Visa fullständig version : Kalorier i gelatin?
Hittade på någon sida att det var 350 kcal/100 g gelatinpulver, står inget på påsen. Någon som vet om det stämmer eller icke?
Vart kommer kalorierna då ifrån? protein? :S
Ja. Alla kalorierna är från uselt protein.
Nu äter vi inte 100 g gelatin så du kan nog räkna bort kalorierna i förtjockningsmedlet.
Ja. Alla kalorierna är från uselt protein.
Nu äter vi inte 100 g gelatin så du kan nog räkna bort kalorierna i förtjockningsmedlet.
Ok, tack!
Nä, blir 20g åt gången, har det i double pron då och då.
King Grub
2009-10-02, 19:30
Mmmm.... svinsvål... http://bestsmileys.com/drooling/3.gif
Vad gör gelatinet i double pron?
King Grub
2009-10-02, 19:40
Tjockar till det.
Ofan.
Double pron e ju tjock i sig själv, gör du typ chokladpudding då lr nåt av den?
Gelatin e ju som sagt av svål, är de inte nitrat i de då? eller kmr de va smakasata rökningen på bacon?
BV 0 på gelatin, tyvärr. Och energin kommer som Sverker sa, bara från protein. Dock blandas det ut väldigt mycket.
Fniss double pron
Gelatin e ju som sagt av svål, är de inte nitrat i de då? eller kmr de va smakasata rökningen på bacon?
Nitrit är för förhindra bakterietillväxt samt öka hållbarheten i kött., typ bacon och annan chark. Misstänker starkt att det inte finns någon poäng att blanda i nitrit i gelatin som redan är torrt som fnöske.
Något annat man kan tjocka till det med är fiberhusk (finmalda psylliumfrön). Jag trodde att gelatin behövde värmas upp först? Det slipper man, i så fall, med fiberhusk. Luktar lite svampigt, dock.
BV 0??
Jag använder mej just nu av smaken banana/peanut så chokladpudding blir det inte precis hehe.. men det blir en jäkligt bra konsistens med gelatinet i tkr jag.. VÄLDIGT tjockt..
BV 0??
Jag använder mej just nu av smaken banana/peanut så chokladpudding blir det inte precis hehe.. men det blir en jäkligt bra konsistens med gelatinet i tkr jag.. VÄLDIGT tjockt..
Biologiskt värde, hur mycket det kan användas för nybildning av muskelmassa. Samma med fläsksvål.
Spelar ingen roll om du bara har det som förtjockningsmedel.
Aaa alla tycker ju olika, själv gillar jag när den inte är tjock, så blir nog inge gelatin för mig.
Micke kan man köpa typ färsk bacon för å klara sig utan nitraten? Å om man nu köper bacon hur ser man på paketet om de inte är nitrit, ere E250 lr?
Biologiskt värde, hur mycket det kan användas för nybildning av muskelmassa. Samma med fläsksvål.
Spelar ingen roll om du bara har det som förtjockningsmedel.
Aha, nä, spelar ingen roll.
Scratch89
2009-10-02, 19:58
Aaa alla tycker ju olika, själv gillar jag när den inte är tjock, så blir nog inge gelatin för mig.
Micke kan man köpa typ färsk bacon för å klara sig utan nitraten? Å om man nu köper bacon hur ser man på paketet om de inte är nitrit, ere E250 lr?
Jepp, nitrit är E250. Det är rätt så svårt att hitta bacon utan nitrit, om du inte känner en slaktare eller hittar någon form av ekologisk butik. Bacon utan nitrit ser för övrigt jävligt äckligt ut.
Jepp, nitrit är E250. Det är rätt så svårt att hitta bacon utan nitrit, om du inte känner en slaktare eller hittar någon form av ekologisk butik. Bacon utan nitrit ser för övrigt jävligt äckligt ut.
Ofan, nu e jag inte så kräsen visuellt, min kost e rätt ensidig (fast bra såklart) så de gör mig inget. Får försöka hitta en slaktare då, har iof för mig att mitt CityGross säljer eko-bacon, får kolla de när ja handlar.
min kost e rätt ensidig (fast bra såklart)
Ensidighet och näringsriktighet (bra) brukar vara svårt att kombinera. Min egen åsikt.
Ägg, broccoli, blomkål, morot, fisk, ost, creme fraiche, majonnäs och den magiska dijonsenapen. Hyfsat ensidigt men ändå helt okej näringsmässigt. Eller vad säger du?
Jovisst. Men tror att, kanske inte för just Mourten, kosten kan vara bra mycket mer ensidig än så. Med intresse och viss kunskap går det såklart att pussla ihop en kost som fungerar men nog blir det svårare alltid.
Har hört exempel på apelsiner, torsk och ris till alla måltider. Hela dagen. Hela året.
Ensidighet och näringsriktighet (bra) brukar vara svårt att kombinera. Min egen åsikt.
Kyckling, lax, torsk, ägg, grönsaker, spenat, köttfärs, pasta, potatis, ris, smör, olivolja, havregryn, lingon.
Äter inget annat.
