handdator

Visa fullständig version : Sockrets fördelar


creperiet
2009-07-23, 16:17
Jag tänker såhär, att eftersom man har en hög preferens för söt smak måste socker ha en hel del fördelar.

* Effektivare energitillgänglighet (snabbare exogen oxidation) i samband med högintensiv fysisk ansträngning, typ jakt och sånt, än något annat

* Fettbildande i större utsträckning vilket kan vara en fördel om födointaget är begränsat


Något mer?

A.Steinbach
2009-07-23, 16:34
Jag tänker såhär, att eftersom man har en hög preferens för söt smak måste socker ha en hel del fördelar.

* Effektivare energitillgänglighet (snabbare exogen oxidation) i samband med högintensiv fysisk ansträngning, typ jakt och sånt, än något annat

* Fettbildande i större utsträckning vilket kan vara en fördel om födointaget är begränsat

Något mer?

Är det så?

Macronutrient disposal during controlled overfeeding with glucose, fructose, sucrose, or fat in lean and obese women
American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 72, No. 2, 369-377, August 2000

Trance
2009-07-23, 16:52
Det är väl oftast ätbart om inte annat.

Eddie Vedder
2009-07-23, 19:19
Socker har många livsmedelstekniska fördelar. Så ur hållbarhetssynpunkt kan jag se fördelar, t.ex. sylt, saft, inläggningar o.s.v. Dessutom är det gott som du säger.

Därutöver ser jag bara nackdelar