handdator

Visa fullständig version : Problem med djupet i knästående position


Mescreant
2009-08-11, 14:56
Jag har aldrig kunnat sitta så pass djupt i denna position att hälarna går emot rumpan. Beror det på att jag är ovig och i så fall var? Quadriceps?

http://www.thesecretsofyoga.com/Import/Hatha-Yoga_files/image029.jpg

Illustrationen visar på ett ungefär hur djupt jag kommer (A).
http://i29.tinypic.com/2j2babo.jpg
När jag försöker känner jag knappt något stretch alls i quadriceps men en belastning/obehag i knäna. Det känns som om knäna är "i vägen".

Försöker jag stående quadricepsstretch (nedan) är jag en bra bit i från att nå rumpan med hälen även där men det tar emot mer i quadriceps än knäna då.
http://www.dkimages.com/discover/previews/798/555319.JPG

Det verkar vanligt med folk som är i övrigt oviga men bemästrar denna position utan ansträngning och utan att någonsin behövt stretcha för den.

Finns det några negativa effekter med att vara stel här?

erikkarlsson
2009-08-11, 15:03
När jag stretchar stående kan jag få hälen mot rumpan, men inte fan kan jag sitta så där.
Känns väldigt obehagligt i knäna tycker jag.

Mescreant
2009-08-13, 18:08
När jag stretchar stående kan jag få hälen mot rumpan, men inte fan kan jag sitta så där.
Känns väldigt obehagligt i knäna tycker jag.

IC. Fler erfarenheter?

Kimpan
2013-03-20, 14:57
Väcker en gammal tråd..

Jag har samma problem och har alltid haft.. Det känns inte som att det är någon muskel som är stel, snarare att jag separerar knäleden om jag fortsätter djupare i knäsittandet.
Känns inte som att jag kan göra nåt åt det, svårt att stretcha knäleden.

LoveMachine
2013-03-20, 15:47
Det där problemet har jag också haft i många år. Det känns som att låren och vaderna är stå stora att kan istället försöker bryta upp knäleden för att komma längre ner. Det verkade dock mest vara en vanesak. Efter ett par års kampsportstränande så gick det något bättre. Men efter att ha bott i Japan och fått sitta så i som längst en timme i sträck så har jag aldrig haft några direkt problem.

Det har inte att göra med att jag fått mindre ben, snarare tvärt om så jag misstänker att det är en kombination av rörlighet och teknik. Hur man sitter och hur ens hållning är gör en stor skillnad för viktfördelningen och sittkomforten. Fast efter 45+ minuter så spelade det ingen större roll. Jag satte ner handen bakom mig och kände en konstig klump på golvet. Det tog ett antal sekunder innan jag insåg att det var min, vid det här laget helt bortdomnade, fot jag klämde på.

Loka
2013-03-20, 16:09
Låter som ni är otroligt stela i kroppen. Ni kan inte squata heller antar jag.