi emellan, och ananas varannan. Got som fan!

Tompann
2016-01-14, 11:26
Gjorde skivad kassler i ugn med halloumi emellan, och ananas varannan. Got som fan!

Tack för middagstipset!


Annars är det gött att slänga in halloumi skuren i små bitar (eller när jag gör det, avriven med händerna) på plåten då du slänger in grönsaker/klyftpotatis/sötpotatis osv.

Tiga
2016-01-15, 16:59
Vad menar du skulle ha forandrats?

Att det fortfarande är en UTMÄRKT proteinkälla och att det är FYLLT av mineraler. Det som är nyttigt idag kanske inte ses som lika nyttigt 12 år senare.

Florencia99
2016-05-17, 10:59
Det är en väldigt bra proteinkälla som ovanstående har skrivit, en favorit hos mig är halloumiburgare! (http://ostdagboken.se/halloumiburgare/)

Cletus
2016-05-17, 11:13
Att det fortfarande är en UTMÄRKT proteinkälla och att det är FYLLT av mineraler. Det som är nyttigt idag kanske inte ses som lika nyttigt 12 år senare.

Aminosyrorna finns ju kvar, mineralerna likaså. Nyttigt och utmärkt proteinkälla behöver inte nödvändigtvis vara synonymer.

VoDaresVins
2016-05-24, 17:13
Har halloumin mera salt än vanlig ost? Reagerat på det några gånger när jag ätit osten sen den blivit kall igen att den smakar otroligt salt.

Rahf
2016-05-25, 14:56
Jag har ingen ost i närheten i detta nu, men halloumi är salt, ja. Runt 2,5g/100g har jag för mig.

VoDaresVins
2016-05-25, 18:25
Jag har ingen ost i närheten i detta nu, men halloumi är salt, ja. Runt 2,5g/100g har jag för mig.

Jag var till butiken idag. 3% i halloumin och 1.3% i vanlig gräddost.

Sohlsken
2016-05-25, 20:54
Varning, halloumi gnisslar när man tuggar på den.

Rahf
2016-05-25, 21:31
Inte om du steker till ytan så att den blir gyllenbrun och liiite frasig.