handdator

Visa fullständig version : Universitetsgymmet i Örebro


drachir
2009-08-11, 20:47
[orelevant info] Efter ca ett år av hemmaträning har jag bestämt mig för att börja träna på gym då jag dels inte tyckte det fick plats med utrustningen i min nya lägenhet och dels känner att det är lättare med motivationen om man går iväg till gymmet än att resa sig från dator och gå 3 meter åt vänster. [/orelevant info]

Då jag bor vid universitetet tänkte jag börja träna på universitetsgymmet. Har sökt lite och hittade ett par gamla trådar men inte så mycket relevant info.

Lite frågor jag har om det är någon som har erfarenhet från gymmet;

* Finns det mycket fria vikter? Är det många som använder dem? En av mina största orosmoment inför att börja på gym är att man ska behöva stå i kö för att använda utrustningen och passen tar en evighet.*gah!*
* Utrymme för att köra cleans?
* Finns det något powerrack?

Tack på förhand.

Deceiver85
2009-08-11, 21:43
Nu var det ett tag sen jag tränade på ÖUIF, men mina erfarenheter säger...

* Det finns dugligt mycket fria vikter, räkna dock (som med alla andra gym) med extra mycket folk på måndagar (internationella bänkpress-dagen) och fredagar ("biceps innan utgång").

* Utrymme för cleans är inte det bästa, eftersom gymmet är rätt avlångt-smalt.

* Det finns ett powerrack, som är väldigt stabilt och bra.

Kort och gott: Börja träna på ÖKK istället!

martikainen
2009-08-12, 06:38
måndagar (internationella bänkpress-dagen)
fredagar ("biceps innan utgång")


Fy fan vad jag garvade åt det där :D Stämmer ju in så jäkla bra på Örebroarna, undrar hur det är i övriga landet?

för övrigt: HAIL FRISKIS!

drachir
2009-08-12, 18:33
Jag var på ÖUIF och tränade idag. Det var väl ok. Det var dock väldigt lite folk där. Kan tänka mig att om det är mer fullpackat kan det bli ordentligt trångt att träna där.

Får börja träna på lite ovanliga tider. Direkt när dom öppnar på morgonen på tisdag, torsdag, söndag. Då är det kanske inte så många där.

Tjuckot
2009-08-12, 20:50
Det brukar vara ganska lite folk på sommaren, under gratisveckan som de alltid har vid terminstart är det smockat, sen planar det ut. Det är som alla gym mer packat vid de populärare tiderna senare på eftermiddagen. Men i de flesta fall brukar det gå fint.

drachir
2009-08-12, 21:05
Någonting jag tyckte var lite konstigt rent allmänt var att de hade jättemånga gummivikter, såg nästan bara gummivikter. Ändå finns det inte speciellt mycket utrymme att utföra lyft där man släpper vikter på golvet. Dessutom var vikterna väldigt utspridda överallt, ganska störande att behöva springa omkring och leta reda på en 5kg vikt.. varför kan det inte bara sitta tillräckligt med vikter vid respektive utrustning? Kanske dock har att göra med att folk inte sätter tillbaka vikter efter sig så noga.

Det var mer ordning och reda att träna hemma!

Tjuckot
2009-08-12, 21:11
Ja det är så det är, men så är det väl på många gym? Aldrig stört mig på det :)

brobban
2009-08-12, 21:35
Det är helt ok, inget optimalt gym men finns det man kan önska sig. Undviker man de värsta rusningstiderna så var det(när jag tränade där) inte så mycket folk. Hantlar bara upp till 40 eller något sådant, mycket konditionsmaskiner, ett powerrack och kanske 3-4 vanliga ställningar och en ställning för snedbänk. Uppdelat med ett rum med konditionsmasker och vanliga maskiner och så ett rum med fria vikter, ställningar och cable-cross. Kan vara lite snålt med plats att köra mark och frivändningar men det funkar.

martikainen
2009-08-13, 07:31
Angående gummiklädda vikter är det väl endast pga att det ser fräshare ut, låter mindre och kanske lite mindre skaderisk som man har dessa? Inte just för att anpassa sig efter stöt och sånt när man släpper vikterna.
Eller tänker jag fel?

Eddie Vedder
2009-08-13, 07:47
De gångerna jag tränat där har jag trivts bra. Väljer man de populäraste studentgymmen får man räkna med lite trängsel då och då.

När jag bodde i Örebro tränade jag på Nautilus i Brickebacken, kanske lite sämre gym men det var aldrig överdrivet med folk. Men kom ihåg att jag är klen, den som vill ha riktigt tunga vikter bör söka sig annorstädes.:)

Något som jag inte utnyttjade då men som jag idag hade sett som en fördel (om jag tränat påsamma gym) är att man kan simma gratis också.

z_bumbi
2009-08-13, 08:30
Angående gummiklädda vikter är det väl endast pga att det ser fräshare ut, låter mindre och kanske lite mindre skaderisk som man har dessa? Inte just för att anpassa sig efter stöt och sånt när man släpper vikterna.
Eller tänker jag fel?

Gummivikter är oftast lättare att handskas med och bl a klämskador undviks lättare men med tanke på hur dåliga vissa märken är så vet jag inte om de ser bättre ut. En del kanske uppfattar dem som snyggare i början men när reporna och skadorna på kanterna dyker upp ser det helt plötsligt väldigt slitet ut.
Det beror sen även på vad det står på vikterna, är det Eleikos tävlingsvikter så kan man undra varför ett gym köper in sådan om man inte ska köra stöt etc, är det casall så kan man undra varför gymmet köper sådana.