Har hört exempel på apelsiner, torsk och ris till alla måltider. Hela dagen. Hela året.
Listigt. Hur lång tid innan det ledde till diverse bristsjukdomar?
Kyckling, lax, torsk, ägg, grönsaker, spenat, köttfärs, pasta, potatis, ris, smör, olivolja, havregryn, lingon.
Äter inget annat.
Var inte så ensidigt det där. Skulle nog kvala in som de som har störst variation av vettiga livsmedel i varukorgen:). Räknar inte de som fyllar allt utom det lilla hålet längst fram i vagnen med rent skräp. Där finns variationen men inget annat.
Listigt. Hur lång tid innan det ledde till diverse bristsjukdomar?
Vet ej. Ingen jag känner personligen. Låter dock sådär. Om det sedan är hela sanningen är tveksamt men det var vad som uppgavs.
Var inte så ensidigt det där. Skulle nog kvala in som de som har störst variation av vettiga livsmedel i varukorgen:). Räknar inte de som fyllar allt utom det lilla hålet längst fram i vagnen med rent skräp. Där finns variationen men inget annat.
Jag sa ju att jag äter ensidigt men nyttigt :) Äter verkligen aldrig något annat, men allt jag äter är ju "enligt" skolboken. *popcorn*
(Såklart massa protein tillskott oxå!)
Fredrik_S
2009-10-02, 20:38
Kyckling, lax, torsk, ägg, grönsaker, spenat, köttfärs, pasta, potatis, ris, smör, olivolja, havregryn, lingon.
Äter inget annat.
Tror inte det finns så mycket mer mat än det där.
Jag äter nästan bara havregryn mjöl ägg kakao smör rapsolja socker morötter paprika banan vasslepulver och mjölk..
Ajuste, jag dricker ju såklart mjölk oxå, bra att du sa de fredrik :)
Hehe jag tycker de är ensidigt, efter typ 2 år så blir man juh lite less. Men vanliga människor kanske har ännu mer ovariation.
Fredrik_S
2009-10-02, 20:54
Ajuste, jag dricker ju såklart mjölk oxå, bra att du sa de fredrik :)
Hehe jag tycker de är ensidigt, efter typ 2 år så blir man juh lite less. Men vanliga människor kanske har ännu mer ovariation.
Jag har tröttnat på variation.
Finns inget tråkigare än att gå runt i en affär och försöka tänka ut vad man ska äta till middag.
Tror det är ett vanligt problem med en bristande variation i maten. Dock sällan det handlar om en icke-varierad kost som ändå är fullt näringsriktig. Oftare falukorven och makaronerna tar plats i kylskåp och skafferi. Grönsaker väldigt sällan. Detta gäller främst yngre generationer då 40-talister och äldre har en annan inställning till mat, rent generellt.
Broccoli-/blomkål-/morotspåsen är den nya snabbmakaronen!
Fredrik_S
2009-10-02, 22:30
Broccoli-/blomkål-/morotspåsen är den nya snabbmakaronen!
Tror inte så många ungdomar och studenter äter grönsaker över huvud taget om jag ska vara ärlig.
Tror inte så många ungdomar och studenter äter grönsaker över huvud taget om jag ska vara ärlig.
:-(
Jag minns i och för sig hur mina klasskompisar från Chalmers levde på baguetter från Alpalivs. Med kokakåla. Och tjockisbollar. Själv kunde jag räkna antalet inköp på mina fingrar.
Sedan undrade de varför de hade gått upp så mycket i vikt sedan de började plugga...
Tror inte så många ungdomar och studenter äter grönsaker över huvud taget om jag ska vara ärlig.
<-- Student, äter nog helt ok med grönsaker etc om man jämför med något svensktgenomsnitt för hela befolkningen. Grönt är gott *popcorn*
Lacenicienta
2009-10-03, 07:30
Kyckling, lax, torsk, ägg, grönsaker, spenat, köttfärs, pasta, potatis, ris, smör, olivolja, havregryn, lingon.
Äter inget annat.
ehhh.. tror du glömde en grej....*drool* :eating: ;)
ehhh.. tror du glömde en grej....*drool* :eating: ;)
sccchhhh..... Avslöja inte min hårda yta nu! :smash:
sccchhhh..... Avslöja inte min hårda yta nu! :smash:
Nyfiken*drool*.
Eddie Vedder
2009-10-03, 12:39
Tror inte så många ungdomar och studenter äter grönsaker över huvud taget om jag ska vara ärlig.
Jo det gör dom. I alla fall studenter.
Jag genomför just nu en utvärdering av elevers uppfattningar om skolmaten i Karlskoga och Degerfors kommun och där gäller det förskolan enda upp till 3:an på gymnasiet. Här måste jag dock säga att grönsaksätandet är sämre. Och då får de ju ändå grönsakerna helt gratis.
frambogir
2009-10-03, 13:08
Jag käkar aldrig grönsaker, ser ingen mening i det, gillar inte grönsaker.
Cerberus
2009-10-03, 13:35
grönsaker är kanon under deff, annars så skulle jag nog välja att äta väldigt lite av de. Inte speciellt förtjust i smaken.
