handdator

Visa fullständig version : Problem med magövning


nexus7
2009-10-04, 14:22
Hej!

Detta är mitt första inlägg på Kolozzeum.

Jag tycker inte om att träna mage. Men! Jag har hittat en övning som jag trivs med riktigt bra. Eller trivdes kanske jag ska säga.

Den heter "WEIGHTED SIT UP ADVANCED".

http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtInclineSitUp.html

Jag brukade lägga mig i den, köra 3 x 8 situps kanske. Sedan började jag hålla vikter bakom huvudet. Den tog så bra på magen. Jag blev helt slutkörd i magen samtidigt som det kändes bra och det var den första magövningen som fungerade bra för mig. En dag var jag och min polare på gymmet och skulle köra denna övningen och då helt plötsligt gör det skitont i lägre ryggen när jag ska göra den. Jag testade utan vikt och även då gjorde det skitont.

Jag har testat en annan gång och det gör fortfarande skitont. Jag vågar inte göra övningen mer nu så jag har slutat träna magen helt och hållet och det känns trist.

Jag skriver nu här för att få hjälp och förklaring till vad det är som händer.

Guddi
2009-10-04, 16:17
Du har haft dåligt utförande och din iliopsoas har dragit i ländryggen. Vanligt att folk får problem med detta.

Läsning som nog kan hjälpa dig lite: http://traningslara.se/blogg/core-del-i-vad-ar-det-och-vilka-muskler-menar-man/

nexus7
2009-10-04, 19:46
Tack för svar! :)

Det var inte lilla läsningen det.:Virro

Jag förstår inte riktigt hur jag ska göra för att utföra min favoritövning korrekt. Ska jag hålla ryggen spikrakt och neutralt. Ska jag börja göra de här plank-övningarna, jag förstod varken bäckenlyft eller fågelhunden.

Guddi
2009-10-04, 20:35
Vid en situp så curlar man först och sen går man upp. Ryggen ska alltså inte hållas rak. Sök på övningarna så hittar du säkert exempel. Fågelhund kanske du får skriva bird dog istället.