handdator

Visa fullständig version : Tillagning Röda Bönor


Tanman
2003-08-29, 11:15
Har råkat köpa ett paket torra röda bönor och ser nu att man ska lägga dem i blöt i 10 timmar innan tillagning. Jag ska äta lunch om 30min och det börjar således bli lite brådis..har någon testat att snabbtillaga röda bönor eller får jag ge upp den idén?

z_bumbi
2003-08-29, 11:36
På 30 minter kan det bli kärvt ... så du får äta något annat :)

King Grub
2003-08-29, 11:40
Det går att tillaga dem utan blötläggning, men då är det frågan om timmars koktid istället för 30 minuter. Och en hisklig gasbildning! :hbang:

Tanman
2003-08-29, 11:42
Ok, jag lägger ner...det får bli vita bönor i chiliconcarnen istället..och en ny portion med röda bönor imorgon. Tackar för de snabba svaren!

stefannn
2003-08-29, 14:39
Originally posted by King Grub
Det går att tillaga dem utan blötläggning, men då är det frågan om timmars koktid istället för 30 minuter. Och en hisklig gasbildning! :hbang:



gasbildnigen kan man väl slippa ganska enkelt genom att bara hälla ut vattnet men kokar dom i oc hälla på nytt efter kanske halva kokningen...

tortured
2003-08-29, 22:27
Röda bönor? Vad är det?

Är inte det där med blötläggning för att bönorna i ska bli helt mosiga när man kokar dem?

Och byta vatten ska man göra i vilket fall, först innan de ska kokas och sedan en gång till när det har kokat några minuter (men det orkar jag aldrig).

z_bumbi
2003-09-07, 20:42
tortured: Och du ska vara vegetarian.. :)

Röda bönor torkade: 22 g protein, 1,5 g fett och 48 g kolhydrater per 100 g.
Källa:
http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp

Hittade den här bland mina egna länkar, kan kanske vara intressant:
http://www.geocities.com/alanmcclure3/index.html