Visa fullständig version : Tips till kaloriesnål sås till torsken uppskattas
Hej, har börjat äta mycket torsk nu efter att ha ätit enbart kyckling 7 dagar i veckar i ett halvår. Men vet inte riktigt vad för sås man kan ha till? Remulad sås har alldeles för mycket kalorier så jag funderade på om man kunde göra något med kvarg? För övrigt så steker jag torsken med citronpeppar och salt, men uppskattar även andra recept.
MvG
HP-sås tycker jag passa bra till torsk och tror den ligger kring 100kcal/100g och du behöver inte ta så mycket av den heller.
Vanlig senap sitter inte helt fel heller.
Kvargen skulle jag nog ta och röra ihop med citronpeppar, kaviar och senap.
Ajvar relish,
Dijonsenap, kvarg, cornicors, äpple så har du en tråkig variant av remoulad. Men hade nog föredragit majonäs, du behöver fett också som inte torsk innehåller.
Krossade tomater, vitlök, salt och peppar så har du en okej sås.
testat torsk me äggsås? Kan ju inte vara så farligt me kalorier i det. Gott är det iaf annars gillar jag o göra en sås aldrig testat till torsk men lax osv är creme freiche dill citron rödlök och rom om man vill ha det. Kör på lätt creme freiche så är ju kalorierna inte så farliga.
martikainen
2009-07-31, 06:46
det färdigkryddade lättcreame fraicherna(stavning) tycker jag är väldigt goda till mycket!
Anton Fräs
2009-07-31, 08:01
det färdigkryddade lättcreame fraicherna(stavning) tycker jag är väldigt goda till mycket!
Jag ska nog inhandla ett par sådana. :) Tack för tipset! Är det nån smak du kan rekommendera över de andra?
Flexipop
2009-07-31, 14:20
Jag fick till en fördjävla god sås som passar till fisk häromdan.
50 - 100g Lätt kessela 15% fett
Salt
Vitlök
Citron
Koriander
Spiskummin
Rör om, klart!
Det blir en slags Indisk touch på det hela som var förvånansvärt gott!
Flexipop
2009-07-31, 16:52
[QUOTE=Flexipop;3797709]
50 - 100g Lätt kessela 15% fett
QUOTE]
Lätt creme fraiche ska det vara och inget annat :smash:
Anton Fräs
2009-07-31, 16:59
Funderade faktiskt på det, kesella har väl max 10% fett? :D
Lätt-kesella, lite pesto och italiensk sallads-krydda. Funkar till sallad, vet ej fisk, pröva.
martikainen
2009-08-03, 07:26
Jag ska nog inhandla ett par sådana. :) Tack för tipset! Är det nån smak du kan rekommendera över de andra?
Tomat och örter tror jag den heter, otroligt god till kyckling.
De kan både kokas och ätas kalla!
hoikka poika
2009-08-06, 23:54
+1 på äggsåsen! Det är så sjukt gott så ... ja ... sjukt gott är det i alla fall!
250 gKesella
~4 msk Tomatpuré
~2 msk Vitvinsvinäger
Färsk basilika
Färsk chilli
Salt
Peppar
Passar riktigt bra till kyckling och borde passa lika bra till vit fisk.
Fru_Flisa
2009-08-19, 09:02
Koka torsken i en soppa med buljong och grönsaker.
Alfred Nobel
2009-08-19, 09:13
Matlagningsyoghurt som du blandar med pressad limesaft, rivet limeskal, salt & peppar och lite sambal olek (styrka och smak är upp till dig själv)!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.