handdator

Visa fullständig version : double pro, några frågor


böllen
2009-07-07, 18:27
Jag har ett par frågor angående double pro :

1. Gör det någon skillnad på näringsinnehållet på drinken om man låter den stå och dra i kylen istället för att såt i vanlig rumstemperatur?

2. Gör det nått om den står och drar i mer än 20 min typ en timme eller nått?

3. Är det någon större skillnad på smaken om man sveper den på direkten?

4. Är det en högre procent vassle i än vad det är i protec?

Ola Wallengren
2009-07-07, 18:40
1. Om det inte är flera timmar det gäller så går det bra att den står i rumstemperatur. Förändringar i näringsvärdet är inte problemet utan eventuell bakterietillväxt.

2. se 1

3. Har du inte provat? Vad tycker du? Jag tycker det blir en viss skillnad i smak men främst i konsistens. Den blir slätare/jämnare och mer tjockflutande när den stått ett tag.

4. Utan att veta säkert så tror jag att vassleandelen är lägre i Double Pro. Om jag kommer ihåg rätt så är det 75/25 i Protec och 20/80 i DP

christian9
2009-07-07, 19:11
Vad ÄR skillnaden mellan Double Pro och Protec egentligen? Är det bara dom där 5 procenten vassle/kasein samt sukralos kontra aspartam?

Eddie Vedder
2009-07-07, 19:19
Vad ÄR skillnaden mellan Double Pro och Protec egentligen? Är det bara dom där 5 procenten vassle/kasein samt sukralos kontra aspartam?

Protec (http://www.kolozzeum.com/product_info.php?cPath=21&products_id=44)

DoublePro (http://www.kolozzeum.com/product_info.php?cPath=21&products_id=195)

böllen
2009-07-07, 19:30
Är det alltså bättre att den får stå sina 20 min i kylen? Har man den i kylen borde det väll bli en mindre bakterietillväxt gentemot om den står 20 i rumstemperatur?

Ola Wallengren
2009-07-07, 20:04
20 min i rumstemperatur är inga problem men jag gillar i alla fall en kall drink bättre. Hela 20 min tycker jag inte det behövs för att den skall få rätt konsistens, snarare 5-10 min.

isterbuk
2009-07-07, 20:07
Bäst blir konsistensen om du låter drinken stå ett tag, ca 10-20 minuter innan du dricker. Då hinner proteinet "mjukna" och du får en len munkänsla och smaken blir mer balanserad och kommer fram mer.


Tycker det är det godaste proteinet helt klart, slår faktiskt Hy-Pro :)

christian9
2009-07-08, 10:32
Protec (http://www.kolozzeum.com/product_info.php?cPath=21&products_id=44)

DoublePro (http://www.kolozzeum.com/product_info.php?cPath=21&products_id=195)

Tack Eddie, men det är ju efter att ha läst produktdeklarationerna som frågan uppstår. Dom har ju samma tillverkare och jag kan inte hitta någon direkt skillnad mellan dom som tillskott, förutom dom där 5 procentens förskjutning mellan vassle/kasein. Dom pratar ju om en dyr råvara för proteinet i DP, skulle micellärt kasein vara annorlunda eller "bättre" på något sätt än alfa-, beta-, gamma- etc kaseinet i Protec tex, eller är det i princip samma tillskott?