Jag äter mer än gärna grönsaker. Synd bara att det skall vara lika dyrt som kött i princip.
Cerberus
2009-10-03, 19:01
Jag äter mer än gärna grönsaker. Synd bara att det skall vara lika dyrt som kött i princip.
så dyrt är det väl inte, frysta coop-grönsaker brukar ja köpa iaf. Vette fan vad kg-priset ligger på iof..
Ca 20 kr / kg på stormarknaden. Lite mer i närbutiken.
Jag äter mer än gärna grönsaker. Synd bara att det skall vara lika dyrt som kött i princip.
Får du tag på kött för runt 10-15 kr/kg så vill jag vet var och vad du handlar?
Fredrik_S
2009-10-03, 19:55
så dyrt är det väl inte, frysta coop-grönsaker brukar ja köpa iaf. Vette fan vad kg-priset ligger på iof..
Ca 20 kr / kg på stormarknaden. Lite mer i närbutiken.
Blir inte många kalorier per krona om man köper grönsaker för 20 kronor kilot.
Man bör försöka köpa grönsaker för under 5 kronor kilot om det ska vara prisvärt.
Vi måste varje dygn komma upp i en viss kalorimängd och ju mer vi betalar per kalori desto dyrare blir matkostnaden.
Ät minimalt med grönsaker för att täcka behoven om du vill spara pengar på matkonsumptionen eller köp grönsaker för under 5 kr kilot.
Blir inte många kalorier per krona om man köper grönsaker för 20 kronor kilot.
Man bör försöka köpa grönsaker för under 5 kronor kilot om det ska vara prisvärt.
Vi måste varje dygn komma upp i en viss kalorimängd och ju mer vi betalar per kalori desto dyrare blir matkostnaden.
Ät minimalt med grönsaker för att täcka behoven om du vill spara pengar på matkonsumptionen eller köp grönsaker för under 5 kr kilot.
Inte alla som har kalorier som det översta på listan. God mat, näring utöver ren energi, trevligt upplägg, ökad variation etc. Jag är verkligen inte pedantisk med maten och använder grönsaker till alla mål, frukosten undantagen. Även som student ansåg jag mig ha råd med detta. Och tänk, vikten behålls och kontot var ändå aldrig tomt.
Sen handlar det inte så ofta om att köpa endera grönsaker eller fisk. Ofta finns det mycket rent onödigt i den där korgen som lätt skulle kunna bytas ut mot ett blomkålshuvud eller ett knippe morötter. Visst är kilopriset att tänka på men köper man chips för +70 kr per kg tappar man liksom det argumentet att det skulle vara alltför dyrt.
Fredrik_S
2009-10-03, 21:00
Inte alla som har kalorier som det översta på listan. God mat, näring utöver ren energi, trevligt upplägg, ökad variation etc. Jag är verkligen inte pedantisk med maten och använder grönsaker till alla mål, frukosten undantagen. Även som student ansåg jag mig ha råd med detta. Och tänk, vikten behålls och kontot var ändå aldrig tomt.
Sen handlar det inte så ofta om att köpa endera grönsaker eller fisk. Ofta finns det mycket rent onödigt i den där korgen som lätt skulle kunna bytas ut mot ett blomkålshuvud eller ett knippe morötter. Visst är kilopriset att tänka på men köper man chips för +70 kr per kg tappar man liksom det argumentet att det skulle vara alltför dyrt.
Var får du fram att det är en prioriteringsfråga? Det var ren fakta jag presenterade vad gäller kostnaden för mat.
Färre kalorier per krona kommer alltid hur du än vrider och vänder på det göra att totalkostnaden blir högre.
Du har en viss mängd kalorier du ska uppnå. Du har även en mängd andra saker du behöver uppnå, balans mellan protein fett kolhydrater och mikronutrienter. Men när du uppnått dessa behov så blir mer grönsaker dyrare. Köper man grönsaker för att det är gott och varierande eller för att man behöver täcka ett behov är det en sak.
Men att tro att man sparar pengar om man köper grönsaker som kostar över 10 kronor kilot så är man ute och cyklar...
Var får du fram att det är en prioriteringsfråga? Det var ren fakta jag presenterade vad gäller kostnaden för mat.
Färre kalorier per krona kommer alltid hur du än vrider och vänder på det göra att totalkostnaden blir högre.
Du har en viss mängd kalorier du ska uppnå. Du har även en mängd andra saker du behöver uppnå, balans mellan protein fett kolhydrater och mikronutrienter. Men när du uppnått dessa behov så blir mer grönsaker dyrare. Köper man grönsaker för att det är gott och varierande eller för att man behöver täcka ett behov är det en sak.
Men att tro att man sparar pengar om man köper grönsaker som kostar över 10 kronor kilot så är man ute och cyklar...
Nämde aldrig något om att spara pengar. Men du skrev det som att kalorier per krona var det primära vad gäller matvalet. Men visst har du rätt i att det tveklöst blir dyrare att köpa större mängder grönsaker.
Och det var verkligen inte dig personligen jag syftade på om du tog det så.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.