handdator

Visa fullständig version : HJÄLP, axelskadad!


Vichy76
2009-08-10, 18:39
Jag har under en längre tid dragits med en axelskada av någon form. Bakgrunden är följande:

Jag skulle köra lite bänkpress i källaren hos en kompis ( bara "leka" lite ) och pumpade på med ungefär 60 kg på stången, snabba reps, ouppvärmd... helt plötsligt så känner jag smärta i ryggen upp mot axeln... har riktigt jävla ont ett par dagar, men sen känns det ganska bra. Sticker till gymmet som vanligt, och märker där att jag inte kan köra bänkpress eller pressövningar rakt ut från bröstet!

Smärtan är svår att precisera, men det känns som att den sitter bakom nyckelbenet nånstans. Jag har nu lidit av detta i 3 månader, har testat att vila helt, hjälper inte... så fort jag belastar så kommer smärtan. Även på morgonen när jag sovit ömmar axelpartiet.

Så trött på detta! Ringde vårdcentralen och försökte berätta hela förloppet, de sa att jag skulle vila från all träning och återkomma om det inte blev bra... men jag HAR JU vilat redan!

NÅGON som har en aning om vad detta kan vara? Har aldrig varit skadad tidigare, tränat regelbundet i 10 år... kan jag ha en muskelinflammation? Trasigt ledband? Muskelfästet?

Ska jag vila? Fortsätta tjata hos vårdcentralen, söka upp en kiropraktor, naprapat? Kan jag bli helt bra igen?

Hoppas jag inte verkar för gnällig, men jag är så trött på denna smärta och ömhet, hämmar mig dygnet runt.

Tack på förhand till er som svarar... :)

944RS
2009-08-10, 18:42
Ring vårdcentralen igen och säg att det smärtar ordentligt just i det ögonblicket. Annars riskerar du att få vänta flera veckor på en tid.

Modified Merc
2009-08-10, 20:29
Tja, jag dras också med en axel skada sedan några år tillbaka. Kontaktade vårdcentral precis som du, efter att först ha vilat i perioder om först 1 månad och sedan 3 månader utan att skadan försvann, och dom sade ungefär samma sak att jag skulle vila trots att jag redan vilat i över 4 månader. Gick ett tag och sedan gick skadan upp ordentligt på jobbet då jag jobbade mycket med tunga lyft. Sjukskrev mig från jobbet och gick tillbax till vårdcentralen, arbetsskadad den här gången... blev sjukskriven några veckor men skiten låg kvar och skavde lite smått och vägrade försvinna helt trotts att jag tog det cool lugnt. Så när jag blev kallad tillbax till vårdcentralen i slutet av min sjukskrivning satt min läkare med en stor jävla kortison spruta i högsta hugg, aj aj aj, men hon fick kalla kårar precis när hon skulle sätta den då detta inte var hennes område sade hon, kändes ju tryggt... hon gick iaf och hämtade en kollega som tydligen var specialiserad på led och axel skador, han petade lite på min axel bad mig göra lite rörelser, och konstaterade snabbt att det var inget fel på min axel, jag hade på min höjd en inflammation... öh jaha... han skickade hem mig och skrev en remiss till sjukgymnasten, tog 4 månader innan jag fick tid, och under den här tiden glömde jag allt vad träning hette och fick byta arbetssysslor på jobbet. Var där 1 gång, och fick inte reda på kaka, blev visad några övningar jag skulle göra men blev inte ett dugg visare på vad det var för fel på min axel, då sjukgymnasten helt enkelt inte hade några vettiga svar och inte kunde klura ut varför jag hade ont. Och jag orkade verkligen inte vänta 2 månader mellan varje 30 min session, så dom fick flyga och fara.
Har fortfarande problem med axeln men har fått hyfsat bra insyn på vad det är som händer där inne, och hur jag ska träna runt det på bästa sätt, men none the less, axeln är skit, och likaså är den kommunala sjukvården.

Läst några artiklar av Martin Löwgren här på forumet, han kan säkerligen ge dig mycket bättre råd och info än vad din vårdcentral kan.

Hoppas det löser sig för dig, jag vet hur skit det är.

Mvh

Martin Löwgren
2009-08-10, 20:32
Finns tusentals trådar om axelsmärtor, börja med att söka svar där och återkom med specifika frågor.

Mvh

Dan S
2009-08-11, 10:13
ett annat tips är att söka på muskler i det områden, sedan googla kända problem/skador med dom musklerna som kan tänkas vara boven. Finns alltid symptom beskrivningar.